Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Reizēm vasara izlemj uzvesties kā rudens un atnāk ar drēgnu laiku un negaidītu aukstumu. Tādās reizēs varam aizmirst par svaigajiem salātiem un meklēt ko karstāku un asāku, ko pagatavot, lai sasildītos. Ja vēsā pēcpusdiena nogurdinājusi arī tevi, sasildies ar kādu no šīm 12 maltītēm no "Tasty" recepšu grāmatas!

Sildoša tomātu zupa ar frikadelēm, konservētām pupiņām vai citiem gardumiem būs tieši laikā. Tāpat sasildīties palīdzēs sēņu zupas, ko pagatavot no mežā salasītajām gailenēm vai baravikām. Ja zupas nevilina, ķeries pie sautējuma vai sacepuma gatavošanas (sviesta pupiņu sautējums liks sariesties siekalām mutē, vien izlasot recepti) – sasildīsies ne vien ēdot, bet arī gatavojot. Lai gardi!

Tomātu zupa ar frikadelēm un pupiņām

Foto: Vida Press

Ko darīt, ja kārojas tomātu zupu, bērni dīc pēc frikadeļu zupas, bet vīrs teic, ka sen sapņo par pupiņu zupu? Pareizi! Jāpagatavo tomātu zupa ar frikadelēm un pupiņām!

Lasīt vairāk

Siera zupa ar baravikām

Foto: Shutterstock

Siera zupa ar baravikām – sātīga zupa kārtīgai ēdienreizei.

Lasīt vairāk

Ceptas portobello sēnes ar spinātiem un sieru

Pildīt var ne tikai kabačus, bet arī sēnes – pamēģini gardās portobello sēnes, kurās salikti spināti un siers. Recepti piedāvā Justīne un Monika no bloga "Divi10.com".

Lasīt vairāk

Pildīti jaunie kabači ar malto gaļu un sieru

Foto: Shutterstock

Ļoti vienkārša un garda recepte, kā likt lietā jaunos kabačus. Atliek vien sapildīt ar malto gaļu un sieru, ielikt cepeškrāsnī un pusstundas laikā maltīte gatava!

Lasīt vairāk

Kartupeļu sacepums ar gailenēm un sieru

Foto: Shutterstock

Izcili krēmīgs un gards kartupeļu šķēlīšu sacepums ar gailenēm un siera virskārtu. Pasniedz tāpat vai kopā ar svaigajiem salātiem.

Lasīt vairāk

Kabaču daiviņas ar zilo sieru un kaltētiem tomātiem

Foto: DELFI

Sagriez kabačus vai cukīni gareniski apmēram pirksta izmēra daiviņās. Ja miziņa ir bieza, to nogriež. Liec visu lielā bļodā un sajauc ar sāli, pipariem, eļļu. Var piemest arī kādu bazilika vai timiāna šķipsniņu.

Lasīt vairāk

Sviesta pupiņu sautējums ar tomātiem un sīpoliem

Foto: DELFI

Sviesta pupiņas ierasts novārīt un pasniegt ar svaigiem zaļumiem, taču šī recepte noteikti neliks vilties arī klasikas cienītājiem. Salikums ar tomātiem un sīpoliem būs sātīgāks, tāpēc ar tiem neskopojies.

Lasīt vairāk

Sātīgais un sildošais dārzeņu sautējums ar kokosriekstu pienu

Foto: DELFI

Līdz ar pirmajām patiesi aukstajām ziemas dienām, rodas vēlme vakariņās pasniegt kaut ko sildošu un sātīgu, un šādam kārdinājumam nevajag pretoties. Tā kā pēc svētkiem šķiet, ka gaļa baudīta par daudz, tad dārzeņu ēdieni atslodzei ir tieši laikā. Tāpēc padalos ar savu iecienīto sautējuma recepti, kas varbūt nav tā fotogēniskākā, tomēr neliek vilties nevienā gatavošanas reizē.

Lasīt vairāk

Ātrā tomātu zupa ar konservētām pupiņām

Foto: Privātais arhīvs

Lasīt vairāk

Sildoša sēņu zupa ar kazas sieru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Maiga biezzupa ar izteikti bagātīgu daudzumu sēnēm – zupai pievienotas žāvētas baravikas, kārtīga porcija atmatenes un citas meža sēnes. Lieliska, lai sāktu iztukšot ziemai noglabātos sēņu krājumus.

Lasīt vairāk

Pupiņu zupa meksikāņu gaumē

Foto: Shutterstock

Uhh, zupiņa ar pupiņām, papriku un meksikāņu garšvielām - pikanta, sātīga un sildoša!

Lasīt vairāk

Veģetārais pupiņu sautējums

Foto: DELFI

Ja ledusskapī aizķērusies bundžiņa konservētu pupiņu, konservētu tomātu, kukurūza un kāds sīpols vai puravs, tad sātīga un sildoša pusdienu vai vakariņu maltīte ir garantēta.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!