Foto: Shutterstock

Kas gan var būt jaukāk, kā pavadīt dienu garšīgi – tāpēc palutini sevi un savus mīļos ar labi zināmām garšām. Biezpiena sacepumi pavisam noteikti ir izceļami starp tradicionālākajiem saldajiem ēdieniem, kas latviešu virtuvē zināmi. Tasty.lv piedāvā septiņus garšīgus variantus, lai katrs varētu atrast to, kas pašam vislabāk tīk!

Biezpiena sacepums nebūtu iedomājams bez druskas žāvētu vai svaigu ogu, tāpēc liec lietā izdomu un pievieno kūkai rozīnes, saldētas upenes, mellenes vai citas ogas, kas aizķērušās saldētavā. Ja mājās vēl krietni daudz ābolu, tad sacepums garšos lieliski arī ar tiem. Bet, ja biezpienu negribas cept, izmēģini svaigo variantu un uztaisi biezpiena torti. Lai biezpiens būtu izteikti viendabīgs, pirms gatavošanas izspied to caur sietu. Lai garšīgi!

Izcili gardais biezpiena sacepums ar rozīnēm

Foto: Shutterstock

Biezpiena sacepums gluži kā skolas laikos – salds, garšīgs un ar rozīnēm. Atdzesētu sacepumu var kāri noēst tāpat vai ar ogu ķīseli, skābo krējumu vai kādu saldu mērci.

Lasīt vairāk

Biezpiena sacepums ar upenēm

"Ātrs un garšīgs veids, kā vakarā pabarot ģimeni un izmantot biezpienu, kas tuvojas derīguma termiņa beigām. Un arī saldētavas krājumi jātukšo, jo tuvojas jauna vasara ar svaigām ogām un vitamīniem no pašu dārza!"

Lasīt vairāk

Biezpiena sacepums ar āboliem

Foto: Shutterstock

Krēmīgais, vieglais un tik brīnišķīgi smaržojošais biezpiena sacepums būs jauks pusdienu deserts. To pasniedz vēl nedaudz siltu, pārkaisītu ar pūdercukuru vai arī ar dzērveņu mērci. Šim sacepumam vispiemērotākais būs mīksts, mitrs biezpiens bez graudiem. Tie, kas vēlas, biezpienā var iemaisīt arī rozīnes.

Lasīt vairāk

Ātrais biezpiena sacepums ar mannu

Foto: Shutterstock

Vienkāršs un ātri pagatavojams sacepums, kuru ēdīs pat tie, kuri ar biezpienu ir uz "jūs" un, ne tikai ēdīs, bet noteikti pieprasīs papildporciju. Garšīga ideja brīvdienu brokastīm.

Lasīt vairāk

Biezpiena sacepums ar mellenēm

Foto: Shutterstock

Dzīves garšas dažādošanai izmēģini klasisko biezpiena sacepumu, kurā rozīnes un žāvētus augļus aizstāj ar mellenēm - no meža vai dārza. Pasniedz ar putotu saldo krējumu vai vaniļas saldējumu!

Lasīt vairāk

Biezpiena sacepums ar āboliem

Foto: Shutterstock

Biezpiena sacepums ar āboliem - kompromiss ābolu vai biezpiena plātsmaizei.

Lasīt vairāk

Biezpiena torte ar samazinātu tauku saturu

Foto: Shutterstock

Biezpiena torte ar samazinātu tauku saturu, kura garšas ziņā krietni pārspēj krēma tortes!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!