Foto: Shutterstock

Tā kā rabarberi nu ir pilnā plaukumā un zem varenajām lapām nobrieduši skābenie kāti, tos jāsteidz izmantot dažādos ēdienos, cik vien var. Šī iemesla dēļ esam izvēlējušies 17 gan vienkāršas, gan klasiskas, gan arī interesantas receptes, lai varētu izbaudīt rabarberu skābumiņu, cik vien var!

Drošs variants ir rabarberus sacept kūkās un plātsmaizēs – ar smilšu mīklu, mannas mīklu, kārtaino mīklu, trauslajā tartes mīklā, kefīra mīklā un pat biezpiena mīklā. Variantu ir tik daudz, ka atliek izvēlēties vien to, kas katram pašam labāk tīk!

Tomēr, ja plātsmaizes un kūkas nevilina, no rabarberiem sanāks arī citi garšīgi deserti. Piemēram, bērnības klasika – uzputenis. Ja putotais deserts neiekārdina, no rabarberiem sanāks arī gards ķīselis. Bet želejas desertu cienītājiem patiks kārtainā rabarberu un piena želeja, kas ne tikai garšo izcili, bet arī burvīgi izskatās, pasniegta caurspīdīgā glāzītē.

Un kāda ir tava iecienītākā recepte ar rabarberiem? Pastāsti to komentāros, vai sūti recepti kopā ar galarezultāta fotogrādiju mums uz receptes@delfi.lv!

Ātrās rabarberu maizītes no kārtainās mīklas

Foto: DELFI

Kraukšķīgas un kārdinošas rabarberu maizītes var pagatavot pavisam īsā laikā. Atliek vien talkā ņemt kārtainās mīklas paciņu, un ģimeni ar smalkmaizītēm varēs iepriecināt jau pēc pusstundu ilgas darbošanās virtuvē.

Lasīt vairāk

Rabarberu plātsmaize ar auzu pārslu drumstalām

Foto: Privātais arhīvs

"Brīvdienu rīts smaržo pēc kanēļa ar pašmāju jauno rabarberu skābumiņu un auzu pārslu drumstalām. Lielu kafijas krūzi un ceriņu aromātu, kas iezogas pa logu," brīvdienu recepšu konkursa pieteikumā raksta Agate.

Lasīt vairāk

Rabarberu plātsmaize, pagatavota no ātrā mīklas maisījuma

Foto: DELFI

Kārtīgu rabarberu plātsmaizi var pagatavot arī ātri, tāpēc reizēm ir vērts grēkot un tā vietā, lai mīklu gatavotu pats no A līdz Z, izmantot ātros kūku maisījumus. Reizēm laika taupība atmaksājas pat ļoti garšīgi!

Lasīt vairāk

Rabarberu želejas mērce ar brilē krēmu

Foto: Shutterstock

Lielisks un īpatnējs veids, kā sagatavot rabarberus. Rabarberi daļēji tiek vārīti želejā un daļēji sīrupā, bet pēc tam samaisīti kopā, veidojot elegantu vasarīgu desertu kombinācijā ar krēmu brulē vai putukrējumu. Brilē krēma recepti var izlasīt šeit. Visērtāk rabarberu želeju vārīt iepriekšējā dienā, lai pa nakti želeja kārtīgi sastingtu ledusskapī.

Lasīt vairāk

Vasaras garša ziemā – tarte ar cukurotiem rabarberiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Laiks izņemt no saldētavas vasarā noglabātos rabarberus un likt lietā garšīgā trauslas mīklas tartē! Nepieciešama būs sviesta mīkla, salds krēms, rabarberi un mazliet pacietības. Tarte garšos lieliski kā silta, tā pilnībā atdzesēta.

Lasīt vairāk

Maigais rabarberu un vaniļas želeju kārtojums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Viens no skaistākajiem kārtainajiem desertiem, kas redzēts. Rabarberu želeja mijas ar vaniļas mērces želeju, kas kārtu pa kārtai pārsteidz ar saldo un nedaudz skābeno garšu.

Lasīt vairāk

Zemeņu un rabarberu sangrija

Foto: Shutterstock

Zemeņu laikā sangrija jājauc ar zemenēm, klāt liekot arī rabarberu. Zemenes saderēsies ar rozā vai balto vīnu. Sangriju pēc sajaukšanas būtu jānoliek ledusskapī vismaz uz stundu, lai garšas sadraudzējas. Toties, lai sangrija priecīgi sprēgātu pa mēli, pirms pasniegšanas pievieno atdzesētu gāzēto ūdeni, kuru var aizstāt arī ar aukstu šampanieti.

Lasīt vairāk

Mutē kūstošas meringu bučas ar svaigā siera un rabarberu pildījumu

Foto: DELFI

Fantastiski gardi meringu cepumi, kas pildīti ar saputotu svaigo sieru, kurā iemaisīti pavasara gardākie vēstneši – rabarberi. No nepieciešamajām sastāvdaļām sanāks aptuveni 30 gardās bučas. Brīdinām, šie saldumi būs tik gardi, ka gribēsies vēl un vēl!

Lasīt vairāk

Lauku stila groziņi ar rabarberiem un zemenēm

Foto: Shutterstock

Dobēs lapo rabarberi, nobriedušas pirmās zemenes un var izcept gardos lauku stila groziņus ar rabarberu un zemeņu pildījumu. Visērtāk groziņus veidot un pildīt uzreiz uz cepamplāts, lai tie vairs nebūtu jācilā.

Lasīt vairāk

Vienkāršā un ātrā rabarberu biskvītkūka

Foto: Shutterstock

Saldskābā rabarberu biskvītkūka būs ātri pagatavojams našķis gan pašu vēderpriekam, gan ciemiņiem, kas negaidīti pieteikušies.

Lasīt vairāk

Rabarberu uzputenis

Foto: Shutterstock

Rabarberu uzputenis - tas ir vienkārši un gardi.

Lasīt vairāk

Biezais rabarberu ķīselis

Foto: Shutterstock

Rabarberu ķīselis, ko pasniedz ar pienu vai vaniļas mērci.

Lasīt vairāk

Rabarberu un apelsīnu rulete

Foto: Vida Press

Šī ir īsti pavasarīga biskvīta rulete ar rabarberu un krēmsiera pildījumu. Saldumu mīlētāji noteikti novērtēs šī garduma pagatavošanā ieguldīto laiku un darbu!

Lasīt vairāk

Rabarberu pīrāgs ar kraukšķīgu bezē 'cepuri'

Foto: Shutterstock

Šī rabarberu kūka ar bezē virskārtu neprasa daudz pūļu, turklāt būs gards našķis svētkos vai viekārši ikdienā.

Lasīt vairāk

Biezpiena mīklas plātsmaize ar rabarberiem

Foto: Shutterstock

Rabarberu laikā noteikti jācep rabarberu plātsmaizes un kūkas. Bet, ko darīt, ja ledusskapī aizķēries biezpiens un vēlies biezpiena kūku? Izmēģini šo recepti, kurā biezpiens veiksmīgi tiek izmantots mīklas pamatnē!

Lasīt vairāk

Ātrā kefīra plātsmaize ar rabarberiem

Foto: Shutterstock

Ātrā kefīra plātsmaize ar rabarberiem - labākais gardums rabarberu laikā.

Lasīt vairāk

Klasiska rabarberu plātsmaize ar mannas mīklu

Foto: Privātais arhīvs

Rabarberu laika klasika - sulīga plātsmaize ar kanēlīgu krējuma kārtiņu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!