Foto: Shutterstock
Laika gaitā kartupelis ir piedzīvojis gan naidu, gan mīlestību, gan nopēlumu un noliegumu, gan, neskatoties uz visu, vēl vairāk mīlestības. Domāju, ka kartupelis ēdājam stimulē laimes un apmierinājuma hormonus, pat, ja ēdājs jūtas vainīgs, ēdot kartupeļus.

Nu, kas var pārspēt krāsnī ceptas kartupeļu daiviņas, apkaisītas ar sāli un timiānu? Vai vienkāršus ceptus kartupeļus uz pannas? Un kur tad vēl jaunie kartupelīši ar dillēm un sviestu? Kartupeļiem ir vismaz 100 dažādi veidi, kā tos sagatavot, mēs gan piedāvājam tikai deviņas idejas ēdieniem ar kartupeļiem.

Jauktu zivju sacepums ar kartupeļu 'zvīņām'

Foto: Shutterstock
Grezns un bagātīgs svētku ēdiens, piemērots nelielām viesībām un svinībām. Svaigā laša sajaukums ar auksti kūpināto paltusu (var izmantot arī sviesta zivi) veido īpaši bagātīgu garšas buķeti, kuru papildina gaļīgās tīģergarneles.
Zivis
un tīģergarneles sutinās maigā diļļu mērcē, bet sacepuma virskārtu veido plāna kartupeļu kārtiņa, kuru kārto zvīņu formā.

Lasīt vairāk

Kartupeļu zupa indiešu gaumē

Foto: L.Tellgrena
Garšīgā bloga
"Lindas virtuve"
autore Linda Tellgrena ar prieku piekrita piedalīties
BioLoģiski!
izaicinājumā – vislielākajā gada "nesezonā" pagatavot gardu zupu no vietējiem produktiem, kas ir bioloģiski sertificēti. Izaicinājuma ietvaros tapa Indijas noskaņās ieturēta kartupeļu zupa, kas tika papildināta ar vairākām Indijas virtuvē tradicionāli izmantotām garšvielām

Lasīt vairāk

Laša un spinātu sacepums ar kraukšķīgu kartupeļu garoziņu

Foto: Shutterstock
Brīnišķīgs vakariņu sacepums. Cienīgs, lai pasniegtu nelielās viesībās. Apakšējā kārtā laša gabaliņi pikantā sinepju mērcē, pa virsu raupji saspaidīta kartupeļu biezputra, kas sajaukta ar spinātiem un sakultām olām. Cepoties, veidosies atraktīva un ļoti garšīga sacepuma virsējā kārta. Vēl apetelīgākam izskatam, pa virsu uzkaisi siera skaidiņas, kas kūstot greznos sacepumu. Ja vēlies, vari sacepumu cept vairākās mazās panniņās nevis vienā lielā.

Lasīt vairāk

Vienkāršais burkānu, kartupeļu un kāļu biezenis

Foto: Shutterstock
Burkānu, kartupeļu un kāļu biezenis - gan tavam mazulim, gan kā piedeva gaļas ēdieniem vai svaigiem salātiem.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti kartupeļi ar papriku

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Krāsnī cepti kartupeļi ir ne tikai ļoti garšīgi un rada svētku sajūtu. Tādus ir ļoti viegli gatavot, jo nav jāstāv pie plīts, kamēr kartupeļi cepeškrāsnī. Vari izvēlēties, vai cepsi kartupeļus ar asumiņu, tiem uzberot čili vai kajennas piparus, vai bez asuma, pārberot tikai skaisto, sarkano saldās paprikas pulveri. Šādi cepti kartupeļi ir ļoti krāsaini un apetelīgi, un, protams, ļoti garšīgi. Tos var pasniegt ar dažādiem gaļas ēdieniem un salātiem. Mēs piedāvājam pasniegt ar tauriņvistu un sarkano kāpostu karija salātiem.

Lasīt vairāk

Omlete ar zaļajiem zirnīšiem un rīvētiem kartupeļiem

Foto: Shutterstock
Omlete brokastīs ir klasika, bet tā ir arī visātrāk pagatavojamā uzkoda slinkā svētdienā vai aizņemtas dienas steigā. Izmēģini gardo un vienlaicīgi ātri pagatavojamo omleti ar saldētiem zirnīšiem un kartupeļiem. Papildini to ar kariju un iegūsi austrumniecisku garšas buķeti, kuru īpaši izcels kinzas zaļumiņi.

Lasīt vairāk

Gardais dārzeņu sacepums ar lēcām un kartupeļu plācenīšiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sacepums var būt gards arī bez gaļas, un šī recepte tam ir spilgts piemērs. Krēmīgā kartupeļu biezputra virspusē sacepumu padara neparastāku, bet sulīgie dārzeņi piešķir ēdienam nepieciešamo sātīgumu. Šo sacepumu noteikti par labu atzīs gan veģetārieši, gan tie, kuru maltīte bez gaļas nav maltīte.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgās kartupeļu pankūkas ar bekonu, olu un zaļajiem zirnīšiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Šajā ēdienā ir daudzu iecienītu produktu apvienojums – kartupeļi, olas un gaļa, turklāt šo veiksmīgo kombināciju papildina arī sulīgi zirnīši un spināti, kas ēdienam piešķir svaigumu un pavasarīgu nokrāsu. Viegli pagatavojami, garšīgi un pats galvenais – sātīgi!

Lasīt vairāk

Olas kartupeļu 'ligzdiņā'

Foto: Shutterstock
Olas kartupeļu "ligzdiņā" - sātīgām un gardām pusdienām.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!