Foto: Shutterstock/Privātais arhīvs kolāža
Piektdienas vakari ir kā radīti garšīgām un ātrām uzkodām labā kompānijā. Ja ciemiņi pieteikušies pēdējā brīdī, tad karstmaizītes būs īstais variants. Jāuzsilda vien cepeškrāsns, jāsagatavo liela plāts, bet uz tās jāliek skaisti garnētas maizes šķēlītes. Šim mērķim no "Tasty" recepšu klāsta izvēlējāmies variantus, kuru pagatavošana lielas pūles neprasīs.

Ja mājās ir maizes kukulītis, tortiljas plāksnes vai kārtainā mīkla – var teikt, ka pats svarīgākais jau ir. Pēc tam nepieciešama vien kāda mērcīte vai sviestiņš, tomātu šķēlīte, gaļas gabaliņi vai pat sēnes. Bet noslēgumā kārdinošo maizīti atliek vien pārkaisīt ar labi kūstošu un kārdinošu siera kārtu. Kad izņemsi no krāsns, uzreiz sapratīsi – karstmaizītes nav tikai brokastu ēdiens!

Tiem, kas vēlas palutināt punčus ar kādu šedevru, noteikti iesakām pamēģināt ķiploku un siera kukulīti. Ēdājiem atliks vien plēst karsto maizīti pa gabaliņam vien. Ja māc šaubas par to, kādu maizi izvēlēties – ņem to, kas ir mājās. Derēs gan kraukšķīga čabata, gan visparastākā tostermaizīte.

Lai labi garšo!

Pikantās siera karstmaizes ar desu un marinētiem gurķīšiem

Foto: Privātais arhīvs

"Šīs ir mūsu mājās iecienītās karstmaizes, kas garšo visiem," tā pārbaudītu recepti iesaka mūsu lasītāja Everita Strazdiņa.

Lasīt vairāk

Karstās siera maizītes ar āboliem un tomātiem

Foto: Shutterstock

Ļoti viegli pagatavojamas siera karstmaizes ar pārsteigumu – tomātu un ābolu šķēlītēm. Ātrām brokastīm vai uzkodām ballītei.

Lasīt vairāk

Brokastu karstmaizītes ar žāvētu gaļu un pesto

Foto: Privātais arhīvs

"Katrās mājās sava īstā un pareizā karstmaizīšu metode. Mūsmājās vienmēr uz urrā aiziet šāda versija, kurā pamatsastāvdaļas ir nemainīgas – graudu maize, žāvēta gaļa, siers, sīpoli un tomāti, bet variējam ar pievienotajām mērcēm," par savām "firmas" karstmaizītēm stāsta Evita, piedāvājot šo kārumu izmēģināt arī citiem.

Lasīt vairāk

Gardā ķiplokmaize ar bagātīgu siera pildījumu

Foto: Shutterstock

Jau iedomājoties vien ar sieru bagātīgi pildītas, zeltainas un kraukšķīgas ķiplokmaizes bagātīgo garšu, sariešas pilna mute siekalām. Neliedz sev šo baudījumu un pagatavo jau šodien!

Lasīt vairāk

Sātīgās pannā ceptās siermaizes

Foto: Privātais arhīvs

Karstas un sātīgas maizītes ar patīkami kūstošu sieru vidū. Pagatavošana ir ātra un gauži vienkārša, taču svarīga ir pareiza secība.

Lasīt vairāk

Mini picas maizītes

Itālijas virtuves klasiku – picu – iecienījuši gan lieli, gan mazi. Ja pieteikušies ciemiņi vai tuvojas svētki, pagatavo šo gardo mini uzkodu. Maizītes piemērotas arī bērnu ballītēm, jo mazie svinētāji to var veikli paķert rokā un apēst, neatraujoties no rotaļām. Mini picas maizītes gatavo mafinu formiņās, un tas aizņem vien dažas minūtes laika. Recepti iesaka bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.

