Foto: Shutterstock
Kaut tiem, kuri piedzīvojuši padomju laikus, gulašs asociējas ar ēdnīcu klasiku, šis klasiskais liellopu gaļas sautējums ar papriku, kam bieži vien tiek pievienoti arī tomāti, tomātu pasta, ķimenes un citas gardas sastāvdaļas, ir Ungārijas nacionālais simbols. Gulaša gatavošanas tehnoloģija un izmantotie produkti var krietni atšķirties, vienīgais nemainīgais nosacījums - gaļa pirms sautēšanas strauji jāapcep pannā, līdz tā iegūst zeltainu krāsu un grauzdējuma garšu, jo to pieprasa pats ēdiena nosaukums – ungāru valodā gulašu dēvē par "Pörkölt", un šis vārds nozīmē "apcepts/aprauzdēts". Turklāt gulašu var gatavot gan biezāku – kā mērci, pasniedzot ar mīklas klimpām, maizi, kartupeļiem, makaroniem, gan šķidrāku – baudot to kā sātīgu zupu. Mēs apkopojām deviņas receptes, izvēli atstājot tavā ziņā.

Cūkgaļas gulašs

Foto: Shutterstock
Vienkārši pagatavojams gulašs ikdienas maltītei.

Lasīt vairāk

Gulašs ar tomātu mērci

Foto: Shutterstock
Garda ikdienas maltīte - gulašs ar tomātu mērci.

Lasīt vairāk

Gulaša zupa jeb gujāš

Foto: Shutterstock
Kārtīga sildoša gulaša zupa jeb gujāš.

Lasīt vairāk

Stirnas gulašs ar dzērvenēm

Foto: Shutterstock
Pēc veiksmīgām medībām - stirnas gulašs ar dzērvenēm.

Lasīt vairāk

Sātīgā ungāru gulašzupa

Foto: Shutterstock
Gulaša zupa ir tik bieza un sātīga, ka vakariņās pilnīgi noteikti varēsi iztikt bez pamatēdiena.

Lasīt vairāk

Liellopa - dārzeņu gulašs

Foto: Shutterstock
Liellopa - dārzeņu gulašs priekš izcilas ikdienas maltītes.

Lasīt vairāk

Vistas filejas gulašs

Foto: Shutterstock
Gards vistas filejas gulašs ar marinētiem šampinjoniem un papriku.

Lasīt vairāk

Gulašs ar sīpoliem

Foto: Shutterstock
Gulašs ar sīpoliem kārtīgai pusdienu maltītei vai vakariņām.

Lasīt vairāk

Vīnes gulašs

Foto: Shutterstock
Vīnes gulašs - izsmalcinātai maltītei.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!