Foto: Shutterstock

Šokolādīgo brūnīšu kvadrātiņu kults aizsākās ASV, 19. gadsimta beigās. Tie pārliecinoši turpināja savu uzvaras gājienu, drīz vien iekārtojoties uz palikšanu teju katras sevi cienošas Amerikas kafejnīcas ēdienkartē, tādēļ nolēmām, ka vēsturiskā diena, kad ASV tiks pie sava 45. prezidenta(-es), ir īsti piemērota, lai atzīmētu šo faktu, pagatavojot kādu no 10 "Tasty" krājumos atrodamajām, kārdinošajām brūnīšu receptēm.

Brūnīši jeb brauniji, kā tos dēvē angliski runājošās valstīs, joprojām ir daudzu saldummīļu iecienīts kārums, jo brūnie kvadrātiņi ir neprātīgi gardi un pavisam vienkārši pagatavojami. Tomēr arī te ir šādi tādi knifiņi, tādēļ nenāks par ļaunu uzzināt, kādas ir piecas biežāk pieļautās kļūdas, cepot braunijus, lai veiksmīgi izvairītos no tām.

Galvenās šī kalorijām pārbagātā deserta sastāvdaļas ir sviests, tumšā šokolāde un pavisam neliels daudzums miltu. Brunīšus var uzskatīt par zelta vidusceļu starp treknu, krēmīgu kūku un lielu, mīkstu šokolādes cepumu, jo, atkarībā no receptes, tie var būt gan krēmīgi, gan poraināki, gan ar kraukšķīgu garoziņu, gan mīkstai karamelei līdzīgu konsistenci. Eksperimentēt kārie var pievienot brūnīšiem riekstus, žāvētus augļus, apelsīna miziņas, čili piparus, vai pagatavot blondijus – brūnīšu variāciju bez šokolādes, vien izmantojot brūno cukuru un sviestu, vai liekot lietā balto šokolādi.

Parasti brūnītis tiek baudīts ar kafiju vai pienu, turot šokolādīgo kvadrātiņu rokā, lai ik pa laikam pastieptos pēc nākamā, bet kārumniekiem noteikti jānobauda brūnīši ar sāļās karameles mērci vai uz tiem kūstošu plombīra bumbiņu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!