Foto: Shutterstock
Brīvdienās, kad bieži vien gaidām ciemos kuplāku radu vai draugu pulciņu, nākas palauzīt galvu, ko celt galdā. Mūsuprāt, cepti, kraukšķīgi vistu spārniņi un stilbiņi ir ideāla ballīšu uzkoda – tie ir lēti, ātri pagatavojami un ļoti gardi, it īpaši, ja tiek pasniegti ar piemērotām mērcītēm. Vienīgais šo uzkodu mīnuss ir spēja nozust no jebkura viesību galda zibenīgā ātrumā. Hops, un milzīgais trauks, kurš vēl nupat bija pilns līdz pašai augšai, jau ir tukšs kā izslaucīts – neatliek nekas cits, kā nolaizīt gardo mērci no viegli lipīgajiem pirkstiem.

Vistu spārniņi un stilbiņi ir gatavi salīdzinoši īsā laika sprīdī, turklāt recepšu variācijas ir gandrīz bezgalīgas. Lai tos iemarinētu, pietiks vien ar 20 minūtēm. Jau pēc aptuveni stundas galdā varēsi celt apetelīgus un gardi kraukšķīgus stilbiņus un spārniņus, nemaz nerunājot par debešķīgi kārajām smaržām, kas piepildīs māju.

Padoms: Pirms vistu spārniņus pārlej ar marinādi, nogriez tiem galus – tie satur maz gaļas un cepoties parasti apdeg, toties lieliski noderēs vistas buljona pagatavošanai. Atlikušo spārnu pa skrimšļa locījuma vietu sagriez divās daļās – šādi sagatavoti spārniņi ātrāk izcepsies, turklāt arī mieloties ar tiem būs daudz parocīgāk.

Ja nevēlies apgriezt spārniem galus, saloki spārnus trīsstūra formā, aizāķējot spārnu galus aiz to sākuma daļas – šādi gali cepoties neapdegs.

Pasniedz spārniņus un stilbiņus ar kādu pašgatavotu uzkodu mērci – šeit atradīsi daudzas dažādas idejas iedvesmai.

Lai garšīgas brīvdienas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!