Foto: Shutterstock
Kaut ārā plosās putenis un aukstums stindzina līdz kaulam, tas nav šķērslis izbaudīt slēpošanu, slidošanu un citus ziemas priekus. Lai, "ieveļoties" mājās, "atkausētu" pilošo degunu un sasildītu sastingušos roku un kāju pirkstus, "Tasty" iesaka sildīties garšīgi. Sātīgs gaļas sautējums, kas piepilda māju ar siltumu un kārdinošiem aromātiem, ir labākais veids, kā dot pretsparu ziemīgajiem laikapstākļiem.

Ja pēc fiziskajām aktivitātēm jūties izsalcis kā vilks, sautējuma gatavošanai izmanto ātri pagatavojamo vistas vai tītara gaļu. Gaļas gabaliņus jāsagriež vēlamajā lielumā, formā un strauji jāapcep pannā uzkarsētā eļļā, sviestā vai citā taukvielā, lai tie iegūtu skaisti zeltainu garoziņu, kas sautēšanas procesā palīdzēs saglabāt gaļas gabaliņu sulīgumu. Arī malto gaļu pirms sautējuma gatavošanas vislabāk ir nedaudz apcept, pievienojot tai sakapātus sīpolus, ķiplokus un vēlamās garšvielas.

Liellopa, teļa, jēra, truša un medījuma gaļas gabaliņi gatavosies ilgāk, bet gaidāmā garšu baudījuma dēļ taču ir vērts nedaudz paciesties vai ne? Vēl jo vairāk tādēļ, ka sautējums ir visai mazprasīgs ēdiens, jo visā tā gatavošanās laikā nebūt nav jānīkst pie plīts: kad visas sastāvdaļas saliktas "pīlē" un iešautas krāsnī vai aizvākotā katlā uzliktas uz plīts riņķa, tev būs laiks pagatavot tēju, mierīgi noskatīties pāris iecienītā seriāla sērijas un lēnā garā pagatavot svaigus salātus, ko pasniegt kā piedevu sātīgajam gaļas sautējumam.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!