Ceturtdiena – zivju diena! 10 interesantas un vienkāršas receptes

Ceturtdiena – zivju diena! 10 interesantas un vienkāršas receptes
Foto: Shutterstock

Ikviens uztura speciālists pateiks, ka vismaz reizi nedēļā ir jāēd zivis. Vienalga, vai to izlemts darīt pirmdienā, trešdienā vai ceturtdienā, galvenais, kas motivē ēdienkartē ieviest, ir kāda garda recepte. Tāpēc Tasty.lv apkopoja dažas receptes iedvesmai, lai palutinātu sevi un mīļos ar kādu gabaliņu laša, mencas, zandarta vai kādu citu zivi!

Kāpēc zivju dienas ir tieši ceturtdienas? Šis princips iesakņojies no padomju laikiem, kad 1976. gadā ar likumu tika noteikts, ka jāievieš obligātā zivju diena. Kā jau tas mēdza būt, zivju dienas lēmums tika pamatots ar nepieciešamību attīstīt zivju produkcijas ražošanu. Protams, šobrīd ir citi laiki, tomēr zivju ēšana vismaz reizi nedēļā it nemaz nav peļama!

Gatavojot zivis, vienmēr pārliecinies, lai tās būtu svaigas – tām jābūt ar svaigu, zivīm raksturīgu aromātu. Filejai jābūt spožai un stingrai, bez gļotām. Bet, ja gatavošanai izmanto saldētas zivis, jāpārliecinās, lai iepakojums nav pārāk ilgi atradies saldētavā – ja tajā ir daudz ledus kristālu un zivs izskatās krietni vien apsarmojusi, labāk izvēlēties citu.

Kā pateikt, ka zivs gatava? Vienmēr vajadzētu sekot receptē norādītajam gatavošanas laikam, kā arī gatavošanas laikā vērot to, kā zivs izskatās. Tai nevajadzētu būt pārāk sausai – gatavas zivs gabaliņi būs nedaudz mirdzoši un redzami sulīgi, bet tajā pašā laikā – viegli atdalīsies pa stiegrām. Ja vairies no zivju gatavošanas, jo šķiet, ka to pārcepsi, iepazīsties ar šiem padomiem.

Īpaši mīkstu un maigu zivi var iegūt, gatavojot to cepampapīra kabatiņās, kopā ar dārzeņiem un garšvielām. Kondensējoties tvaikiem, viss mitrums un garšvielu labums iesūksies zivs gabaliņā.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Tasty iesaka