Foto: Shutterstock

Krēmsiers ir burvīgs ne tikai dažādās aukstās uzkodās un salātos, bet tas ir izcils, lai ātri pagatavotu gardu un sātīgu mērci. Mērce var būt ļoti vienkārša, papildināta ar sāli un melnajiem pipariem, kā arī tā var būt bagātīga, sajaukta ar dažādiem zaļumiem, apceptiem dārzeņiem vai sēnēm.

Visvienkāršākais veids, kā iegūt krēmsiera mērci, to uzlikt uz tikko ceptiem dārzeņiem, piemēram, uz karsta ar visu mizu cepta kartupeļa. Tas kūstot veidos samērā biezu mērci, kuru papildinot kaut vai tikai ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem, var iegūt nevainojamu aizdaru gandrīz jebkurai maltītei.

Mērcēm ļoti ērti izmantot jau gatavos, dažādu garšu krēmsierus. Tie var būt ar zaļumiem, tomātiem, marinētiem gurķīšiem. Krēmsieru var izmantot arī visās makaronu krējuma mērcēs, ar to aizvietojot skābo krējumu. Mērce būs mazāk skāba un biezāka. Pat pieliekot tikai vienu karoti krēmsiera pie klasiskās tomātu mērces, iegūsi īpaši maigu un krēmīgu tomātu mērci makaroniem. Krēmsieru var pievienot arī krēmzupām, tās būs biezākas un sātīgākas. Arī tomātu krēmzupa iegūst jauku piedevu, ja tai pievieno krēmsieru.

Piedāvājam 14 Tasty pavārgrāmatas receptes siltajām mērcēm un pildījumiem ar krēmsieru.

Penne pasta ar žāvētu lasi un krēmsiera mērci

Foto: Publicitātes foto

Piecpadsmit minūšu darbošanās pie plīts un rezultāts – garda un sātīga maltīte. Uzmanies ar sāls pievienošanu, jo kaperi un žāvētais lasis satur pietiekami daudz sāls. Recepti piedāvā bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.

Lasīt vairāk

Vistas filejas ar sieru Kijevas gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Smaržīgas un gardas vistas filejas kabatiņas, kas pildītas ar garšvielām bagāto ķiploku garšas svaigo sieru. Šī būs ideāla gaļas piedeva pie svaigiem lapu salātiem, vārītiem kartupelīšiem vai rīsiem.

Lasīt vairāk

Pildītās pankūkas ar spinātiem un biezpienu

Foto: Shutterstock

Pankūkas ar bagātīgu spinātu un biezpiena un krēmsiera pildījumu garšos visai ģimenei. Pildījumu īpaši dekoratīvu padara atsvaidzinoši zaļie spināti.

Lasīt vairāk

Liellopa filejas medaljoni ar ceptām kartupeļu daiviņām un ūdenskrešu mērci

Foto: Vida Press

Jo vienkāršāk, jo garšīgāk! Ceptas filejas šķēles ar neierastu pavērsienu – ūdenskrešu mērci. Ļoti gardi!

Lasīt vairāk

Spageti ar ķiplokos ceptām garnelēm

Īsts brīvdienu ēdiens, kad gribas sevi nedaudz palutināt ­ aromāts no ķiplokos ceptajām garnelēm, svaigums no ķirštomātiņiem un spinātiem. Recepti piedāvā Linda Tellgrena, kulinārā bloga Lindasvirtuve.lv.

Lasīt vairāk

Krēmīgs citronu risoto

Foto: Shutterstock

Šis krēmīgais citronu risoto pilnīgi noteikti ir izmēģināšanas vērts. Tā samtainā konsistence patīkami harmonē ar citrona spirdzinošo raksturu, radot ēdienu, kurš piestāvēs gan ģimeniskām vakariņām, gan gardēžu maltītei.

Lasīt vairāk

Kartupeļi 'mundierī' ar krēmīgu olu un bekonu

Man ļoti garšo cepti kartupeļi "mundierī" ar olu un bekonu. Vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt jau tādēļ, ka ola, iecepta kartupelī, kļūst par krēmīgu mērci. Otrkārt, bekons. Treškārt, dievīgā garšu kombinācija, kas rodas, samīcot kartupeli ar sviestiņu un pienu, pievienojot sāli un piparus un izveidojot mīkstu "gultu", kurā iecepties olai. Un galu galā - ikvienā kumosā ir nedaudz olas, bekona un kartupeļu biezeņa. Bum!

Lasīt vairāk

Spageti krēmīgā ķirbju mērcē ar kūpinātu gaļu

Ķirbis labi sader ar kūpinātu vistu, bekonu, šķiņķi un citiem kūpinājumiem. Recepti piedāvā kulinārijas bloga lindasvirtuve.lv autore Linda Tellgrena.

Lasīt vairāk

Krēmīgā pasta ar vistu un tomātiem

Krēmīga vistas un svaigā siera mērcīte, makaroni un svaigi tomātu salāti - ko gan vairāk vajag?

Lasīt vairāk

Krēmīgā siera mērce 'Alfredo' ar Orzo pastu

Foto: DELFI

Orzo ir īpašs makaronu veids, kas izskatās kā rīsi. Pastas graudiņi ir ļoti universāli, jo tos var izmantot visdažādākajās receptēs, arī zupās un salātos. "Džiugas" siera ēdienu meistarklasē "Tasty.lv" un restorāna "Aqua Luna" šefpavārs Gints Aizupietis orzo pastu gatavoja ar krēmīgu sviesta un siera mērci "Alfredo".

Lasīt vairāk

Pufīga pildītā omlete ar kūpinātu lasi un krēmsieru

Foto: Vida Press

Reizēm gadās, ka jau pēc pamošanās jūties tik ļoti noguris, ka, lai saņemtos ikdienas gaitām, nepieciešamas sātīgākas brokastis. Izmēģini šo pufīgo omleti, kas pildīta ar krēmsieru un kūpinātu lasi.

Lasīt vairāk

Kartupeļu un svaigā siera sacepums

Foto: Privātais arhīvs

Vienu vakaru piebrauca pilna māja, domāju ko gatavot vakariņās. Varētu pa vienkāršo, sacept kādas cepamdesiņas. Bet ko klāt? Kartupeļus. Kādus? Hmm... un te nāk talkā čujs, ņuhs un poņa. Cepšu sacepumu. Pagalam vienkāršu. Kartupeļi, sīpoli, piens, siers un viss?! Jā! Ideāla kombinācija, nav sarežģīti un visiem garšo.

Lasīt vairāk

Sātīgais olu kultenis

Baudot atvaļinājumu un pavadot daudz ēdienreižu ārpus savas virtuves, vienā no savām mīļākajām kafejnīcām notiesāju sviestmaizi, kas kalpoja par iedvesmu šai receptei - olas ar spinātiem, sarkano sīpolu, krēmsieru un žāvētu lasi. Sātīgā kulteņa pagatavošana ir ļoti vienkārša un tā ir ideāli piemērota maltīte pirmajām vēsajām rudens dienām.

Lasīt vairāk

Sutināts liellopa vaigs ar mārrutku zaļumu krēmu

Foto: DELFI

Aukstā gaļa ir viena no gardākajām uzkodām pie alus. Ja nekad neesi gatavojis liellopu vaigus, tagad ir īstais brīdis - tas ir vienkaršs un salīdzinoši nedārgs liellopa gabals, ko meistarīgs pavārs spēj padarīt par īstu delikatesi. Recepti piedāvā restorāna "Aqua Luna" šefpavārs Gints Aizupietis.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!