Apgāztās kūkas – pa spēkam pat iesācējiem: 8 receptes saldām brīvdienām bez klapatām

Apgāztā apelsīnu kūka
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Brīvdienās, laiskojoties mājīgā mierā, nereti rodas vēlme parosīties virtuvē, lai pagatavotu kādu līdz šīm vēl neizmēģinātu saldo kārumu. Mums ir lieliska ideja – apgrieztās kūkas. Tās, pateicoties cepšanas metodei, izdodas ārkārtīgi sulīgas, turklāt ir vienkārši pagtavojamas, tādēļ būs pa spēkam pat iesācējam.

Apgāzto kūku ideja ir pavisam elementāra: iesākumā cepamajā veidnē liec ābolu šķēles, plūmes, konservētus ananasus, apelsīnu ripiņas vai citus izvēlētos augļus un ogas, tad devīgi pārkaisi ar cukuru vai pārlej ar karameļu mērci. Nu vien atliks nosegt visu ar gaisīgu olu biskvīta mīklu (ar mikseri to var sakult pāris minūšu laikā) vai pat veikalā nopērkamo kārtaino mīklu. Tad šauj kūku krāsnī un jau pēc neilga laika virtuvi piepildīs bezgala kārdinošs aromāts, liecinot, ka kūka ir gatava. Cepšanās laikā cukurs izkusīs, karamelizēsies un sajauksies ar sulīgajiem augļiem, veidojot gardu mērci, bet biskvīts izdosies īpaši čagans, gaisīgs un pufīgs.

Kad kūkas veidne nedaudz atdzisusi, liec uz tās atbilstoša lieluma šķīvi un apgriez kūku ačgārni, lai tā izslīd uz šķīvja, gar biskvīta malām pārlīstot kārdinoši saldskābjai mērcei.

Lai labi garšo!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka