Foto: Shutterstock

Brīvdienas - tas nozīmē atpūtu un kādu pavisam tuvu vai nedaudz tālāku ceļojumu. Bet, ja nav iespējas pārcelties uz divām dienām Portugāles pludmalē, atliek vien svešu zemju garšu meklēt citādi. Šoreiz – burtiski. Lūk, 17 burvīgi deserti no dažādām pasaules valstīm!

Sāksim ar Austrāliju un Jaunzēlandi – šīm vietām var pateikties par grēcīgi gardo Pavlovas kūku. Amerikāņiem varam pateikties par nu jau kulta desertu – siera kūku. Tā vietā, lai gatavotu to lielā, apaļā formā, jauks variants būs garenā kēksa forma – katram varēsi nogriezt pa šķēlītei un apliet ar šokolādes, karameļu vai zemeņu mērci.

Foto: Shutterstock

Francijas konditoriem mēs varam pateikties par neskaitāmiem saldajiem gardumiem, tomēr šoreiz izcelsim divus – šokolādes eklērus un marcipāna konfektes. Viens būs apjomīgāks darbiņš, otrs vienkāršs un salds. Un kurš gan spēj pretoties mafijas desertam – kannoli vai kurtizāņu iecienītajam tiramisu – par abiem šiem debešķīgajiem kārumiem varam pateikties itāliešiem.

Apceļojot nacionālās virtuves varam piestāt Zviedrijā, lai pagaršotu šokolādes kūku "Kladdkaka" (neļaujiet nosaukumam sevi maldināt, tā ir pasakaini garda), kā arī Lielbritānijā, un sasildīties ar karstu augļu un ogu sacepumu. Bet nekur nav tik labi, kā mājās, tāpēc ceļojumu noslēgsim ar tikai Latvijas virtuvei raksturīgo rupjmaizes kārtojumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!