Foto: Shutterstock
Ja līdz šim esi vairījies pagatavot pildītos ābolus, tā vietā izvēloties klasiskās ābolmaizes, tad pienācis brīdis ko mainīt. Krāsnī cepti āboli ir deserts, kas neprasa nekādus komentārus, jo tā garša visiem ir pazīstama jau kopš bērnības. Lieliskākais ir tas, ka šo saldo ēdienu ir praktiski neiespējami sabojāt, tādēļ ceptus ābolus var pagatavot pat bērni. Vienīgais nosacījums – izvēlies vienas šķirnes un aptuveni vienāda lieluma ābolus, bet pildījuma sastāvs un piedevas ir gaumes jautājums.

Viens no vienkāršāk un visātrāk īstenojamajiem variantiem pildījumam – sasmalcināti rieksti un žāvēti augļi. Sajauc nelielā traukā riekstus ar rozīnēm, sagrieztām aprikozēm, žāvētiem ķiršiem un citiem gardumiem. Pievieno mazliet medus, lai masa turētos kopā, samaisi un pildi ābolos.

Vēl viens variants, kā ābolus pārvērst nelielā kūkā ar pildījuma palīdzību, ir salikt tajos biezpiena masu, drumstalas vai apgrauzdētas auzu pārslas ar cukuru.

Ābolus vari padarīt arī par cepto siera kūku – sapildi tajā sakultu krēmsieru, kam pievienots mazliet skābais krējums un cukurs, izcep un iegūsi ābolos sapildītas kūciņas. Virsu pēc cepšanas pārkaisi ar sadrupinātiem cepumiem – neatņemamu siera kūkas pamatņu sastāvdaļu. Bet izteiktākam aromātam vari pievienot arī kanēli un maltu muskatriekstu.

Šī vienkāršā deserta maģija slēpjas arī debešķīgajā smaržā, kas tā vien vilina uz virtuvi kārumniekus. Kād cepto ābolu marža piepildījusi visu māju, ir laiks izvēlēties, ar ko tos papildināt, ceļot galdā. Vieni balsos par saldējumu, citi nepaslinkos un pagatavos vaniļas mērci (recepte te), vēl kāds, atceroties vecmāmiņas recepti, gardu muti notiesās cepto ābolu ar skābu krējumu, kas sajaukts ar cukuru un kanēli. Un vēl karoti aplaizīs, jo tas taču ir tik garšīgi!

Krāsnī cepti āboli ar biezpienu


Karsti un ļoti smaržīgi ceptie āboli ar biezpienu. Īsteni rudenīgs našķis, ja prāto, kā notiesāt lielo ābolu ražu.

Lasīt vairāk

Cepti āboli ar karamelizētām auzu pārslu drupačām

Gards rudens deserts. Āboli krāsnī tiek likti divas reizes - vispirms cepti ar kanēli un cukuru, pēc tam ar auzu pārslu drupačām. Pasniedz ar putukrējumu vai saldējumu.

Lasīt vairāk

Cepti āboli ar kanēli un cukuru

Foto: Shutterstock
Cepti āboli ar kanēli un cukuru īpaši garšīgi karsti ar saldējumu.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti āboli ar mandelēm, rozīnēm un saldējumu

Krāsnī cepti āboli, īpaši gardi ar vaniļas saldējumu.

Lasīt vairāk

Cepti ābolu vēdeklīši ar saldējumu

Foto: Shutterstock
Vēdekļa izskatā var izcept ne tikai kartupeļus – pamēģini arī šādi pagatavot lielus ābolus. Apkaisi tos ar kanēli un pārlej ar sviestiņu, lai gardāki. Bet, kad gatavi, pasniedz ar aukstu saldējumu.

Lasīt vairāk

Cepti āboli ar pārslu pildījumu

Vienkārši pagatavojams deserts, ar ko pārsteigt ciemiņus. Konfektes, pārslas un brūnais cukurs lieliski papildina ābola garšu, un māja smaržo pēc siltuma un svētkiem! Īpašos gadījumos papildini ceptos ābolus ar vaniļas saldējumu vai karoti putukrējuma. Recepti "Tasty" lasītājiem piedāvā bloga "Lindas virtuve" autore Linda Tellgrena un "Dobeles dzirnavnieks".

Lasīt vairāk

Cepti āboli ar vaniļas mērci

Cepeškrāsnī gatavoti gardi āboli ar vaniļas mērci.

Lasīt vairāk

Ar riekstiem un rozīnēm pildīti āboli folijā

Ar riekstiem un rozīnēm pildīti āboli folijā, pasniedzami ar atsvaidzinošu jogurta mērcīti.

Lasīt vairāk

Cepti āboli ar kanēli un krējumu

Cepti āboli ar krējumu - un saldais ēdiens top ātri gatavs.

Lasīt vairāk

Pildīti āboli ar cepumiem

Foto: Shutterstock
Pildītus ābolus ar cepumiem var pasniegt gan siltā, gan aukstā veidā ar pienu, vaniļas vai dzērveņu mērci (ļoti saldiem āboliem), puskusušu plombīra saldējumu, putukrējumu utt.

Lasīt vairāk

Rudens ābolu našķis

Rudenim piestāv smaržīgi, cepti āboli un silta kanēļa smarža. Karlīna Latsone, bloga "Ir.Bene" autore, piedāvā vienkāršu kāruma recepti, kas priecēs mājiniekus un patīkami pārsteigs ciemiņus. "Mans pēdējā laika labākais atklājums ir āboli, kas pildīti ar šķiedrvielām un proteīna bagātu musli," stāsta Latsone. "Cepšanai iesaku izvēlēties pašmāju ābolus, turklāt – pēc iespējas skābākus. Liesāka alternatīva saldajam krējumam ir bezpiedevu jogurts, savukārt medus vietā var lietot kļavu vai agaves sīrupu."

Lasīt vairāk

Cepti āboli ar kanēli vecmāmiņas gaumē

Foto: Shutterstock
Cepti āboli ar kanēli - vienkārši ātri un gardi.

Lasīt vairāk

Cepti āboli trīs garšu variācijās

Cepti āboli - pagatavošana trijos veidos.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!