Kuru katru rītu neiesākam ar dievīgi smaržojošu pankūku kalnu, kas servēts brokastu galdā. Mātes diena un un pavasarīgā svētdiena ir gana labi iemesli, lai ko tādu pagatavotu, tāpēc prāta atvieglošanai par to, kādas pankūkas tad cept šajā reizē, ''Tasty'' nāk talkā ar 14 izcilām receptēm, kur pankūkas celtas saulītē saldā veidā.
Ar putukrējumu un augļiem, šokolādes krēmu, biezpiena pildījumu, sulīgi apelsīnu mērci vai pat karameli. Jebkura izvēle neliks vilties un pankūku gatavošanas rezultātā gan māja smaržos burvīgi, gan pankūku ēdāji stenēs laimē.
Lai garšīgs svētdienas rīta cēliens!
Plānās pankūkas ar gardu marakujas krēmu
Klasiskās plānās pankūkas ar vēl garšīgāku "odziņu" – eksotisko marakujas augļu krēmu. Kombinācija, kas patīkami atsvaidzinās pankūku svētdienas un liks iepazīties ar jaunām garšām. Marakujas krēmu var izmantot arī citos desertos kā gardu piedevu.
Banānu–auzu pārslu pankūkas
Šīs pankūkas ir pagatavojamas ļoti ātri – apmēram 10 minūtēs, bet to burvīgais aromāts gatavošanas laikā noteikti piepildīs telpu un spēs pamodināt pat vislielāko guļavu. Turklāt pankūku pagatavošanai nebūs vajadzīgas pat mīklas maisīšanas iemaņas, jo to pavāra vietā paveiks blenderis.
Elementārās banānu pankūkas ar saldētām ogām
Pankūku receptes ir miljoniem, taču pirms pāris gadiem interneta vidē par kulta recepti kļuva gaužām vienkāršā recepte vien ar divām sastāvdaļām – banānu un olu. Nolēmu nedaudz paeksperimentēt ar recepti, un jāsaka, izdevās lieliski!
Pankūkas ar biezpiena krēma un zemeņu pildījumu
Brīvdienas ir kā radītas tam, lai pagatavotu pankūkas, turklāt vasarā jāsteidz izmantot svaigās ogas, tāpēc šajā receptē plānās pankūkas jeb 'crêpes' pildītas ar gaisīgu biezpiena krēmu un zemenēm.
Kārdinošās šokolādes pankūkas
Svētku dienas ir kā radītas tam, lai brokastīs sevi un citus mājiniekus, viesus palutinātu ar ko nebijušu. Un kāpēc gan tās nebūtu grēcīgi gardas šokolādes pankūkas, kas pasniegtas ar bagātīgu sāļās karameles mērci vai ievārījumu no krājumiem?
Pankūkas 'Suzette' apelsīnu karameļu mērcē
Leģendārās pankūkas "Suzette" apelsīnu karameļu mērcē ir īsta franču virtuves klasika, kas kaut reizi mūžā jānogaršo katram.
Sārtās kakao pankūkas
Pankūkas, kas top reizēs, kad otrajai pusītei jāpasniedz kas tematisks. Šoreiz pufīgajām brokastu pankūkām garšai pievienots kakao, bet Valentīndienas noskaņās tās padarītas arī mazliet sārtākas. Pasniedz tās no rīta, tikko saceptas un karstas, kopā ar saldu sīrupu un pūdercukuru.
Kārtainā šokolādes pankūku un putukrējuma kūka
Kārdinoša pankūku torte ar maskarpones krēmu, šokolādes mērci un svaigām mellenēm. Kūka, kas ēdājus pārsteigs svinīgās brokastīs.
Plānās kakao pankūkas ar maskarpones krēmu un ķiršiem
Ārkārtīgi kārdinošas plānās pankūkas brīvdienu rītam. Pildītas ar saldu maskarpones krēmu un ķiršiem – tos var izmantot kā svaigus, tā no kompota.
Biezās pankūkas ar āboliem un saldu krējuma mērcīti
Pufīgas amerikāņu stila pankūkas ar saldenu mērcīti un sviestā apceptiem āboliem. Būs garšīgas kā brokastīs, tā kādā vēlākā ēdienreizē.
Lielās 'mežģīņu' pankūkas
Burvīgas, mīkstas, ažūras kā mežģīnes pankūkas, kuru noslēpums ir verdošā ūdenī iejaukta dzeramā soda. Pankūkas cepot, lai nevajadzētu pārāk daudz taukvielas, mīklai pievieno eļļu. Vēlams izvēlēties pēc garšas neitrālu un neuzmācīgu eļļu. Piemērotas būs dažādu riekstu eļļas, vīnogu kauliņu eļļa vai kāda cita pankūkām piemērotas garšas eļļa.
Pankūkas ar putukrējumu, banāniem un karameļu mērci
Jautrās pankūkas ar putukrējumu un banāniem, kuras lieliski papildina rīvēta šokolāde un karameļu sīrups.
Franču plānās pankūkas jeb 'crêpes'
Piedāvājam klasisko plāno pankūku jeb "crêpes" recepti. Pirmsākumi šai visā pasaulē slavenajai pankūkai meklējami Francijas ziemeļrietumu reģionā Bretaņā. Savukārt nosaukums radies no latīņu valodas vārda "krispa", kas tulkojumā nozīmē "sarullēts".
Plānās pankūkas ar šokolādes-riekstu krēma pildījumu
Plānās pankūkas ar šokolādes-riekstu krēma pildījumu ir tik garšīgas, ka nozūd no šķīvja, pirms kāds ir paspējis pieteikties uz papildporciju.