Foto: Shutterstock

Rudens ir vispiemērotākais laiks patiešām gardu un izcilu krēmzupu gatavošanai, kad tirgū un veikalā var iegādāties praktiski jebkādas saknes un dārzeņus. Krēmzupa ir burvīgs starteris rudenīgām viesībām, tā ir viegla un sildoša maltīte steidzīgiem pusdienu pārtraukumiem un to ir ļoti vienkārši un viegli pagatavot.

Lai arī krēmzupu pieņemts uzskatīt par smalkāku zupu, kuru mēdz pasniegt arī viesībās, manuprāt, to ir vieglāk izvārīt nekā ierasto zupu ar gabaliņiem, jo krēmzupai vārīšanas laikā tikpat kā nav jāpievērš uzmanība. Ieliekot dārzeņus buljonā vai karstā ūdenī, nav jāuztraucas, ka, nenovaktējot īsto mirkli, tie izšķīdīs un kļūs neapetītlīgi. Tos tieši vāra tik ilgi, līdz sašķīst.

Krēmzupa visgardākā noteikti ir ar saldo krējumu, kad blenderis krējumu ar dārzeņiem gandrīz uzputo maigās putās, bet zupu var vārīt arī mazāk barojošu, pievienojot pienu, nedaudz sviestu vai izlīdzoties ar kartupeļu piedevu.

Krēmzupa ir arī lielisks veids, kā izdabāt dažādu ēšanas ieradumu jauktai kompānijai – to var izvārīt veģetāru, bet katrs ēdājs to var papildināt vai nu ar maizes grauzdiņiem, vai ceptas gaļas gabaliņiem, vai vienkārši ar zaļumiem.

Piedāvājam 14 gardas krēmzupas, kas jauki atsvaidzinās rudens maltītes ikvienā mājā.

Tomātu krēmzupa

Garda tomātu krēmzupa, kurai pievienoti sarkanie sīpoli un ķiploki izteiksmīgākai garšai. Tam visam pa virsu sāļais Parmezāna siers. Lieliska maltīte, lai sasildītos vēsajās rudens dienās.

Lasīt vairāk

Paprikas un tomātu zupa ar pesto grauzdiņiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Nedaudz pikanta paprikas un tomātu krēmzupa, kas sasildīs aukstajās dienās. Tai klāt pagatavo siltus un kraukšķīgus maizes grauzdiņus, kas apziesti ar paša gatavotu pesto un Čedaras sieru.

Lasīt vairāk

Citādāks borščs ar kazas siera maizītēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Divas burvīgas receptes vienā – krēmīgs biešu borščs, kas pagatavots krēmzupas formā, un gardajai maltītei klāt trauslas kazas siera maizītes. Sasildīs gan pusdienās, gan vakariņās.

Lasīt vairāk

Cukīni un avokado krēmzupa ar kazas sieru

Esmu pārliecināta, ka neko tādu no cukīni nebūsiet gaidījuši! Ļoti krēmīga un maiga zupa ar patīkamu kazas siera garšu. Ja gribās vieglāku zupiņu, var gatavot arī bez avokado, joprojām būs garšīgi!

Lasīt vairāk

Garšaugu kartupeļu zupa ar bekonu

Vienkārša un ļoti garšīga biezzupas recepte. Ļauj vaļu fantāzijai, piešķirot zupai dažādas garšas ar piedevu palīdzību - pasniedzot pārkaisi ar rīvētu sieru, garšaugiem un bekonu.

Lasīt vairāk

Puķkāpostu ābolu krēmzupa

Foto: Shutterstock

Krēmīga, saldskābena, lieliska puķkāpostu krēmzupa. Āboli tai piešķir īpašu vieglumu un izsmalcinātību. Gan āboli, gan puķkāposti pirms vārīšanas tiek viegli apcepti sviestā, piešķirot zupai riekstainu noti.

Lasīt vairāk

Baklažānu krēmzupa

Ideja ātrām vakariņām - baklažānu krēmzupa ar burkāniem, sīpoliem un cieto sieru.

Lasīt vairāk

Šampinjonu krēmzupa

Kas var būt labāks par aromātisku un tumīgu krēmzupu no šampinjoniem? Nesteidzieties iebilst - šampinjonu krēmzupai ir brīnišķīgs un maigs sēņu aromāts... Bet, pats galvenais - zupu var pavisam vienkārši pagatavot!

Lasīt vairāk

Laša krēmzupa ar dārzeņiem

Foto: Shutterstock

Gardai vasaras maltītei - laša krēmzupa ar dārzeņiem. Tik vienkārši pagatavojama un garda.

Lasīt vairāk

Ķirbju biezeņzupa ar pētersīļiem un baltmaizes grauzdiņiem

Foto: Shutterstock

Ķirbju biezeņzupa ar baltmaizes grauzdiņiem būs īstais ēdiens jaukai vakarēšanai ģimenes vai draugu lokā. Recepti iesaka Lido šefpavāre Ilga Joma.

Lasīt vairāk

Burkānu biezeņzupa ar kausēto sieru

Foto: Shutterstock

Salda un sildoša zupa vēsiem vakariem. Recepti iesaka Lido šefpavāre Ilga Joma.

Lasīt vairāk

Vienkārši pagatavojama tomātu biezzupa ar vistu meksikāņu gaumē

Foto: iStock

Vienkārši pagatavojama tomātu zupa ar vistu, kam vēl vairāk meksikāņu temperamenta piešķirsi, pievienojot svaigu vai kaltētu čili. Tāpat šai zupai piestāv arī dažādi svaigi zaļumi, piemēram, pētersīļi vai kinza.

Lasīt vairāk

Topinambūru un zaļās tējas biezzupa

Foto: A. A. Šternberga

Ance Anna Šternberga, bloga www.topivesels.lv un grāmatas "Topi vesels!" autore, kura šobrīd Londonā studē naturopātiju, BioLoģiski izaicinājuma ietvaros zupu nolēma gatavot no tā, ko viņai piegādās jaukā un sirsnīgā britu bioloģiskās pārtikas kompānija Abel&Cole. Kāda sagadīšanās! Iknedēļas sezonālajā dārzeņu kastē Ance Anna ieraudzīja visu, ko viņai vajadzēja, lai pagatavotu topinambūru un zaļās tējas biezzupu!

Lasīt vairāk

Biešu biezeņzupa ar zilo sieru

Foto: Shutterstock

Klasiskā biešu zupa apnikusi? Izmēģini ko jaunu - biešu biezeņzupu ar zilo sieru! Recepti iesaka Lido šefpavāre Ilga Joma.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!