Lasīt vairāk

Ātri pagatavojamas picas maizītes ar tomātiem un mocarella sieru

Foto: DELFI

Negaidītu viesu pieteikšanās vai arī pašu spontānais plāns doties pie kāda ciemos nereti ir tās labākās reizes, kad virtuvē top kāds šedevrs. Lai arī šīs vienkāršās picas maizītes nevar nodēvēt par šedevru, jo tik ''skaļš'' vārds pienāktos kaut kam grūtāk pagatavojamam, tomēr šī gatavošanas reize ar produktiem, kas bija atrodami ledusskapī, veicinājusi mani padalīties ar viegli pagatavojamo recepti, kas var noderēt arī citiem. Neviens veikalā pirktais cienasts nepārspēs pašu sarūpētos gardumus, tas nu gan ir jau sen pierādīt fakts.

Lasīt vairāk

Ņiprās puravu karstmaizes

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Šo grauzdiņu brokastīs nebaudīsi – tas ir nedaudz ņiprāks garšas ziņā. Tas tāpēc, ka grauzdiņa garnējums – siera mērce – pagatavota kopā ar alu. Līdz ar to grauzdiņš būs lieliska uzkoda reizēm, kad tiek malkots gardais miestiņš.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgās čabatas karstmaizes ar salami

Foto: Vida Press

Dienās, kad negribas pavadīt ilgu laiku virtuvē maltītes pagatavošanai, bet tomēr kārojas kas neparasts, pagatavo šīs sātīgās čabatas uzkodas, kas lieliski remdēs vakara izsalkumu.

Lasīt vairāk

Kārdinošā karstmaize ar sieru un tomātu čatniju

Foto: Vida Press

Kārdinoši aromātiska un nedaudz grēcīga (jūs taču arī apņēmāties dzīvot veselīgāk, vai ne?) ideja brokastmaizītei - karstā siermaize, kuru papildina tomātu čatnijs un angļu sinepes. Starp citu, tomātu čatnija vietā var izmantot arī mango - saldskābā garšā lieliski sader ar sieru!

Lasīt vairāk

Pannā ceptas karstmaizītes

Foto: Shutterstock

Pannā ceptās siermaizītes sanāk vidiņā mīkstas, bet no apakšpuses - viegli kraukšķīgas, sola receptes autore. Receptes pierakstā saglabāts autores rakstības stils un izteiksmes līdzekļi.

Lasīt vairāk

Ātrās siermaizes ar šampinjoniem un pesto

Foto: Shutterstock

Kad laika gatavošanai nav daudz, bet uzkodās gribas pagatavot ko sātīgu un reizē neparastu, liec lietā šo recepti.

Lasīt vairāk

Karstmaizes ar četriem sieriem

Foto: Publicitātes foto

Kārdinošas četru sieru karstmaizes recepti piedāvā "Latvijas Maiznieks" sadarbībā ar ēdienu stilisti, grāmatu autori un pavāri Lindu Vilmansoni-Virbuli.

Lasīt vairāk

Karstās siermaizītes ar tunci un tomātiem

Foto: Shutterstock

Karstās siermaizes ierasts papildināt ar gaļas vai desas šķēli, bet šoreiz iesakām rīkoties citādi, pievienojot karstmaizēm konservētu tunci, lai, kombinācijā ar sulīgu tomātu un ņipro baziliku, baudītu maltīti Itālijas noskaņās.

Lasīt vairāk

Soli pa solim: Kraukšķīgas 'portugāļu' siermaizītes ar marinētiem šampinjoniem

Foto: Privātais arhīvs

"Ciemojoties pie draugiem Portugālē, nevarēju vien sagaidīt brokastu laiku, jo katru rītu nesteidzīgi sākām kafejnīcas terasē ar kafiju un siermaizīti. Sildoties saulē, garšīgi gatavojāmies Koimbras pilsētas iepazīšanai," stāsta Oskars, kurš pārsteidzis arī savus viesus, dzimšanas dienas svinībās uzcepot vairākas maizīšu pannas.

Lasīt vairāk

Olīvu karstmaize

Foto: Publicitātes foto

Brīnišķīgu olīvu karstmaizes recepti iesaka Linda Vilmansone. Pagatavo to vasarīgai baudīšanai kopā ar draugiem!

