Foto: Shutterstock

4. maijā aicinām rotāt galdu ar nule kā izgludinātu galdautu, lai kopā ģimeni ieturētu gardu, kopīgi sarūpētu maltīti. Plašu recepšu klāstu patriotiskiem svētkiem meklē te, bet zemāk atradīsi latviskām garšām bagātu salātu receptes, ko iekļaut mūsu valsts svētku dienas ēdienkartē.

Viens no latviskākajiem produktiem – gan garšas, gan krāsas ziņā – nenoliedzami ir bietes. No tām, pamīšus ar kazas sieru, vari pagatavot gan sarkani baltus tornīšus, gan tradicionālo vinegretu – ar olu un siļķi, gan neparastu ruleti jeb "kažoku" bez siļķes.

Arī ķiploku grauzdiņi ir varen latviska uzkoda, tādēļ maija saulītē izeļam no "Tasty" recepšu krājumiem arī divas sātīgu grauzdiņu kārtojumu receptes, kas būs kā radītas tiem, kas uzskata, ka uz kārtīga svinību galda nav vietas pliekaniem lapu salātiem.

Rūjienas un Valmieras salātu nosaukumi liek skaidri manīt, kādēļ tiem būtu atrodama vieta uz galda Latvijas svētku dienā. Ja nu kāds vēl "Rūjienu" vai "Valmieru" nav iepriekš baudījis, tad 18. novembris ir īstais brīdis, lai iegūtu jaunu, garšīgu pieredzi.

Āboli, pupiņas, siļķes, kāposti, kūpināta vista, kartupeļi, redīsi, lakši, mājas siers un sēnes (pat, ja saldētavas krājumi izbeigušies un jāizmanto šampinjoni) – arī tās ir Latvijas garšas, kas šogad patriotiskos svētkus var padarīt vēl latviskākus un īpaši garšīgus.

Skaistus svētkus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!