Ceļam galdā kūpošu plovu! 16 receptes brangam divu dienu mielastam

Ceļam galdā kūpošu plovu! 16 receptes brangam divu dienu mielastam
Foto: Shutterstock

Ja šodien pagatavosi lielu katlu aromātiska plova, tad turpmākās pāris dienas varēsi atpūsties no rosīšanās virtuvē, jo visa ģimene būs paēdusi un laimīga. Katram ir savs priekšstats, kādam tad jābūt ideālam plovam: viens atzīst tikai uzbeku tradicionālo plova gatavošanas paņēmienu, otrs uzstājīgi apgalvo, ka vienīgais pareizais ir azerbaidžāņu manierē gatavots plovs, bet trešais par plovu nebīstas dēvēt no vistas un paraboilētiem rīsiem gatavotu "ķopsi", kas devīgi papildināts ar kečupu.

Tas tāpēc, ka, gluži kā daudziem citiem tautā iemīļotiem ēdieniem, arī plovam nav viena pareizās un īstās receptes – katrā ģimenē ir savi laika gaitā iecienīti gatavošanas knifiņi.

Plovam var pievienot dažādas gaļas, putnu gaļu ieskaitot, plovu var vārīt ar zivīm un plovs var būt arī veģetārs. Ļoti bieži plovam tiek pievienoti dažādi žāvēti augļi, kas piešķir ēdienam patīkami saldskābu garšu. Tā smaržas un aromāti lieliski saderas ar rudenīgajām noskaņām, bet jaunās ražas burkāni plovam iedos īpaši intensīvu zeltaino toni.

Mēs esam par to, ka ēdienam ir jāvieno, nevis jābūt par šķēpu laušanas iemeslu, tādēļ sagatavojām plašu plova recepšu apkopojumu no "Tasty" krājumiem – tev atliks tikai izvēlēties savai gaumei atbilstošāko plova versiju no 16 piedāvātajām. Pirms ķeries pie gatavošanas, izlasi šo rakstu, kurā atklājām irdena plova gatavošanas pamatprincipus.

Lai labi garšo!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka