Foto: Shutterstock
Nekas nav labāks par saules pielietām brīvdienām, kad visu dienu vari pavadīt ārā, baudot silto laiku. Ja negribas pavadīt vairākas stundas gatavojot ēst, labs risinājums pusdienām būs sātīgi un ātri pagatavojami salāti. Šim iemeslam "Tasty" izvēlējās receptes no savas pūra lādes, lai iedvesmotu gatavot, nepavadot ilgu laiku pie plīts!

Ātrajiem salātiem izvēlies tādas sastāvdaļas, kuras vajag vārīt ļoti īsu laiku vai nevajag vārīt vispār. Te noderēs vakardienas kartupeļi, ātri vārāmi makaroni vai ar karstu ūdeni aplejams kuskuss. Vēl ātrāk gatavošana veiksies, ja izmantosi par pamatu tikai lapu salātus – rukolu, romiešu salātus, aisberga salātus un citus.

Kad salātu "bāze" atrasta, pievieno papildu sastāvdaļas – dārzeņus un augļus, sieru vai riekstus. Sātīgākiem salātiem vari pievienot arī nedaudz konservēta tunča, vistas girosu vai konservētas pupiņas. Vasarā jo īpaši domā par svaigiem dārzeņiem un augļiem – pavisam atsvaidzinoši salāti sanāks no gurķiem un arbūziem. Pēc tam atliks vien pievienot mērci un salāti gatavi. Apsolām, virtuvē nepavadīsi ilgāk par pusstundu no saulainās sestdienas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!