Ceļam galdā piemirsto vērtību – pildītu ķirbi

Ceļam galdā piemirsto vērtību – pildītu ķirbi
Foto: Shutterstock

Kāpostu tīteņi, pildīta paprika, šķiet, ir klasika, ko jau pagūts izbaudīt, bet vai esi jau pierādījis saules brāļa ķirbja fantastisko pielietojumu, to pasniedzot pildītā veidā?

Ja skapja augšā vai istabas kaktā gaida kāds ķirbis, vēl nepierādījis savu izcilību, iespējams, šī ir tā īstā reize, kad to pagodināt. Pildījumam var izmantot malto gaļu, bet papildu sātam pievieno arī saceptus sīpolus, burkānus, novārītus rīsus vai kādus citus graudaugus. Izcepot saulaino ogu cepeškrāsnī, iegūsi pamatēdienu vienā pannā – būs gan gaļa, gan piedevas. Neaizmirsti par bagātīgu siera kārtu – derēs gan labi kūstoši sieri, piemēram, Ementāles un Čedaras siers, gan arī kāds mīkstāks, ko var sadrupināt īsi pirms pasniegšanas, piemēram, fetas vai zilais siers.

Vai esi mēģinājis pagatavo saldu pildīto ķirbi? ''Tasty'' recepšu arhīvā atradām arī šādu recepti, kur samtainais ķirbis mijas ar kraukšķīgiem riekstiem un skābenām dzērvenēm. Pamēģini arī saldo versiju!

Lai vai kā, šādi gatavojot lielo ogu, pirms tam nav jācīnās ar cietās mizas nogriešanu, jo pēc cepšanas ļoti viegli ar dakšiņu atdalīt mīkstumu.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka