Foto: Shutterstock
Pateicoties izteikti vasarīgajai garšai, saldajam aromātam un patīkami skrapstošajām sēkliņām, avenes daudzu kārumnieku vasaras ogu topā ieņem pārliecinošu pirmo vietu. Burciņa aveņu ievārījuma, ko ziest uz pankūkām, no kompota izķeksētas ogas, ko pievienot kādam desertam vai kaltētas avenes tortes krēma iesmaržināšanai ziemā būs zelta vērtē, tādēļ laiks ķerties pie darba, lai praksē realizētu kādu no septiņām "Tasty" piedāvātajām receptēm.

Viens no ātrākajiem un vienkāršākajiem aveņu saglabāšanas veidiem ir to saldēšana, sablendējot un samaisot ar cukuru. Turklāt aukstajam aveņu ievārījumam būs jāpievieno daudz mazāk cukura, tādēļ šis ogu ieziemošanas veids ir viens no veselīgākajiem, bet starp receptēm atradīsi arī pāris versijas klasiskam aveņu ievārījumam.

Ja piederi pie tiem, kurus nesajūsmina kraukšķīgās aveņu sēkliņas un fakts, ka tās mēdz kaitinoši iestrēgt starp zobiem, tad lielisks variants ogu garšas saglabāšanai ir aveņu sīrups, kura gatavošanas procesā no sēkliņām izvairīties palīdzēs visparastākā marle. Starp citu, lielisks marles aizvietotājs var būt arī tāds vasarīgs aksesuārs kā tauriņu ķeramais tīkliņš, ko konservēšanas sezonā radoši izmantot šādā netradicionālā veidā.

Klasisku vērtību cienītājiem iesakām pagatavot avenes cukura sīrupā, kas ir sena un vienkārša recepte aveņu iekonservēšanai. Rezultātā nošausi divus zaķus ar vienu šāvienu, iegūstot ne vien ieburkotas ogas, bet arī aromātisku sīrupu, ko izmantot kokteiļiem, pankūkām vai citiem kārumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!