Foto: Shutterstock
Kad izsalkums ņēmis virsroku, nemaz nav noskaņojuma gatavot ko tādu, kas aizņem daudz laika un prasa rūpīgu gatavošanos. Šādās reizēs glābiņš būs ātro zupu apkopojums.

Pagatavojot zupu, būsi nodrošinājies ar papildporciju, tāpēc nav vairs jāmeklē iemesls, kāpēc gatavot tieši to, turklāt tā labi sasildīs saltajā ziemas pievakarē.

Varētu domāt, ka zupa prasīs vairāk laika, nekā novārīt makaronus un pagatavot kādu mērci, taču tā nemaz nav, jāizvēlas vien pareizā recepte. Arī zupu var pagatvot pārdesmit minūtēs
font-family:"Calibri",sans-serif;mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-fareast-font-family:
Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin;mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:"Times New Roman";mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-ansi-language:LV;mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA'>– gan dārzeņu, gan ar gaļu, gan krēmzupu. Recepšu krājumā atradīsi gan tādu klasisko zupu ātrās versijas kā, piemēram, rasoļņika un soļankas, gan arī ko neierastāku, piemēram, lēcu un burkānu vai siera zupu ar vistas fileju un šampinjoniem. Izvēles iespējas netrūkst!

Kurš teicis, ka ātri var tikai sasmērēt sviestmaizes?

''Tasty'' iesaka

Zibenīgi ātri zupu izdosies pagatavot no konservētiem tomātiem – uzvāri tos, sajauc ar konservētām pupām, turku zirņiem vai ko citu, uzkarsē un maltīte gatava!

Ja garnēsi ar rīvētu sieru, svaigiem zaļumiem vai grauzdiņiem, tā jau būs augstākā pilotāža ātrajām vakariņām. Jebkuru zupu var papildināt ar saplucinātu mocarellu, rīvētu cieto sieru, un tā iegūs papildu sātu, bet krēmzupām var pievienot arī zilo sieru.

Jebkurai zupai pievienojot karoti krēmsiera, kausētā siera vai saldā krējuma, iegūsi sātīgāku veikumu, tāpēc mājinieki nesūdzēsies, ka zupa tāds priekšēdiens vien ir.

Izmantojot konservētās pupiņas, vienmēr pirms pievienošanas noskalo tās tekošā ūdenī. Izņēmums ir tad, ja tās ir jau pagatavotā mērcē, piemēram, tomātu. Pākšaugi padarīs zupu sātīgāku un tumīgāku, tāpēc daļu vari sablendēt kopā ar pārējām sastāvdaļām, bet atlikušo iemaisīt, lai ir arī ko uzkost.

Garšvielas vienmēr vislabāk pievienot gatavošanas beigās, arī svaigos zaļumus pievieno jau gatavai zupai.

Atceries, ka jebkurai zupai pēc pagatavošanas dažas minūtes jāievelkas, tāpēc uzreiz, kā nogriezta uguns, neporcionē to bļodiņās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!