Foto: Shutterstock

Kas gan var būt labāks par omas vai mammas gatavoto uzputeni, bubertu vai biezpiena krēmu? Ja kārojas sevi palutināt ar kaut ko saldu, bet kūku ēšanu labāk pietaupīsi Māmiņdienai, pagatavo kādu gaisīgo saldo ēdienu no Tasty.lv recepšu krājumiem.

Visus šos desertus vieno divas patiesības. Pirmā – tie visi ir bezgala gardi, un nekad neliek vilties. Otrā – tie itin nemaz neprasa daudz laika gatavošanai, ja vien neskaita dažu atdzesēšanu, taču jebkurš gaisīgais saldēdiens prasīs mazāk laika, nekā kūkas cepšana un garnēšana. Vai vajag vēl kādu iemeslu, lai nedēļas noslēgumā sevi palutinātu ar bērnības sentimentālo garšu?

Buberts ar zemeņu mērci

Foto: DELFI

Buberta recepti piedāvā "Pavāru kluba" biedrs - ģimenes restorāna "Hercogs" šefpavārs Andris Rumītis. Šis ēdiens tika gatavots labdarības pasākuma meistarklases ietvaros, no produktiem, kuri iekļauti pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" izsniegtajās pārtikas pakās.

Lasīt vairāk

Rīsu un saldā krējuma krēms

Foto: Shutterstock

Viens no vienkāršākajiem un gardākajiem saldēdieniem - rīsu krēms ar saldo krējumu! Ēd tāpat vai ar ogu ķīseli!

Lasīt vairāk

Olu krēma deserts ar zemenēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Saldais kārdinājums – karstā olu dzeltenumu zupa, kurā peld veselas zemenes. Būs īstais deserts vēsākajām un lietainākajām dienām, kad kaut nedaudz apsildīties ar vasaru. Viegli un garšīgi!

Lasīt vairāk

Dzērveņu uzputenis ar mannu

Foto: Shutterstock

Dzērveņu uzputenis ar mannu, kuru vislabāk baudīt ar aukstu pienu.

Lasīt vairāk

Biezpiena krēms ar cukurā apgrauzdētām auzu pārslām

Foto: DELFI

Vai jums arī kādreiz ir gadījies tā, ka ļoti, ļoti gribas ko garšīgu, bet nav vēlmes dirnēt stundu virtuvē? Šādās reizēs atceros bērnību un pavisam vienkāršo balto gardumu – biezpiena putukrējumu ar cukurotām auzu pārslām. Ja jau kārojies – jāpagatavo! Nostalģiskā saldā ēdiena pagatavošana aizņems vien padsmit minūtes, jo maz darba – sakult saldo krējumu un apcept uz pannas auzu pārslas.

Lasīt vairāk

Maigs banānu uzputenis ar saldo krējumu

Foto: Shutterstock

Gards banānu uzputenis ar saldo krējumu.

Lasīt vairāk

Rīsu krēms ar smiltsērkšķu putām

Foto: Shutterstock

Gardais un maigais rīsu krēms ar saulaino smiltsērkšķu mērci neatstās vienaldzīgu nevienu kārumnieku. Rīsus ieteicams izvārīt iepriekšējā dienā, lai krēma gatavošanas dienā tie būtu pilnībā atdzisuši.

Lasīt vairāk

Ābolu - cidoniju uzputenis

Foto: Shutterstock

Labai dienai baudi ābolu - cidoniju uzputeni kopā ar pienu.

Lasīt vairāk

Skābā krējuma, cepumu un biezpiena krēms ar persikiem vai mellenēm

Divas idejas desertam - skābā krējuma un cepumu krēms, kas gatavots no biezpiena un saldā krēmsiera "Rasa". Receptes piedāvā Signe Meirāne no "Četrassezonas.lv".

Lasīt vairāk

Gaisīgais mannas buberts ar zemeņu mērci

Foto: DELFI

Reizēm gadās, ka piens iepirkts krietni par daudz. Lai neaizietu postā – nesaskābtu, nesarūgtu – nākas domāt, kā to patērēt. Piena zupas mūsmājās nav cieņā, pienā vārītas putras gan. Bet vislielākie prieki ir tad, ja tiek gatavots buberts – čagani gaisīgs un valdzinoši salds. Lielais grāpis tiek iztukšots ļoti ātri!

Lasīt vairāk

Ķirbju uzputenis

Foto: Shutterstock

Ķirbju uzputenis jāpamēģina, lai saprastu - cik tas ir gardi.

Lasīt vairāk

Zemeņu uzputenis

Foto: Publicitātes foto

Šis deserts ir pavisam viegls un gaisīgs - vari izmantot svaigas vai saldētas zemenes, lai zemeņu aromātu ienestu arī ziemas mēnešos.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!