Foto: Shutterstock
Doma par salātiem vakariņās daudziem neraisa sajūsmu – tikai tāpēc, ka šķiet, ar tiem jau neizdosies piesiet dūšu, tomēr velti tā domāt! Ja grauzīsi salātlapas vien, tad, protams, sāta sajūta neradīsies, bet papildināti ar sulīgi apceptu vistas fileju, tie labi pabaros pat pārliecinātākos salātu skeptiķus.

Ja gribas ko vieglu, bet tajā pašā laikā gana sātīgu, lai pēc dažām stundām roka nestieptos pēc sviestmaizēm vai našķiem, salāti ar vistu pārliecinoši pildīs savu misiju. Apcep uz pannas fileju zeltaini brūnu, iemarinē to iepriekš un izcep cepeškrāsnī, izmanto jau kūpinātu vistas krūtiņu vai pagatavo pavisam veselīgu versiju ar vārītu vai tvaicētu vistu, un salāti iegūs pavisam citu vērtību!

Vistai ļoti labi piestāv dažādi augļi – vīnogas, mango, āboli, ananāsi – un pat ogas, tādēļ nebaidies no eksperimentiem un izmēģini ko jaunu. Bet, ja esi sailgojies pēc klasiskām vērtībām, Cēzara salāti dienas izskaņā neliks vilties. Tā kā vistas gaļa ir ļoti ātri pagatavojama, vakariņu tapināšana neprasīs daudz laika, papildu sātīgumam pievieno salātiem kuskusu, bulguru, grūbas, makaronus vai ko citu, bet salātu mērces izvēlē ļaujies fantāzijai – derēs gan krēmīgās mērces, gan uz eļļas bāzes gatavotās.

Lai sātīga un garda dienas izskaņa!

Cēzara salāti ar sierā un rīvmaizē panētu vistas šķiņķīti

Foto: DELFI

Cēzara salāti, šķiet, ir labākā izvēle, ja vēlies ēst ko atsvaidzinoši sātīgu, bet tajā pašā laikā vieglu. Piedāvājam restorāna "Aqua Luna" šefpavāra Ginta Aizupieša versiju šiem populārajiem salātiem, ko virtuves meistars gatavoja "Tasty.lv" un "Džiugas" siera ēdienu meistarklasē aprīļa sākumā.

Lasīt vairāk

Svaigie salāti ar vistu un ķiršiem

Foto: Shutterstock

Svaigi, mazliet grēcīgi, bet vasarai tieši laikā – lapu salāti ar apceptu vistas fileju un svaigiem, sulīgiem ķiršiem. Saldais mutē mīsies ar sāļo, bet sinepju mērcīte piešķirs patīkamu sīkstumu.

Lasīt vairāk

Gardie franču salāti ar vistu

Foto: Publicitātes foto

Pareizi piemeklēta mērce vai neparasta piedeva ierastam ēdienam var pārvērst garlaicīgu maltīti par izsmalcinātu gastronomisku baudījumu, uzsver ''Double Coffee'' šefpavārs Jānis Riekstiņš, daloties ar franču salātu recepti, kur atklāj arī vistas filejas pagatavošanas knifiņus.

Lasīt vairāk

Makaronu salāti ar vistu un tomātiem

Foto: Privātais arhīvs

"Šie salāti ir vienkārši un ātri pagatavojami, un visas to sastāvdaļas ir viegli pieejamas," par savu recepti raksta Aija. Tā piedalās "Tasty" un "Dobeles dzirnavnieka" makaronu salātu recepšu konkursā.

Lasīt vairāk

Veselīgie siltie salāti ar vistu un saldajiem kartupeļiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ātrie supersalāti ar vārītu vistu, brokoļiem, kvinoju un saldo kartupeli. Sātam pievieno arī avokado, bet svaigumam – lapu salātus.

Lasīt vairāk

Pavasarīgie salāti ar vistu, turku zirņiem un vīnogām

Foto: DELFI

Pavisam citādi salāti, kur lieliski harmonē sāļās, saldās, maigās un nedaudz pikantās garšu nianses.

Lasīt vairāk

Svaigie salāti ar vistu, vīnogām un eļļas–sinepju mērci

Foto: DELFI

Vien pusstundas laikā pagatavojami gardi, svaigi un veselīgi salāti, kas papildināti ar sulīgu vistiņu, vīnogām un grauzdētām saulespuķu sēkliņām. Īsti piemēroti gan ikdienas maltītei, gan svētku galdam.

Lasīt vairāk

Āzijas salāti ar vistu sarkanā karija mērcē

Visiem Āzijas valstu virtuves mīļotājiem - nūdeles ar sulīgu vistu, neaizmirstot arī par dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Kuskusa salāti ar vistu Karību gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Īsts garšu sprādziens, kurā saldais mijas ar sāļo un augļi ar "nopietno" ēdienu. Graudaino kuskusu papildinās nedaudz pikanta vista, taču to visu vēl vairāk atsvaidzinās mango, granātābols un garda apelsīnu sulas mērce.

Lasīt vairāk

Makaronu salāti ar vistu un dārzeņiem ķīniešu gaumē

Foto: DELFI

"Šie kraukšķīgie un krāsainie salāti ar dārzeņiem un vistas gaļu būs īsts atklājums austrumniecisku garšu cienītājiem. Ierasts, ka ķīniešu ēdienos parasti tiek izmantotas nūdeles, bet kādēļ gan neaizstāt tās ar makaroniem? Tas ir ne vien lētāks, bet arī ēšanai daudz parocīgāks produkts," raksta receptes autore Nikola. Tā piedalās makaronu salātu recepšu konkursā.

Lasīt vairāk

Žāvētas vistas salāti ar pistācijām un vīnogām

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojami un ļoti garšīgi salāti ātrām vakariņām vai launagam.

Lasīt vairāk

Kūpinātas vistas salāti ar spinātiem, bumbieri un zilo sieru

Foto: Shutterstock

Kūpinātas vistas salāti ar spinātiem, bumbieri un zilo sieru – īstam garšu baudījumam.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!