Foto: Shutterstock
Kā liecina "Tasty" novērojumi, dažādās Latvijas malās jau iespējams iegādāties pirmās vietējo audzētāju izlolotās sārtvaidzītes. Tādēļ pašmāju zemeņu sezonu oficiāli varam pasludināt par atklātu, par godu šim iepriecinošajam faktam pagatavojot kādu garšīgu kūku.

Bet – kuram gan tik jaukās, siltās dienās ir laiks un patikšana karsēt cepeškrāsni un svīst pie plīts? Šajā gadījumā ideāls risinājums ir kūkas, ko var pagatavot bez cepšanas, pamatnei izmantojot jau gatavus veikalā nopērkamos biskvītus, "dāmu pirkstiņus" vai sasmalcinātu cepumu masu, kas samaisīta ar kausētu sviestu.

Arī pildījuma vai krēma gatavošana, sekojot receptes norādījumiem, būs pa spēkam pat iesācējiem. Svarīgākais uzdevums, gatavojot neceptās kūkas, ir "sadraudzēšanās" ar želatīnu, lai pildījums sastingtu un kūka būtu viegli sagriežama.

Zemeņu kūku pildījumam nereti tiek izmantoti dažādi jogurti, jo to maigā, svaigā garša lieliski sader ar ogām. Nav mazvarīgi arī tas, ka jogurts satur daudz mazāk kaloriju nekā putukrējums, krēmsiers vai maskarpone. Te atradīsi trīs maciņam draudzīgus variantus, ar kādiem produktiem, gatavojot kūku, var aizstāt dārgo "kaloriju bumbu" – maskarponi.

Ja nu tomēr tev ir nepārvarama vēlme nobaudīt tikko no krāsns izvilktas, vēl siltas zemeņu kūkas šķēli, ko pilnai laimei vari pasniegt ar vaniļas plombīra bumbu, tad mums krājumos ir arī pavisam vienkārši pagatavojamas ātrās zemeņu kūkas recepte, ko noteikti būs pa spēkam izcept pat pirmklasniekam.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!