Foto: Shutterstock
Agrāks rīta cēliens, klusa rosīšanās virtuvē, šķipsna mīlestības gatavošanas procesā, un laimes pilns smaids mammas sejā garantēts! Palutini mammu, vecmammu, krustmāti šajā dienā ar pašceptām pankūkām!

Kuru katru rītu neiesākam ar dievīgi smaržojošu pankūku kalnu, kas servēts brokastu galdā. Mātes diena un un pavasarīgā svētdiena ir gana labi iemesli, lai ko tādu pagatavotu, tāpēc prāta atvieglošanai par to, kādas pankūkas tad cept šajā reizē, ''Tasty'' nāk talkā ar 14 izcilām receptēm, kur pankūkas celtas saulītē saldā veidā.

Ar putukrējumu un augļiem, šokolādes krēmu, biezpiena pildījumu, sulīgi apelsīnu mērci vai pat karameli. Jebkura izvēle neliks vilties un pankūku gatavošanas rezultātā gan māja smaržos burvīgi, gan pankūku ēdāji stenēs laimē.

Lai garšīgs svētdienas rīta cēliens!

Plānās pankūkas ar gardu marakujas krēmu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Klasiskās plānās pankūkas ar vēl garšīgāku "odziņu" – eksotisko marakujas augļu krēmu. Kombinācija, kas patīkami atsvaidzinās pankūku svētdienas un liks iepazīties ar jaunām garšām. Marakujas krēmu var izmantot arī citos desertos kā gardu piedevu.

Lasīt vairāk

Banānu–auzu pārslu pankūkas

Foto: Publicitātes attēls

Šīs pankūkas ir pagatavojamas ļoti ātri – apmēram 10 minūtēs, bet to burvīgais aromāts gatavošanas laikā noteikti piepildīs telpu un spēs pamodināt pat vislielāko guļavu. Turklāt pankūku pagatavošanai nebūs vajadzīgas pat mīklas maisīšanas iemaņas, jo to pavāra vietā paveiks blenderis.

Lasīt vairāk

Elementārās banānu pankūkas ar saldētām ogām

Foto: DELFI

Pankūku receptes ir miljoniem, taču pirms pāris gadiem interneta vidē par kulta recepti kļuva gaužām vienkāršā recepte vien ar divām sastāvdaļām – banānu un olu. Nolēmu nedaudz paeksperimentēt ar recepti, un jāsaka, izdevās lieliski!

Lasīt vairāk

Pankūkas ar biezpiena krēma un zemeņu pildījumu

Foto: Shutterstock

Brīvdienas ir kā radītas tam, lai pagatavotu pankūkas, turklāt vasarā jāsteidz izmantot svaigās ogas, tāpēc šajā receptē plānās pankūkas jeb 'crêpes' pildītas ar gaisīgu biezpiena krēmu un zemenēm.

Lasīt vairāk

Kārdinošās šokolādes pankūkas

Foto: Shutterstock

Svētku dienas ir kā radītas tam, lai brokastīs sevi un citus mājiniekus, viesus palutinātu ar ko nebijušu. Un kāpēc gan tās nebūtu grēcīgi gardas šokolādes pankūkas, kas pasniegtas ar bagātīgu sāļās karameles mērci vai ievārījumu no krājumiem?

Lasīt vairāk

Pankūkas 'Suzette' apelsīnu karameļu mērcē

Foto: Shutterstock

Leģendārās pankūkas "Suzette" apelsīnu karameļu mērcē ir īsta franču virtuves klasika, kas kaut reizi mūžā jānogaršo katram.

Lasīt vairāk

Sārtās kakao pankūkas

Foto: DELFI

Pankūkas, kas top reizēs, kad otrajai pusītei jāpasniedz kas tematisks. Šoreiz pufīgajām brokastu pankūkām garšai pievienots kakao, bet Valentīndienas noskaņās tās padarītas arī mazliet sārtākas. Pasniedz tās no rīta, tikko saceptas un karstas, kopā ar saldu sīrupu un pūdercukuru.

Lasīt vairāk

Kārtainā šokolādes pankūku un putukrējuma kūka

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kārdinoša pankūku torte ar maskarpones krēmu, šokolādes mērci un svaigām mellenēm. Kūka, kas ēdājus pārsteigs svinīgās brokastīs.

Lasīt vairāk

Plānās kakao pankūkas ar maskarpones krēmu un ķiršiem

Foto: Shutterstock

Ārkārtīgi kārdinošas plānās pankūkas brīvdienu rītam. Pildītas ar saldu maskarpones krēmu un ķiršiem – tos var izmantot kā svaigus, tā no kompota.

Lasīt vairāk

Biezās pankūkas ar āboliem un saldu krējuma mērcīti

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pufīgas amerikāņu stila pankūkas ar saldenu mērcīti un sviestā apceptiem āboliem. Būs garšīgas kā brokastīs, tā kādā vēlākā ēdienreizē.

Lasīt vairāk

Lielās 'mežģīņu' pankūkas

Foto: Shutterstock

Burvīgas, mīkstas, ažūras kā mežģīnes pankūkas, kuru noslēpums ir verdošā ūdenī iejaukta dzeramā soda. Pankūkas cepot, lai nevajadzētu pārāk daudz taukvielas, mīklai pievieno eļļu. Vēlams izvēlēties pēc garšas neitrālu un neuzmācīgu eļļu. Piemērotas būs dažādu riekstu eļļas, vīnogu kauliņu eļļa vai kāda cita pankūkām piemērotas garšas eļļa.

Lasīt vairāk

Pankūkas ar putukrējumu, banāniem un karameļu mērci

Foto: Shutterstock

Jautrās pankūkas ar putukrējumu un banāniem, kuras lieliski papildina rīvēta šokolāde un karameļu sīrups.

Lasīt vairāk

Franču plānās pankūkas jeb 'crêpes'

Foto: Shutterstock

Piedāvājam klasisko plāno pankūku jeb "crêpes" recepti. Pirmsākumi šai visā pasaulē slavenajai pankūkai meklējami Francijas ziemeļrietumu reģionā Bretaņā. Savukārt nosaukums radies no latīņu valodas vārda "krispa", kas tulkojumā nozīmē "sarullēts".

Lasīt vairāk

Plānās pankūkas ar šokolādes-riekstu krēma pildījumu

Foto: Shutterstock

Plānās pankūkas ar šokolādes-riekstu krēma pildījumu ir tik garšīgas, ka nozūd no šķīvja, pirms kāds ir paspējis pieteikties uz papildporciju.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!