Foto: Shutterstock
Darbadienu vakaros reti kuram ir laiks, lai pie plīts vai cepeškrāsns stāvētu stundu un ilgāk. Par laimi, pietiekami daudz ideju var atrast arī steidzīgie, kas gatavošanai gatavi operatīvi atvēlēt vien pusstundu. Tā kā pavasarim raksturīgas vieglākas maltītes, pusstundas laikā var uzvārīt ne tikai gardu zupiņu, bet sacept arī putna gaļas kotletītes un krāsnī apbrūnināt makaronu sautējumu. Lūk, 12 receptes no "Tasty" plašās virtuālās pavārgrāmatas, kas noderēs īpaši izsalkušajiem!

Operatīvas ēst gatavošanas pamatprincips ir pavisam vienkāršs – izvēlies produktus, kas jācep vai jāvāra pavisam ātri. Vai vienkārši gatavo svaigus salātus, kas neprasa termisku apstrādi. Ātrās zupas vērts gatavot ar makaroniem un viegliem dārzeņiem, kas neprasa ilgu vārīšanu, piemēram, cukīni, brokoļiem un ziedkāpostiem. Tāpat noderēs buljona kubiņš, kas palīdzēs žigli pagatavot buljonu, aplejot vien to ar karstu ūdeni.

Makaroni noderēs arī sātīgākām maltītēm – no tiem var pagatavot ļoti gardus sacepumus, kas krāsnī būs jāapcep vien 10 minūtes. Tāpat ilgu laiku neprasīs zivju un jūras produktu gatavošana. Foreles steika pauniņas krāsnī cepsies vien 20 minūtes, bet garneles pannā var apcept mazāk nekā piecās minūtēs. Bet, ja gribas ko vienkāršāku, garšīgs variants vienmēr būs žiglās kartupeļu pankūkas. Lai garšīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!