Atvasaras garša: 9 viegli pagatavojami salāti ar sulīgu vīnogu klātbūtni

Atvasaras garša: 9 viegli pagatavojami salāti ar sulīgu vīnogu klātbūtni
Foto: Shutterstock

Kaut dzērves jau rindojas kāšos, skaļi apliecinot, ka ziema vairs nav aiz kalniem, septembra pēdējā nedēļa mūs ir patīkami pārsteigusi, palutinot ar īsteni vasarīgiem laikapstākļiem. Svaigi, viegli lapu salāti, kuros pavīd pa kādai sulīgai vīnogai, būs īsti piemēroti vieglai maltītei atvasaras garā, vēl jo vairāk tādēļ, ka pašmāju vīnogulāji šobrīd vai lūst no ogu pārbagātības.

Ja tomēr iegādāsies vīnogas veikalā vai tirgū, pirms lietošanas tās ļoti kārtīgi jānomazgā, jo ogas mēdz būt apsmidzinātas ar fungicīdiem, lai tik ātri nesabojātos, bet tos ir iespējams nomazgāt.

Vīnogas satur diezgan daudz fruktozes, arī daudz minerālvielu (magniju, dzelzi, kāliju), C vitamīnu un citus antioksidantus, turklāt tās droši var ēst pat gada vecumu sasnieguši mazuļi (uztura speciālistes viedokli par šo tēmu meklē te).

Galvenais, ko der ņemt vērā, pievienojot vīnogas salātiem – labāk izvēlēties šķirnes bez kauliņiem. Bet vari arī lielās, sulīgās vīnogas pārgriezt uz pusēm un izķeksēt sēkliņas ar naža galu. Ja arī kāda sēkliņa paliks iekšā, nebūs liela bēda, jo, kā zināms, tie satur daudz vērtīgu vielu.

Spināti, romiešu salāti, rukola un ledussalāti – kā salātu pamatu vari izmantot jebkurus zaļos salātus vai to maisījumu. Pamēģini salātiem pievienot šobrīd īpaši sulīgos ābolus – tie ļoti labi papildinās vīnogu garšu. Arī krēmīgi bumbieri būs izdevīgi spridzīgo odziņu sabiedrotie, palīdzot līdzsvarot skābumu. Lai gūtu patiesu baudījumu, neaizmirsti vīnogu salātiem pievienot saujiņu valriekstu, pistācijas, grauzdētus zemesriekstus vai lobītas saulespuķu sēkliņas, šādi katrā kumosā radot īpaši kārdinošu tekstūru un garšu kontrastu.

Vīnogu patīkamais aromāts lieliski saderēsies ar lasi un garnelēm, kā arī ar maigo vistas gaļu – vari izmantot gan vārītas, gan ceptas, sautētas vai kūpinātas gaļas šķēlītes, neaizmirstot arī par zeltaini apceptām vistu akniņām.

Bet pikantas zilā siera drupatas, krēmīgas brī šķēlītes vai plānas cietā siera skaidiņas būs gluži kā punkts uz "i" gardajos salātos ar vīnogu klātbūtni.

Lai labi garšo!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Tasty iesaka