Foto: Shutterstock
Vai gada pirmo mēnesi aizvadīji izgaršojot vismaz vienu paša gatavotu maltīti dienā? Ja vēl neesi paspējis garšīgo apņemšanos īstenot, nekas – laiks pievērsties februāra vēderpriekiem. Tā kā šomēnes ziema nesolās atkāpties un pavasara vēsmas manām vien kādā saulainākā dienā, maltīšu ziņā nekas daudz nav mainījies. Joprojām mielosimies ar sātīgiem sautējumiem, kas aukstajās pēcpusdienās patīkami sasilda, kā arī neaizmirsīsim par saldētavas un pieliekamā krājumu revidēšanu.

Pēc janvāra zupu mēneša, februārī prasās pievērsties kam saturiski nopietnākam. Tomēr nevajadzētu aizmirst vērtīgos dārzeņus – tie lieliski garšos kā krāsnī cepti, tā sautējumos sutināti. Kartupeļi, ķirbji, bietes, rāceņi, burkāni – katram gabaliņam atradīsies vieta vakariņu katlā. Bet ja nu ar dārzeņiem nepietiek, ēdienreizi var papildināt ar kādu apceptas vistas gabaliņu vai pamatīgu liellopa cepeti.

"Februāris ir brīdis, kad esam ziemas krustcelēs – gaisā jau jaušama pavasara dvesma, uz palodzes podiņā uzplaukušas pirmās narcises, bet tajā pašā laikā vēl nav par vēlu pagalmā pikoties, iekrist kupenā un taisīt sniega eņģeļus. Nav par vēlu arī uzcept gardi smaržojošus cepumus, malkot karstu kakao vai piesildīt māju ar sātīgu sacepumu vai cepeti, ko, raugoties pavasara virzienā, prātīgāk būs papildināt ar viegliem, svaigiem dārzeņu salātiem," par savu februāra garšu stāsta "Tasty" redaktore Jolanta Roze.

Viņa arī liek atcerēties ko ļoti svarīgu, kas iepriecinās visus mīlniekus – pašā mēneša vidū, Valentīna dienā, vērts savu sirdsāķīti palutināt ar kādu eksotisku kūku. Šim priekšlikumam atliek vien pievienoties – mango un kokosriekstu deserts, kāda siera kūka glāzītē vai šokolādes fondī noteikti vakaru padarīs patīkamāku.

"Manā gadījumā februāris ir svētku mēnesis. Ģimenē vairākiem cilvēkiem ir jubilejas, tāpēc kas oriģināls šajā mēnesī tiek gatavots vismaz divas reizes, un tā noteikti būs kūka – katrai jāpārspēj vienai otru. Bet, kad no svētkiem jāatpūšas, tad lielā cieņā ir sautējumi, karstie salāti, krāsnī cepti dārzeņi un kartupeļi dažādās variācijās – pankūkās, cepti pildītā veidā, biezenī. Kartupeļu cienītājiem iesaku izmēģināt saldos kartupeļus jeb batātes – sakne, kas manā gadījumā izkonkurējusi visai ierastos tupeņus," izmēģināt ko jaunu mudina "Tava Māja" un "Tavs Dārzs" redaktore Zane Bitmane.

Abu dāmu ieteikumiem atliek vien piebalsot – kamēr gaidām pavasari, ir vērts pamēģināt kādu jaunu produktu vai nekad neizmēģinātu recepti. Kāpēc gan lai tās nebūtu saldo kartupeļu pankūkas vai interesantais azū sautējums? Turklāt nevajag aizmirst, ka saldētavas ogas un pagraba konservējumi tā vien gaida, kad tiks notiesāti. Lai garšīgs februāris!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!