Viens no ātrākajiem un vienkāršākajiem aveņu saglabāšanas veidiem ir to saldēšana, sablendējot un samaisot ar cukuru. Turklāt aukstajam aveņu ievārījumam būs jāpievieno daudz mazāk cukura, tādēļ šis ogu ieziemošanas veids ir viens no veselīgākajiem, bet starp receptēm atradīsi arī pāris versijas klasiskam aveņu ievārījumam.
Ja piederi pie tiem, kurus nesajūsmina kraukšķīgās aveņu sēkliņas un fakts, ka tās mēdz kaitinoši iestrēgt starp zobiem, tad lielisks variants ogu garšas saglabāšanai ir aveņu sīrups, kura gatavošanas procesā no sēkliņām izvairīties palīdzēs visparastākā marle. Starp citu, lielisks marles aizvietotājs var būt arī tāds vasarīgs aksesuārs kā tauriņu ķeramais tīkliņš, ko konservēšanas sezonā radoši izmantot šādā netradicionālā veidā.
- Izlasi šo rakstu, lai uzzinātu, kā sterilzēt un pasterizēt ziemas krājumu burkas ātrāk un bez ūdens tvaikiem piekarsētas virtuves.
Klasisku vērtību cienītājiem iesakām pagatavot avenes cukura sīrupā, kas ir sena un vienkārša recepte aveņu iekonservēšanai. Rezultātā nošausi divus zaķus ar vienu šāvienu, iegūstot ne vien ieburkotas ogas, bet arī aromātisku sīrupu, ko izmantot kokteiļiem, pankūkām vai citiem kārumiem.
Lai labi garšo!