Foto: Shutterstock
Pavisam iespējams, ka kādam saldējuma sezona nemaz nebija beigusies vai jau sen kā atklāta, tomēr ar silto dienu aizvadīšanu, doma par saldējumu kūkas vietā šķiet vilinošāka. Un tam par godu arī ''Tasty'' piedāvā izlasi viegli pagatavojamiem saldējumiem mājas gaumē.

Ja esi starp tiem, kas pieņem, ka saldējuma pagatavošanai vajadzīga liela pieredze vai vismaz saldējuma mašīna, tad esi kļūdījies, jo pat ļoti baudāmu rezultātu izdosies iegūt jau pirmajā gatavošanas reizē un pat bez īpašās iekārtas. Receptes saldējumu pagatavošanai ir dažādas – vienkāršākās un laikietilpīgākās, tas atkarīgs no tā, kādas sastāvdaļas izmanto. Ja vēlies fikso versiju saldējumam, tad ņem talkā jogurtu vai sablendē sasaldētus augļus, ogas, bet sātīgo krējuma vai uz saldā krējuma bāzes radīto saldējumu vajadzēs gatavot ilgāk, tomēr gala rezultāts neliks vilties. Padomus, ko ievērot, gatavojot saldējumu bez speciālās iekārtas, lasi šeit.

Parūpējies arī par saldējuma pasniegšanu – ideāli, ja pagūsi sacept vafeles, bet tikpat labi tie var būt deserta trauciņi, kuros saldējuma bumbas garnētas ar piparmētru lapiņām, šokolādes skaidiņām, riekstiem vai kādu mērci – šokolādes, karameļu, ogu u.tml.

Izvēlies tīkamāko recepti un ķeries pie darba!

Supervienkāršais citronu saldējums no trīs sastāvdaļām

Foto: DELFI

Man patīk izmēģināt dažādas internetā atrastas receptes – jo īpaši tad, ja tiek solīts: "Izdosies vienmēr, garšo dievīgi, jums patiks!" Rezultāti mēdz būt dažādi – reizēm jāpiktojas par nejēdzīgi izlietotiem produktiem, bet reizēm nudien ir prieks – jā, tiešām vienkārši un supergardi! Šis saldējums ir veiksmīgo eksperimentu kategorijā – tikai trīs sastāvdaļas, izdodoties vienmēr, nav nepieciešama saldējuma mašīna. Protams, ka bija jāizmēģina!

Lasīt vairāk

Fiksais jogurta saldējums no trīs sastāvdaļām

Foto: Shutterstock

Kas gan būtu gada siltā sezona bez saldējuma! Ja esi pieņēmis, ka pašam pagatavot saldējumu ir pārāk sarežģīti, nāksies to pieņemt kā stereotipu, jo šī recepte ir katram pa spēkam, turklāt rezultāts garšos tik labi, ka roka nemaz vairs nesniegsies pēc veikalā nopērkamajiem saldējumiem.

Lasīt vairāk

Mājas saldējums no skābā krējuma

Foto: Publicitātes attēls

Krēmīgs skābā krējuma saldējums ar olām. Gatavo saldējumu ēd kopā ar svaigām ogām vai kādu saldu mērci, piemēram, šokolādes. No dotā sastāvdaļu daudzuma sanāks divi litri saldējuma. Recepti piedāvā "Rimi gardēžu" komandas šefpavārs Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk

Zibenīgais banānu un kakao saldējums jeb 'nice cream'

Foto: DELFI

Tie, kuri mēdz sekot līdzi dažādiem kulinārajiem blogiem un sociālu tīklu profiliem, zinās, kas ir "nice cream" jeb sasmalcinātu saldēto banānu krēms. Ja nē, pēdējais laiks iepazīties, jo "naiskrīms" patiesi ir kas dievīgs svelmainā vasaras dienā – maigs, atvēsinošs un ļoti, ļoti garšīgs. Ja neskaita saldēšanas laiku, kārums būs gatavs 5-10 minūtēs.

Lasīt vairāk

Fiksais ogu un jogurta saldējums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Viss, kas tev būs vajadzīgs šī saldējuma pagatavošanai – saldētas ogas, jogurts un nedaudz kļavu sīrupa. Īpaši gards tas būs, ja sajauksi vairākas ogas – pa drusciņai no saldētām zemenēm, mellenēm, ķiršiem vai upenēm.

Lasīt vairāk

Rabarberu saldējums

Tas laiks ir klāt! Rabarberu laiks! Un saldējums siltā jo siltā dienā ir tieši tas, kas vajadzīgs. Saldējums, kas garšo pēc rabarbermaizes, tā manējie šo saldējumu noraksturoja. Laikam tāpēc, ka kanēlis klāt.

Lasīt vairāk

Šokolādes saldējums no iebiezinātā piena

Vienkārši pagatavojams šokolādes saldējums no iebiezinātā piena.

Lasīt vairāk

Jogurta saldējums ar zemenēm un rabarberiem

Foto: DELFI

Vasarā nav labāka našķa par saldējumu. Te gan tiešām saldējums jādēvē par našķi, jo cukurs izmantots gana daudz, bet pie tā vainīgs skābais rabarbers. Ja vēlies saldējumu skābāku, cukuru izmanto mazāk, jebkurā gadījumā, rezultāts būs atspirdzinošs.

Lasīt vairāk

Banānu un zemesriekstu sviesta ātrais saldējums

Foto: Shutterstock

Saldēto banānu krēmu jeb "nice cream" var itin viegli pagatavot. Atliek vien pievienot papildu sastāvdaļas izteiksmīgākai garšai un saldēto banānu krēms būs gatavs dažās minūtēs. Pats jaukākais – banāni ir tik saldi, ka krēmam nevajadzēs cukuru.

Lasīt vairāk

Jogurta saldējums ar rabarberiem un piparmētrām

Foto: DELFI

Laikā, kad rabarberu krājumi pārsniedz normu un aptrūkstas idejas, kur tos likt lietā, doma par saldējumu vasaras tveicīgajās dienās nebūt nav peļama. Tā nu nolēmu izmantot skābenos kātus, un jāatzīst, rezultāts izdevās vairāk nekā gards! Turklāt šo auksto kārumu var pagatavot arī tie, kam mājās nemaz nav saldējuma mašīna.

Lasīt vairāk

Mohito sorbets

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Mohito var būt ne tikai dzēriens, bet karstai vasaras pēcpusdienai var pagatavot burvīgu, viegli reibinošu sorbetu. Šī deserta priekšrocība ir tā, ka to var glabāt saldētavā līdz 3 mēnešiem.

Lasīt vairāk

Medus saldējums

Foto: Shutterstock

Medus saldējums - visvienkāršāk pagatavojamais saldējums.

Lasīt vairāk

Kokosriekstu piena un zemeņu saldējums

Īpaši veselīgs saldējums, kuru var baudīt arī vegāni un cilvēki ar laktozes nepanesamību. Bet garšos noteikti arī visiem pārējiem. Recepti piedāvā kulinārā bloga "Lindas virtuve" autore Linda.

Lasīt vairāk

Šokolādes sorbets

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Atspirdzinošs un ledus auksts deserts tveicīgajām vasaras dienām – šokolādes sorbets. Lai gan par sorbetu parasti dēvējam tādus saldētos krēmus, kuriem pievienots pavisam nedaudz alkohola, šoreiz noteikti jāpiedēvē nosaukums šim gardajam šokolādes brīnumam. Jo mēli var norīt!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!