Bez sirdsapziņas pārmetumiem: 8 kūku receptes vegānu un svaigēdāju gaumē

Bez sirdsapziņas pārmetumiem: 8 kūku receptes vegānu un svaigēdāju gaumē
Foto: Leaving Big

Olas, piens un sviests ir tie produkti, ko parasti iekļaujam iepirkumu sarakstā, gatavojoties cept kūkas biskvītu. Savukārt pildījumam visbiežāk izmantojam krēmsieru, saldo krējumu vai iebiezināto pienu. Laiks lauzt iesīkstējušos paradumus un, sekojot visā pasaulē populārajiem vegānu un svaigēdāju uztura principiem, pagatavot kūku bez dzīvnieku izcelsmes produktiem.

Vegānu un svaigēdāju ieskatā, lai kūku varētu ēst bez sirdsapziņas pārmetumiem, tai jābūt ne vien garšīgai, bet arī tādai, lai gatavošanas procesā neciestu neviena dzīvā radība.

Ja tev šķiet, ka bez dzīvnieku izcelsmes produktiem gatavota kūka ir neiespējamā misija, tad mūsu piedāvātās astoņas receptes satrieks pīšļos šo kļūdaino pieņēmumu. Liekot lietā izdomu, teju visiem produktiem var atrast līdzvērtigus aizstājējus: govs piena vieta izmanto, piemēram, kokosriekstu vai mandeļu pienu, sviestu aizstāj ar margarīnu, olas ar uzbriedinātām linsēklām, bet želatīnu – ar agaragaru.

Svaigēdāju siera kūku pamatā visbiežāk ir kraukšķīga sēklu vai riekstu pamatne un pildījums, kurā krēmsiers vai saldais krējums tiek aizstāts ar sablendētu avokado mīkstumu vai uzbriedinātiem, viendabīgā, krēmīgā masā sablendētiem riekstiem, visbiežāk – Indijas riekstiem. Tālākais jau ir eksperiments, papildinot garšīgo kompozīciju ar sezonā aktuālām ogām vai augļiem.

Lai labi garšo!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.
Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka