Viens no vienkāršāk un visātrāk īstenojamajiem variantiem pildījumam – sasmalcināti rieksti un žāvēti augļi. Sajauc nelielā traukā riekstus ar rozīnēm, sagrieztām aprikozēm, žāvētiem ķiršiem un citiem gardumiem. Pievieno mazliet medus, lai masa turētos kopā, samaisi un pildi ābolos.
Vēl viens variants, kā ābolus pārvērst nelielā kūkā ar pildījuma palīdzību, ir salikt tajos biezpiena masu, drumstalas vai apgrauzdētas auzu pārslas ar cukuru.
Ābolus vari padarīt arī par cepto siera kūku – sapildi tajā sakultu krēmsieru, kam pievienots mazliet skābais krējums un cukurs, izcep un iegūsi ābolos sapildītas kūciņas. Virsu pēc cepšanas pārkaisi ar sadrupinātiem cepumiem – neatņemamu siera kūkas pamatņu sastāvdaļu. Bet izteiktākam aromātam vari pievienot arī kanēli un maltu muskatriekstu.
Šī vienkāršā deserta maģija slēpjas arī debešķīgajā smaržā, kas tā vien vilina uz virtuvi kārumniekus. Kād cepto ābolu marža piepildījusi visu māju, ir laiks izvēlēties, ar ko tos papildināt, ceļot galdā. Vieni balsos par saldējumu, citi nepaslinkos un pagatavos vaniļas mērci (recepte te), vēl kāds, atceroties vecmāmiņas recepti, gardu muti notiesās cepto ābolu ar skābu krējumu, kas sajaukts ar cukuru un kanēli. Un vēl karoti aplaizīs, jo tas taču ir tik garšīgi!
Krāsnī cepti āboli ar biezpienu
Karsti un ļoti smaržīgi ceptie āboli ar biezpienu. Īsteni rudenīgs našķis, ja prāto, kā notiesāt lielo ābolu ražu.
Cepti āboli ar karamelizētām auzu pārslu drupačām
Gards rudens deserts. Āboli krāsnī tiek likti divas reizes - vispirms cepti ar kanēli un cukuru, pēc tam ar auzu pārslu drupačām. Pasniedz ar putukrējumu vai saldējumu.
Cepti āboli ar kanēli un cukuru
Krāsnī cepti āboli ar mandelēm, rozīnēm un saldējumu
Krāsnī cepti āboli, īpaši gardi ar vaniļas saldējumu.
Cepti ābolu vēdeklīši ar saldējumu
Cepti āboli ar pārslu pildījumu
Vienkārši pagatavojams deserts, ar ko pārsteigt ciemiņus. Konfektes, pārslas un brūnais cukurs lieliski papildina ābola garšu, un māja smaržo pēc siltuma un svētkiem! Īpašos gadījumos papildini ceptos ābolus ar vaniļas saldējumu vai karoti putukrējuma. Recepti "Tasty" lasītājiem piedāvā bloga "Lindas virtuve" autore Linda Tellgrena un "Dobeles dzirnavnieks".
Cepti āboli ar vaniļas mērci
Cepeškrāsnī gatavoti gardi āboli ar vaniļas mērci.
Ar riekstiem un rozīnēm pildīti āboli folijā
Ar riekstiem un rozīnēm pildīti āboli folijā, pasniedzami ar atsvaidzinošu jogurta mērcīti.
Cepti āboli ar kanēli un krējumu
Cepti āboli ar krējumu - un saldais ēdiens top ātri gatavs.
Pildīti āboli ar cepumiem
Rudens ābolu našķis
Rudenim piestāv smaržīgi, cepti āboli un silta kanēļa smarža. Karlīna Latsone, bloga "Ir.Bene" autore, piedāvā vienkāršu kāruma recepti, kas priecēs mājiniekus un patīkami pārsteigs ciemiņus. "Mans pēdējā laika labākais atklājums ir āboli, kas pildīti ar šķiedrvielām un proteīna bagātu musli," stāsta Latsone. "Cepšanai iesaku izvēlēties pašmāju ābolus, turklāt – pēc iespējas skābākus. Liesāka alternatīva saldajam krējumam ir bezpiedevu jogurts, savukārt medus vietā var lietot kļavu vai agaves sīrupu."
Cepti āboli ar kanēli vecmāmiņas gaumē
Cepti āboli trīs garšu variācijās
Cepti āboli - pagatavošana trijos veidos.