Izvēloties ziedkāpostus vai brokoļus, pārliecinies, ka iegādātās galviņas ir stingras un uz tām nav redzamu dzeltenu vai brūnu plankumu, kas varētu liecināt par bojāšanos. Kātiņam jābūt stingram, bet rozetēm – pārlieku neizplaukušām. Ja brokoļus vai ziedkāpostus negatavosi uzreiz, tos droši var glabāt ledusskapja dārzeņu atvilktnē pat nedēļu, norāda "Thekitchn".
Salātu gatavošanai var izmantot gan kraukšķīgo dārzeņu "ziedus", gan kātiņus. Tā kā kātiņi ir diezgan cieti, tos ieteicams sagriezt sīkākos gabaliņos, lai tie pagatavotos tikpat ātri, cik pārējās daļas. Vienīgais, ko salātiem nepievieno, ir resnais kacens – to vienkārši nogriež. Ja vēlies, vari pirms salātu gatavošanas dārzeņu rozetēs pāris minūtes noblanšēt verdošā ūdenī, pēc tam strauji atdzesējot ledainā ūdenī. Šis triks piešķirs dārzeņu gabaliņiem maigāku struktūru, turklāt brokoļi iemantos arī koši zaļu toni, kas salātiem piešķirs īpaši apetītlīgu skatu.
Iedvesmai piedāvājam 14 salātu receptes ziedkāpostu un brokoļu kārai nokraukšķināšanai.
Lai labi garšo!
Ātrie makaroni ar turku zirņiem un brokoļiem
Pasta ar sieru, pasta ar Boloņas mērci, pasta ar tunci... Šovakar - pasta ar turku zirņiem un brokoļiem! Recepte tiem, kuri meklē jaunas garšas un nolēmuši kaut uz brīdi atteikties no gaļas.
Makaronu salāti ar vistas girosu, ananasiem, tomātiem un ziedkāpostiem
Pēc pusdienām bija palikusi pāri aptuveni puse paciņas jau novārītu makaronu, tādēļ nācās domāt, kā tos lietderīgi izmantot, gatavojot vakariņas. Eksperimenta rezultātā, vienā bļodā apvienojot dažādus ledusskapī un pieliekamajā atrastus produktus, tapa salāti, par kuriem nācās dzirdēt pat tik glaimojošu epitetu, kā "garšīgākie salāti, kas jebkad ēsti".
Vistas gaļas un brokoļu salāti ar dzērvenēm
Sātīgi un svaigi!
Bulgura, fetas un ziedkāpostu salāti
Kad lapu salātus esi noēdies līdz ūkai, bet jāpieveic gan tomāti, gan ziedkāposti, gan zaļumu saišķis, vērts pagatavot šos vieglos vasaras salātus. Un ar sastāvdaļām drīkst variēt, piemēram, likt trekno fetas sieru vai liesāko salātu sieru. Ziedkāpostu var aizstāt ar brokoli.
Grūbu salāti ar kūpinātu makreli, āboliem un zaļumiem
Klasiskas un pārbaudītas sastāvdaļas, kas savstarpēji veido neparastu un garšīgu maltīti – vārītas grūbas ar brokoļiem, makreles gabaliņiem, āboliem un zaļumiem. Recepti Tasty.lv lasītājiem laipni piedāvā poļu kulināre un grāmatas "Par āboliem" ("On Apples") autore Elīza Moravska.
Siltie ziedkāpostu un tomātu salāti ar graudaugiem
Kad šķiet, ka salātu pasaule vairs nespēj pārsteigt, uzrodas šī recepte – silti, veselīgi un ļoti garšīgi! Pagatavo graudaugu produktus pēc savas gaumes un pievieno tiem krāsnī apceptus puķkāpostus. Lai ielaistu pavasari šķīvī, maltītei pievieno citrona sulu spirgtumam.
Kraukšķīgie tomātu un mazsālītu gurķu salāti ar ziedkāpostiem
Kraukšķīgie tomātu un mazsālītu gurķīšu salāti ar ziedkāpostu - ļoti svaigi un kraukšķīgi!
Krabju nūjiņu salāti ar ziedkāpostiem
Vienkārši un ātri pagatavojami ziedkāpostu salāti ar krabju nūjiņām, kukurūzu un puraviem, kas garšos arī tiem, kuri citā veidā izmantotos produktus neēd.
Pavasara salāti ar kvinoju, fetas sieru, redīsiem un to dīgstiem
Spēcinošie pavasara salāti ar redīsiem, brokoļiem un svaigajiem redīsu dīgstiem. Salātu pamatā kvinojas vietā vari izvēlēties arī kuskusu vai bulguru, bet sātam papildini tos ar fetas siera gabaliņiem.
Ziedkāpostu un brokoļu salāti ar bekonu un cieto sieru
Garšīgi un krāsaini ziedkāpostu un brokoļu salāti ar kraukšķīga bekona gabaliņiem, pikantu mērci un rīvētu cieto sieru.
Kraukšķīgie brokoļu un tomātu salāti
Šajos salātos apvienojas kraukšķīgais brokolis, saldenais tomāts un melno piparu aromāts. Turklāt tos var viegli un ātri pagatavot, un tie ir arī ļoti veselīgi.
Puķukāpostu un siera salāti ar majonēzi
Gardām piedevām vai aukstajam galdam - sātīgi puķukāpostu un siera salāti.
Siltie ziedkāpostu salāti ar olu
Ziedkāpostu salāti ar olu un vīna etiķa - olīveļļas mērci.
Veselīgie siltie salāti ar vistu un saldajiem kartupeļiem
Ātrie supersalāti ar vārītu vistu, brokoļiem, kvinoju un saldo kartupeli. Sātam pievieno arī avokado, bet svaigumam – lapu salātus.