Foto: Shutterstock
Strauji, strauji tuvojas aprīļa beigas, kas nozīmē tikai vienu – grāmatvežiem sācies īpaši saspringts laiks, lai pagūtu noslēgt gada atskaites. Tāpēc čaklie darba rūķi ir jāuzmundrina ar ko garšīgu, spēcinošu, tādu, kas dotu enerģiju un saglabātu možu skatu, lai nezustu optimisms darbus pabeigt laikā!

Tasty.lv apkopoja 12 garšīgas idejas, kas ļaus vieglāk aizvadīt saspringtās mēneša beigas tieši grāmatvežiem. Mundrumu palīdzēs uzturēt garda un karsta kafijas krūzīte, bet acu skaidrumam un enerģijas pieplūdumam – veselīgie un pavasarīgie smūtiji. Tāpat drīkst atļauties kādu grēcīgāku kārumu, kurā būtu kāds gabaliņš šokolādes – vairos prieku un būs sajūta, ka tiec lutināts. Palutini savu grāmatvedi, smeļoties iedvesmu no kādas receptes!

Kafija ar sviestu un muskatriekstu

Foto: Shutterstock

Rīta uzmundrinājumam un aktīvam dienas sākumam noderēs kafija ar sviestu.

Lasīt vairāk

Kafija ar kafijas liķieri un saldo krējumu

Foto: Shutterstock

Īpašā vakarā, svinot kādu jubileju, var pasniegt alkoholisko kafijas kokteili martini glāzēs. Kafija ir jāizvāra ātrāk un jāatdzesē.

Lasīt vairāk

Zaļais pavasara vitamīnu kokteilis

Foto: DELFI

Vai ir vēl kāds labāks veids, kā apēst tikko izaugušās, zaļās dabas veltes? Smūtijs, šķiet, ir tā labākā izvēle, kā vienā piegājienā apēst veselu sauju zaļumu, kas tik ļoti vajadzīgi organisma stiprināšanai. Steidz izmantot dārzā pieejamos zaļumus, sākot no nātrēm, beidzot ar gārsas lapiņām, kas arī, starp citu, ir ļoti veselīgas, bet garšas dažādībai noderēs arī piparmētru lapiņas.

Lasīt vairāk

Smiltsērkšķu un saldējuma kokteilis

Foto: Publicitātes foto

Enerģijas, vitamīnu un veselības bumba. Kokteilis, kas garšos kā bērniem, tā pieaugušajiem, ir smiltsērkšķu nektāra ražošanas uzņēmuma Satori Alfa īpašnieka Māra Selgas recepte, ko par labu atzinuši arī "Rimi Gardēži" un stāstniece Ilze Jurkāne.

Lasīt vairāk

Ābolu smūtijs ar ingveru

Foto: mosfood

Atsvaidzinošs, vienkārši un ātri pagatavojams brokastu kokteilis, kas pozitīvi uzlādēs dienai.

Lasīt vairāk

Vienkāršais šokolādes muss

Foto: DELFI

Ko pagatavot reizēs, kad ļoti gribas ko šokolādīgu, bet interesantāku par kārtējo kapkeiku ar šokolādes sviesta glazūru? Pavisam vienkārši – ņemam to pašu šokolādi un pārvēršam ļoti kārdinošā, krēmīgā šokolādes musā! Visu maģiju paveiks rūpīgi saputots saldais krējums un olu baltumi, kas desertam piešķirs salda mākoņa tekstūru.

Lasīt vairāk

Šokolādes un zemesriekstu sviesta kumosiņi

Foto: DELFI

Pavisam vienkārša konfekšu recepte, kuru ikviens var pagatavot mājās. Nepieciešamas vien divas sastāvdaļas – šokolāde un zemesriekstu sviests – un formiņas, kur konfektēm sastingt. Šokolādes un zemesriekstu sviesta kumosiņi būs lieliski našķi kā pašiem, tā dāvināšanai. No dotajām sastāvdaļām sanāks 12 konfektes.

Lasīt vairāk

Šokolādes mafini ar aromātisku sviesta glazūru

Foto: DELFI

Neticami gardas kūciņas, kuras paspilgtina burvīga sviesta glazūra, kurai pievienota slepena sastāvdaļa smaržai – kanēlis. Perfekti lietainās dienās pie tējas, vai saulainās ārpus mājas – pavadot laiku kādā parkā vai citur pie dabas.

Lasīt vairāk

Bez grēka trifeles no datelēm un riekstiem

Foto: DELFI

Kuram gan nekārojas kas salds? Taču ko darīt gavētājiem, kas atteikušies no šokolādes, bet trifeles tik ļoti, ļoti gribas? Šī recepte, kuras pamatā ir sulīgas dateles un labi rieksti, ļoti veselīgi remdinās kāri pēc saldumiem.

Lasīt vairāk

Oreo sierakūkas trifeles

Kārdinošas Filadelfijas siera konfektītes ar tumšās šokolādes glazūru. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Madara Safronova, kura piedalījās Philadelphia recepšu konkursā.

Lasīt vairāk

Šokolādes lavas kūka bez miltiem, cepta krūzītē

Foto: Shutterstock

Grēcīgi garda šokolādes kūka, kurai vidū joprojām plūstoša šokolāde. Lavas kūkas parasti pasniedz izņemtas no formiņām un uzliktas uz šķīvīša. Bet tās var cept jebkurās glītās kafijas krūzītēs un pasniegt uzreiz pēc gatavošanas. Turklāt šādā veidā var izcept kūciņas pilnīgi bez miltiem.

Lasīt vairāk

Braunijs krūzītē nieka trīs minūtēs

Foto: DELFI

Katram reiz pienāk diena, kad ļoti kārojas kas salds. Ja vien mājās ir dažas nepieciešamās sastāvdaļas, tad braunijs krūzītē būs, iespējams, labākais veids, kā remdināt kāri pēc salduma.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!