Foto: Leaving Big
Olas, piens un sviests ir tie produkti, ko parasti iekļaujam iepirkumu sarakstā, gatavojoties cept kūkas biskvītu. Savukārt pildījumam visbiežāk izmantojam krēmsieru, saldo krējumu vai iebiezināto pienu. Laiks lauzt iesīkstējušos paradumus un, sekojot visā pasaulē populārajiem vegānu un svaigēdāju uztura principiem, pagatavot kūku bez dzīvnieku izcelsmes produktiem.

Vegānu un svaigēdāju ieskatā, lai kūku varētu ēst bez sirdsapziņas pārmetumiem, tai jābūt ne vien garšīgai, bet arī tādai, lai gatavošanas procesā neciestu neviena dzīvā radība.

Ja tev šķiet, ka bez dzīvnieku izcelsmes produktiem gatavota kūka ir neiespējamā misija, tad mūsu piedāvātās astoņas receptes satrieks pīšļos šo kļūdaino pieņēmumu. Liekot lietā izdomu, teju visiem produktiem var atrast līdzvērtigus aizstājējus: govs piena vieta izmanto, piemēram, kokosriekstu vai mandeļu pienu, sviestu aizstāj ar margarīnu, olas ar uzbriedinātām linsēklām, bet želatīnu – ar agaragaru.

Svaigēdāju siera kūku pamatā visbiežāk ir kraukšķīga sēklu vai riekstu pamatne un pildījums, kurā krēmsiers vai saldais krējums tiek aizstāts ar sablendētu avokado mīkstumu vai uzbriedinātiem, viendabīgā, krēmīgā masā sablendētiem riekstiem, visbiežāk – Indijas riekstiem. Tālākais jau ir eksperiments, papildinot garšīgo kompozīciju ar sezonā aktuālām ogām vai augļiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!