Lasīt vairāk

Karstmaize ar šampinjoniem, spinātiem un Krievijas sieru

Foto: Publicitātes foto

Karstmaize ir ideāli piemērota brokastīm, bet tikpat labi launagā vai vieglās pusdienās tā itin labi remdēs apetīti, it sevišķi, ja ar sieru nebūsi skopojies. Izmēģini šo Lindas Vilmansones piedāvāto recepti, lai pats par to pārliecinātos!

Lasīt vairāk

Pitas karstmaize ar sieru

Foto: Shutterstock

Jauka un kārdinoša karstmaize, kuras cepšanai izmanto pitas maizi, tās kabatu piepildot ar sieru.

Lasīt vairāk

Ātrās pesto maizītes ar tomātiem un cukīni

Foto: Mr. Magpie publicitātes foto

No saldētas kārtainās mīklas ātri un vienkārši pagatavojama sāļa našķa recepti iesaka vegānisko recepšu bloga "Mr. Magpie" autore Ieva.

Lasīt vairāk

Kārdinošās karstmaizītes ar cīsiņiem, sieru un ķirštomātiem

"Kā man tādas šodien sakārojās! Karstās maizītes ar ķirštomātiem, sieru, desiņu un lociņiem," - tā recepti iesaka "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Pildītas karstmaizes ar olu kulteni, gailenēm un bekonu

Foto: Shutterstock

Ja tev palaimējies tikt pie kādas saujas gaileņu un vēlies palutināt mājiniekus ar īpaši gardām un sātīgām brokastīm, pagatavo maizes "laiviņas", kas pildītas ar olu kulteni, gailenēm un bekonu, kas slēpjas zem kūstoša siera kārtas.

Lasīt vairāk

Brokastu karstmaizes ar šķiņķi, sieru un olām

Foto: Veronika Ļevša

Viss ģeniālais ir vienkāršs - gluži kā šīs kārdinošās karstmaizes. Recepti sātīgām brokastīm iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Maizītes ar kausēto sieru, bekonu un sviestā ceptām gailenēm

Foto: Shutterstock

Ja gadījies salasīt vien pāris saujas gaileņu un mērcei ir "par īsu", pagatavo šīs gardās maizītes, apcepot sēnes sviestā un papildinot ar kraukšķīgām bekona šķēlēm, kausēto sieru un timiānu.

Lasīt vairāk

Dubultās karstmaizītes ar šķiņķi un sieru

Foto: Shutterstock

Maizītes ar šķiņķi un sieru gardām brokastīm un labam dienas sākumam.

Lasīt vairāk

Karstās siera - tomātu maizītes

Foto: Shutterstock

Karstās siera - tomātu maizītes labam brīvdienu sākumam.

Lasīt vairāk

Pitas karstmaizes ar pesto un mocarellu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ja meklē ideju, kā dažādot brokastu ēdienkarti, izmēģini šo karstmaizīšu recepti - pitas maizes ar aromātisko pesto un šķiņķi, kā arī kūstošo mocarellas sieru garšos neaizmirstami labi. Recepte noderēs arī vakariņām!

Lasīt vairāk

Ceptas maizītes ar mocarellu

Foto: Shutterstock

Gardam cienastam - ceptas maizītes ar mocarellu.

Lasīt vairāk

Grauzdiņi ar Stiltona sieru un dzērveņu ievārījumu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Mazliet sātīgi un ļoti gardi grauzdiņi uzkodām. Ja nav pieejams Stiltona siers, droši var izvēlēties kādu citu, kas vairāk iet pie sirds.

Lasīt vairāk

Karstā siermaizīte 'Brieža labums'

Foto: Publicitātes attēls

Pikantas uzkodu maizītes ar graudu sinepēm, brieža gaļas desu un sieru. Recepti piedāvā restorāna "3" šefpavārs Juris Dukaļskis.

Lasīt vairāk

Rudzu karstmaize ar lāceņu ievārījumu un amoliņa sieru

Foto: Publicitātes attēls

Saldenas un kreftīgas uzkodu maizītes ar lāceņu ievārījumu un amoliņa sieru. Recepti piedāvā restorāna "3" šefpavārs Juris Dukaļskis.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!