Foto: Michael Mintskovsky

Šīs receptes pierāda, ka populārākie Latvijas restorānu šefpavāri nevar sūdzēties par izdomas trūkumu. Uzzini, kādus neparastus ēdienus viņi sarūpējuši 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saieta otrajai kārtai, kura veltīta griķu medus un "Lielvārdes" alus savienībai.

Projekts sadarbībā ar:


Griķu medū karamelizētas griķu nūdeles ar kazas siera saldējumu un tumšā alus mērci

Foto: Michael Mintskovsky
"FABRIKAS RESTORĀNS" šefpavāres Aigas Zvejnieces gardais, otrajam Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saietam sagatavotais saldais meistardarbs. Lieliskas idejas, kuras vērts aizņemties un ļaut vaļu improvizācijai.

Lasīt vairāk

Kūpināts zutis alus un griķu medus glazūrā ar rukolas - ābolu salātiem, marinētām bietēm, grilētiem persikiem un mārrutku mērci

Foto: Michael Mintskovsky
Restorāna "Illu Zion" šefpavārs Eduards Haritonovs piedāvā filigrānu pavārmākslas šedevru, kuru arī tu vari pagatavot, lai atzīmētu kādu sev īpašu notikumu. Tas ir daudz vienkāršāk, nekā izskatās.

Lasīt vairāk

Sīgas fileja ar griķu medus - alus Sabajonas mērci un alus mīklas čipsiem

Foto: Michael Mintskovsky

Kārdinoša recepte no restorāna "Bar&Grill restaurant 36. line" atraktīvā šefpavāra Laura Aleksejeva. Un, starp citu, ar medus - alus Sabajonas mērci var lieliski papildināt arī citus zivju ēdienus.

Lasīt vairāk

Cūkgaļas fileja ingvera, medus un alus marinādē ar vārītām cūku pupām un ceptām gailenēm

Foto: Michael Mintskovsky
Vien' maz' cuciņ' restorāna "KEY to RIGA" šefpavāres Gunitas Rolovas interpretācijā. Ingvers šim latviskajam garšu salikumam piešķir austrumniecisku niansi.

Lasīt vairāk

Citrusaugļu muss šokolādes tūtiņās ar alus mērci un griķu medū karamelizētiem citrusaugļiem

Foto: Michael Mintskovsky
Šis debešķīgais saldēdiens pārliecina, ka uz restorānu "32. augusts" ir vērts doties kaut tādēļ vien, ka tur strādā desertu meistare Dace Tomsone. Alus, medus un citrusaugļi, papildināti ar saldā krējuma maigumu, rada īstu garšu sensāciju.

Lasīt vairāk

Griķu medus un alus mērce ar tīģergarnelēm, vistas fileju un tomātu putām

Foto: Michael Mintskovsky
Garneles un vistas fileja vienā ēdienā šķiet visai neparasts salikums, vai ne? Restorāna "LOOK" šefpavārs Kārlis Mugins iedrošina, ka tas ir nogaršošanas vērts.

Lasīt vairāk

Vistas konfita timable ar griķu medu, pasniegts ar alus mīklā panētu sparģeli un medus - sinepju mērci

Foto: Michael Mintskovsky
Restorāna "PIRAMĪDA” šefpavāra Skota Kenedija piedāvātā versija par franču konfitu ir visai niansēta un darbietilpīga, bet ir taču zināms, ka ceļš uz zvaigznēm ved caur ērkšķiem.

Lasīt vairāk

Medus šūna alū ar marinētiem gurķiem, meloņu - bazilika sorbertu un iesala saldējumu

Foto: Michael Mintskovsky
Restorāna "BERGS" šefpavāra Naura Jakuško piedāvātā saldā ēdiena versija tā vien liek sarosīties garšu kārpiņām - tik svaigs un vasarīgi kārdinošs tas izskatās. Meloņu-bazilika sorbets vien ir ko vērts, turklāt izrādās, ka tas ir ļoti vienkārši pagatavojams.

Lasīt vairāk

Gurķu jogurta sorbets ar medū marinētiem gurķiem, alus zefīriem, bišu maizes drumstalām, gurķu pelniem, griķu medus sūkļkūku, medus kaviāru, bezē, tapioku un vaniļas eļļu

Restorāna K.I.D.* šefpavāra Kristapa Sīļa recepte varētu pretendēt uz iekļaušanu Ginesa rekordu grāmatā. Izlasi un sapratīsi, kāpēc tā.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!