Viena no vasaras garšām viennozīmīgi ir jaunie kartupelīši. Novārīti un pasniegti ar prāvu tiesu svaigiem zaļumiem, pēc tam apcepti sviestā vai iemaisīti salātos, jebkurā no šīm versijām tie garšo izcili labi.

Lai arī tupeņi ir visai neatņemama ikdienas sastāvdaļa ēdienkartē, kad parādās jaunie kartupeļi, tie paver jaunas vēsmas maltītēs. Gan piemīlīgā izmēra, gan citādās garšas dēļ tie ir iecienīti teju katra mājās, un noteikti katra virtuvē ir sava iecienītākā recepte, kā tos pagatavot. Bet, ja vēlies dažādot ierasto ēdienkarti, izmēģini kādu no ''Tasty'' krājuma receptēm.

Piedāvājumā atradīsi pat vairākas versijas, kā tos gardi pasniegt salātu veidolā, tāpat uzmanību pievērs tam, kā jaunie kartupeļi var izpausties sacepumos, omletē un pat cepti folijā. Starp citu, ja esi ieplānojis jaunos kartupeļus vārīt, izmēģini šos ieteikumus, kā to izdarīt divtik ātri. Savukārt, lai vakariņu baudīšana ar jaunajiem kartupeļiem galvenajā lomā izvērstos par jautru izklaidi, palūko senos latviešu ticējumus un rituālus.

Lai vasarīga maltīte!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!