Foto: Shutterstock
Nav šaubu, ka brīvdienas un vīns piestāv viens otram. Un vīns piestāv arī daudziem ēdieniem, jo vien maza šļuciņa šī "dievu dzēriena" tavai mērcei, zupai vai sautējumam piešķirs restorāna cienīgu garšu. Vīnu vari pievienot arī gaļas, zivju un dārzeņu marinādēm. Kartupeļiem? Jā, kāpēc gan ne, arī kartupeļiem! Un, protams, ik pa laikam neaizmirsti papildināt arī savu glāzi (atgādinām gan, ka pārmērīga glāzes piepildīšana var būt kaitīga veselībai).

Vīns, gatavojot ēdienu, tiek pievienots ar vienu mērķi – lai veidotu garšas buķeti un apmierinātu garšas kārpiņas. Termiskās apstrādes laikā alkohola ietekme zūd, bet garšas nianses saglabājas.

Baltvīnu izmanto zivju, jūras velšu, putnu (izņemot pīli) un truša gaļas ēdienu gatavošanā, kā arī mērcēm (vīnam pievienojot saldo krējumu, baltos piparus un maigas garšvielas). Savukārt sarkanvīns labi derēs liellopa, cūkas, medījuma, jēra gaļai un pīlei.

Ēdiena gatavošanai nav nepieciešams pirkt dārgus vīnus, pietiks ar kvalitatīvu galda vīnu. Lai tu mūsu ieteikumus varētu izmēģināt jau šajās brīvdienās, mēs izvēlējāmies 19 ēdienus, ko gatavojot, būs jāatkorķē pudele vīna.

Lai garšīgas brīvdienas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!