Foto: Shutterstock
Kartupelis ir viens no gardākajiem dārzeņiem - kurš gan to noliegs? Tas ir baudāms simtiem dažādos veidos - gan našķējoties tāpat vien, gan izmantojot kā piedevu gaļas un dārzeņu ēdieniem. Cepto kartupeļu raukšķīgajā garoziņā slēpjas gan atmiņas par skolas laika ekskursiju ugunskuriem, gan pie omes baudīto krāsnī gatavoto tupeņu pirmatnējā garša. Un zeltainie frī kartupeļu stienīši vieni no pirmajiem pazūd no galda visās bērnu ballītēs. Tādēļ tev par prieku apkopojām deviņas "pašpietiekamas" kartupeļu receptes, kurām nav nepieciešami nekādi uzlabojumi.

Zeltainās kartupeļu bumbiņas

Foto: Shutterstock
Kraukšķīgi zeltainas kartupeļu bumbiņas no Mušmiru ielas recepšu krājumiem. Pasniedz tās kā piedevu pamatēdienam vai baudi ar svaigu krējuma-zaļumu mērci.

Lasīt vairāk

Kartupeļi 'mundierī' ar krēmīgu olu un bekonu

Man ļoti garšo cepti kartupeļi "mundierī" ar olu un bekonu. Vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt jau tādēļ, ka ola, iecepta kartupelī, kļūst par krēmīgu mērci. Otrkārt, bekons. Treškārt, dievīgā garšu kombinācija, kas rodas, samīcot kartupeli ar sviestiņu un pienu, pievienojot sāli un piparus un izveidojot mīkstu "gultu", kurā iecepties olai. Un galu galā - ikvienā kumosā ir nedaudz olas, bekona un kartupeļu biezeņa. Bum!

Lasīt vairāk

Folijā cepti kartupeļi ar zilā siera mērci

Foto: PantherMedia/Scanpix
Sātīgi un garšīgi folijā cepti kartupeļi ar zilā siera mērci.

Lasīt vairāk

Kartupeļu salāti ar krēmīgu avokado mērci

Foto: Shutterstock
Varen gardi kartupeļu salāti. Avokado tiem piešķir krēmīgumu, zaļumi rūpējas par svaigumu, bet etiķis un sinepes - par asumiņu.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgais kartupeļu sacepums

Plānās cepto kartupeļu šķēlītes būs lieliska piedeva dažādiem gaļas vai zivju ēdieniem - tiem, kuriem patīk kreptīgākas maltītes. Tajā pašā laikā sacepums ir tik sātīgs, ka to var ēst arī kā pamatēdienu - ar skābo krējumu un svaigiem dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Kartupeļu čipsi

Ko taisa no kartupeļiem? Frī, frī - skan pirmā bērnu atbilde. Ak, nu tipiski, ja prasu, kā gatavosim kartupeļus - atbilde bieži ir - cepsim frī. Ko vēl taisa? Kartupeļu miltus. Labi. Un ko vēl? - Vārītus kartupeļus. Bet no kā tad čipsus taisa? - No kāpostiem. - Bet tos, kas veikalā nopērkami? - No kukurūzas. - Velns, kā man neiet. Jā, pareizi - tos čipsus, ko tētis šad tad nopērk, tos taisa no kukurūzas, un mēs taisām čipsus no kāpostiem, bet īstenībā čipsi, ko visbiežāk cilvēki pazīst, - tie ir no kartupeļiem. - Jā, pareizi, kartupeļu čipsi.

Lasīt vairāk

Pildīti kartupeļu kubiņi ar cauraudzīti un siera cepurēm

Foto: Privātais arhīvs
Radošu ideju vakariņām vai pusdienām - cepeškrāsnī ceptus kartupeļus, kas pildīti ar cūkgaļas cauraudzīti un pārsegti ar siera cepurēm, iesaka Sintija Bīriņa.

Lasīt vairāk

Sāļie kartupeļu un biezpiena kēksiņi

Foto: DELFI.lt

Uzkodu galdam vai kā piedeva pie pamatēdiena - sāļie kartupeļu un biezpiena kēksiņi.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti kartupeļu vēdekļi ar bekonu

Ārkārtīgi labas un gardas vakariņas - krāsnī cepti kartupeļi ar bekonu, ķimenēm un sieru. Iesaku visiem, kam gribas lēti, labi un sātīgi paēst. Ij acij tīkami, ij vēderam labi!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!