Foto: Shutterstock
Mājiniekus pēc pusdienām iepriecināt ar kādu desertu it nemaz nebūs sarežģīti, ja mājās ir kāds ķekars banānu. Atliks vien izvēlēties, kas vairāk tīk, un ķerties pie gatavošanas. Lūk, desmit varianti no "Tasty" recepšu krājumiem!

Mazāk nekā pusstundas laikā var radīt neticami gardu saldo ēdienu – atliek vien banānu apcept medū un kanēlī, vai žigli apviļāt kādā mīklā un novārīt eļļā. Banāniem lieliski piestāv auksts saldējums un šokolādes mērce. Tāpat var pagatavot neticami vienkāršu banānu saldējumu no saldētiem banāniem, kas sasmalcināti blenderī. Pēc tam tiem atliks pievienot vien kādu saldinātāju un kakao.

Bet, ja laika ir vairāk, tad pavisam noteikti jāpamēģina "Banoffee" kūka vai tās ātrā versija glāzītēs. Kūkā banāni mīsies ar vārīto iebiezināto pienu un salda krēma kārtu.

Pie tējas krūzes lieliski garšos arī kāda vienkārša banānu smalkmaizīte, ko pagatavot no kārtainās mīklas, kas aizķērusies saldētavā. Dzīvo garšīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!