Pildījumam vari izmantot ne vien malto gaļu, kā ierasts, bet arī sēnes, biezpienu, sieru un pat ziedkāpostus. Arī šī ēdiena pagatavošanas veidi ir visai daudzveidīgi – pildītos tupeņu kukulīšus vari gan cept cepeškrāsnī, gan apbrūnināt uz pannas, vārīt sālsūdenī – kā, piemēram, cepelīnus, vai pat cept mafinu pannā.
Šis ēdiens ir kā radīts, lai saliedētu ģimeni, kopā darbojoties virtuvē, jo savs darbiņš atradīsies katram. Kamēr viens mizo vai rīvē kartupeļus, kāds cits var pagatavot pildījumu, bet trešais – mērci gatavās maltītes pārliešanai.
Tev atliek tikai izvēlēties tīkamāko recepti un kopā ar ģimeni to pagatavot.
Lai labi garšo!
Ar sēnēm pildītas kartupeļu pankūkas
Launagam vai pusdienām - gardās kartupeļu pankūkas, pildītas ar sēnēm.
Soli pa solim: krējumā sautēti cepelīni ar kūpinātas krūtiņas un sīpolu pildījumu
Zrazi – ar gaļu pildīti kartupeļu plācenīši ukraiņu gaumē
Guļbešņīki – Latgales vecmāmiņas ēdienu klasika
Gardi vārīto kartupeļu plācenīši ar burkānu un sīpolu pildījumu, ko Latgalē sauc par guļbešņīkiem. Proporcijas nav zināmas, jo laukos viss tiek noteikts uz aci, tāda arī recepte.
Cepelīni ar biezpiena pildījumu
Cepelīni vislabāk garšo, ja tos pasniedz ar skābu krējumu vai cepta speķa, sīpolu un krējuma mērci.
Zrazi – ar šampinjoniem pildīti kartupeļu plācenīši
Krāsnī cepti kartupeļu burgeri ar gaļu un sēnēm
Sviestā apcepti cepelīni
Sviestā apcepti cepelīni gardai un sātīgai maltītei.
Kartupeļu 'kūciņas' ar sēnēm
Gardās kartupeļu klimpas
Kartupeļu klimpas īpaši labi garšo ar kūpinātas vai maltas gaļas mērci, bet tās var aizdarīt arī ar kausētu sviestu, skābu krējumu un pat brūkleņu ievārījumu.
Pannā cepti kartupeļu mīklas pīrādziņi ar sēnēm
Cepelīni ar sviesta un krējuma mērci
Ar gaļu pildītus cepelīnus tradicionāli ēd ar sacepta speķa, kausēta sviesta vai krējuma mērci. Cepelīni ir viens no pazīstamākajiem lietuviešu tradicionālajiem ēdieniem.
Krējuma mērcē sutināti cepelīni Latgales gaumē
Kartupeļu pankūku mīļi allaž sūkstās, ka rīvēšana ir tik kaitinoša, ka labāk palikt bešā. Bet, ja jārīvē kartupeļi cepelīniem, ķēpīgais process nesagādā galvassāpes, jo visu laiku sapņo, kā iekodīsies cepelīnā un saldā krējuma mērcīte tecēs pāri zodam.
Ceptie cepelīni ar kūpinātu cauraudzīti
Draņiki jeb kartupeļu pankūkas ar gaļas pildījumu
Draņiki jeb ar gaļu pildītas kartupeļu pankūkas baltkrievu gaumē. Lieliska izvēle pamatīgām pusdienām vai vakariņām.
Ar ziedkāpostiem un sēnēm pildīti kartupeļu plācenīši
Ar ziedkāpostiem un šampinjoniem pildītas kartupeļu kotletes.