Foto: Shutterstock

Iedomājieties siltu, pirms mirkļa no krāsns izņemtu maizīti, uz kuras šķēles uzziestais sviests patīkami izkusis, bet katrs kumoss – debešķīgi gards. Iekārdinājām? Tas nu ir lielisks iemesls garšīgo kārumu sarūpēt pašiem, izcepot gardas banānmaizes kukulīti pēc kādas no Tasty.lv receptēm.

Nenoliedzami, atkarību izraisošās banānu maizes noslēpums ir tieši tās saldās sastāvdaļas – labi nogatavojušies banāni, kas kalpo par veiksmīgu maizes vai kēksa (kā nu kuram labpatīk saukt) pamatu. Bez banāniem, lieliskai maizei nepieciešamas arī olas, nedaudz miltu, sāls, brūnais cukurs, kas piešķirs maizei patīkamu garšu un tekstūru, mazliet riekstu, kā arī vaniļas ekstrakts.

Katram ir vismaz viena pārbaudīta banānmaizes recepte, kas izdodas vienmēr. Tai varam pievienot kā riekstus, tā žāvētas un svaigas ogas. Banānmaizi var pagatavot ar vai bez miltiem un olām, padarot to vegānisku. Bet, ja pašu cepto saldo maizīti gribas īpaši sulīgu un maigu, neskopojies ar sviestu. Mitrumam var izmantot arī skābo krējumu vai maskarponi.

Patīkams pārsteigums, sagriežot banānmaizi šķēlītēs, būs tās vidū paslēpušās piedevas. No riekstiem banānmaizēm lieliski piestāvēs valrieksti un pekanrieksti. Bet no ogām – mellenes, avenes, dzērvenes. Un kur nu vēl bez neatņemamās klasikas – žāvētām aprikozēm, rozīnēm, datelēm un citiem līdzīgiem gardumiem! Iepriecini sevi un mīļos un izcep garšīgu saldās maizes kukulīti!

Banānmaize ar avenēm un mellenēm

Nedaudz salda brokastu maize ar vieglu ogu skābumu – tas pateicoties avenēm un mellenēm. Baudi ar tasi kafijas vai ar dažādiem garnējumiem - krēmsieru, ricotta sieru, banāniem, ogām, apelsīna šķēlēm un daudz ko citu. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā blogere Brigita Dambe.

Lasīt vairāk

Banānmaize ar datelēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garšīga un salda banānmaize, kuras viducī paslēpušās saldās dateles. Ideāli garšos kopā ar kādu glāzi piena, tējas vai kafijas.

Lasīt vairāk

Banānu kēkss ar valriekstiem

Foto: Shutterstock

Banānu kēkss ar valriekstiem - vienkārši un gardi.

Lasīt vairāk

Mazie banānu un valriekstu kukulīši dāvināšanai

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ziemassvētkiem strauji tuvojoties, dažādi saldumi un kārumi, kurus uzdāvināt draugiem, radiem un kolēģiem, kļūst arvien aktuālāki. Lūk, vēl viena garda ideja, kuru pagatavot pašam un pēc tam iesaiņot skaistā paciņā – banānu un valriekstu kūkas vai maizes kukulīši, ja tā labpatīk tos dēvēt.

Lasīt vairāk

Kefīra un banānu kēkss bez olām

Foto: Shutterstock

Kefīra un banānu kēkss bez olām pēc vēlmes papildināts ar augļiem vai riekstiem.

Lasīt vairāk

Melleņu - banānu maize

Foto: Shutterstock

Īpaši garda melleņu - banānu maize.

Lasīt vairāk

Klasiskā banānmaize

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Banānmaizei vai kēksam ar banāniem ir ļoti daudz variāciju. Šī recepte ir ļoti klasiska un sviesta kēksa mīklu aromatizē tikai ar banāniem. Tā kā banāni ir saldi, banānmaizei pievieno daudz mazāk cukura nekā citām kēksu mīklām.

Lasīt vairāk

Banānu kēkss

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojams banānu kēkss.

Lasīt vairāk

Diētiskā banānmaize ar sēkliņām un kakao

Foto: DELFI

Ja meklē ideju brīvdienu brokastīm un augļu traukā aizkavējušies pārgatavojušies banāni, tad no sirds iesakām izmēģināt šo banānu maizes recepti. Kādēļ diētiskā? Jo sviesta vietā tiek izmantots ābolu biezenis.

Lasīt vairāk

Auzu pārslu un banānu kēkss bez miltiem, sviesta un olām

Foto: Shutterstock

Diētisks, bet ne mazāk gards auzu pārslu kēkss bez miltiem un bez olām, kā arī bez taukvielām. Mīklu sajauc no ātri vārāmām auzu pārslām, banāniem, rīvētiem burkāniem, medus, rozīnēm un riekstiem. Rīvētu burkānu vietā var izmantot arī burkānu masu, kuru iegūst pēc sulas spiešanas.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!