Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ja no rīta esi iecienījis ēst brokastu pārslas vai musli, tad tā nav vienīgā ēdienreize, kurā baudīt kukurūzas un auzu pārslas. Vai zināji, ka gan no musli, gan kukurūzas pārslām vari pagatavot daudzveidīgus našķus? Tos vari viegli ielikt kādā kārbiņā un ņemt līdzi visur, kur ved tavas dienas gaitas. Esam apkopojuši 10 receptes – gan klasiskas, gan pavisam oriģinālas.

Veselīgie našķi būs izsalkuma remdētājs brīžos, kad nevari kārtīgi paēst. Bet daktera Maksimiliāna Birhera-Bennera sen izveidotā recepte būs veselīga maltīte, kuru pagatavot, piemēram, esot birojā. Un kāpēc gan nepamēģināt smaržīgos musli mafinus vai kukurūzas pārslu un ingvera cepumus kā desertu pie vakariņām? Bet kraukšķīgās šokolādes bumbiņas, savukārt, patiks bērniem... Lai labi garšo!

Veselīgs žāvētu augļu un riekstu muslis brokastīm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vēlies veselīgas un vienkāršas brokastis? Paša pagatavots auzu pārslu, riekstu un žāvētu aprikožu muslis būs tieši tas, kas vajadzīgs, lai kārtīgi iestiprinātos no rīta. Pats labākais – zināsi, kas ir maisījumā, jo visas sastāvdaļas ir vienkāršas un savām rokām sajauktas kopā.

Lasīt vairāk

Mīksti medus mafini, kuros paslēpies muslis

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pasakaini smaržīgi medus un piparkūku garšvielu mafini, kuros iecepts arī kraukšķīgs riekstu, auzu pārslu, žāvētu augļu un ķirbju sēkliņu muslis. Mafinus var ēst gan siltus, gan aukstus, klāt piedzerot kādu glāzi auksta piena.

Lasīt vairāk

Mērcētais brokastu muslis - teju gadsimtu sena daktera Birhera recepte

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gardais brokastu muslis, kas noturēts iemirkt uz nakti un pasniegts ar augļiem un ogām. Šis veselīgais brokastu ēdiens ir šveiciešu ārsta un uztura speciālista Maksimiliāna Birhera-Bennera (Maximilian Bircher-Benner) izgudrojums, radīts 20. gadsimta sākumā, un šādas brokastis viņš pasniedzis saviem pacientiem Cīrihes sanatorijā.

Lasīt vairāk

Zemesriekstu sviesta un auzu pārslu batoniņi

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Salds gardums, kuru ņemt kā našķi līdzi rudenīgās pastaigās vai garās darba dienās. Batoniņš būs īsta enerģijas bumba, jo tajā ir salds brūnais cukurs un zemesriekstu sviests. Bet kraukšķīgumam pievienotas auzu pārslas un mandeļu skaidiņas.

Lasīt vairāk

Baltās šokolādes un dzērveņu batoniņi

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pavisam vienkārši pagatavojams kārums, kuru ņemt līdzi uz darbu, lai našķotos visas dienas garumā. Brokastu pārslu batoniņiem nepieciešami vien kornfleiki, baltā šokolāde, žāvētas dzērvenes un sīrups, kas visam palīdzēs "saķept".

Lasīt vairāk

Riekstu un brokastu pārslu mikslis – sāļā uzkoda

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Saldi sāļais našķis, uzkošanai starp ēdienreizēm, skatoties kādu filmu vai hokeja spēli. Brokastu pārslām un riekstiem pikantumu piešķirs sausā paprikas garšviela, bet Vorčesteras mērce palīdzēs mikslim saķept.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgās šokolādes bumbiņas ar maršmeloviem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Salds un kraukšķīgs našķis, kura pagatavošanai vajadzīgas vien četras sastāvdaļas, un mazliet roku veiklības. No Izkausētiem gaisīgajiem zefīriem jeb maršmeloviem un mazliet kraukšķīgu brokastu pārslu sanāks gardas šokolādes bumbiņas.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgie kukurūzas pārslu un ingvera cepumi

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Zeltaini brūni, smaržīgi un garšīgi – vienkāršas sviesta un miltu mīklas cepumi, kam pievienotas divas slepenas sastāvdaļas. Kukurūzas pārslas piešķirs saldumiem kraukšķīgumu, kožot ikkatru kumosu, bet maltais ingvers cepumus padarīs ļoti aromātiskus.

Lasīt vairāk

Veselīgais našķis - pašgatavoti musli batoniņi

Foto: Shutterstock

Veselīgāk nekā konfektes, turklāt - ļoti labi zināms, kas "lācītim vēderā"!

Lasīt vairāk

Grauzdētais musli maisījums

Foto: Shutterstock

Musli ir lieliska brokastu izvēle, ja nav laika un vēlēšanās celties stundu agrāk, lai gatavotu pilnvērtīgas brokastis. Tas ir veselīgs un ātri pagatavojams, turklāt garšos gan lieliem, gan maziem kārumniekiem, jo kraukšķīgās pārslas un grauzdētās sēkliņas, apvienojumā ar žāvēto augļu saldumu, būs salikums, kurš pilnīgi noteikti liks tev pamosties.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!