Foto: Shutterstock

Jauna nedēļa, jaunas maltītes, ko jāplāno pagatavot. Tā kā ierasts, ka pirmdienas ir visai aizņemtas un ēst gatavošanai laika atliek pavisam maz, tad izvēlies ko tādu, lai vakariņas galdā varētu likt mazāk nekā stundas laikā. Ātrai gatavošanai talkā nāks kuskuss – pavisam vienkārši pagatavojams produkts, ko izmantot visdažādākajos veidos.

Kuskusu atliek vien uzbriedināt un pievienot tam nepieciešamās sastāvdaļas, lai taptu gardi salāti, pildīti dārzeņi vai citas maltītes. Piemēram, vari pagatavot klasiskos tabulē salātus vai 10 minūšu recepti – kuskusu ar gurķiem un tomātiem. Ja gribas ko sildošu, pavisam labi garšos ar kuskusu pildīti tomāti. Kuskuss noderēs arī kā piedeva pie gaļas, piemēram, veselīgajām tītara kotletēm. Lai garšīgi!

Atspirdzinošais citronu kuskuss

Foto: Shutterstock

Pēc garas darbadienas, ko pavadījusi tveicīga saule, neko smagu un treknu vakariņās gatavot negribās. Šādās reizēs pašā laikā būs kuskuss – gana viegls, bet tanī pat laikā pietiekami sātīgs, lai remdētu izsalkumu, turklāt apvienojumā ar citronu, tas jo īpaši labi piestāvēs siltas dienas noslēguma maltītei.

Lasīt vairāk

Kuskusa salāti ar tomātiem, gurķiem un pētersīļiem

Foto: Shutterstock

Vienkārši, veselīgi un ātri pagatavojami salāti vieglām pusdienām. Kuskuss būs lieliska bāze gardiem salātiem, kurus papildinās tomātu, gurķu un pētersīļu svaigums. Bet spirgtumu piedos svaigi spiestā citronu sula.

Lasīt vairāk

Pildīti tomāti ar kuskusu un sīpoliem

Foto: Shutterstock

Ātru un garšīgu vakariņu noslēpums? Vienkāršas sastāvdaļas, kuru pagatavošana neprasa lielu piepūli. Tik gardie un sulīgie tomāti kalpos kā lielisks ietvariņš, lai tajos sapildītu kuskusu un citas sastāvdaļas.

Lasīt vairāk

Kuskusa salāti ar vistu Karību gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Īsts garšu sprādziens, kurā saldais mijas ar sāļo un augļi ar "nopietno" ēdienu. Graudaino kuskusu papildinās nedaudz pikanta vista, taču to visu vēl vairāk atsvaidzinās mango, granātābols un garda apelsīnu sulas mērce.

Lasīt vairāk

Pildīti tomāti ar kuskusu un fetas sieru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Lieliska pusdienu vai vakariņu alternatīva pildītajām paprikām – pildītie tomāti. Šoreiz ar uzbriedinātu kuskusu, kurā iemaisīts sāļais fetas siers, melnās olīvas un piparmētru lapiņas aromātam. Tos bauda kamēr vēl karsti, kopā ar kādu sauju lapu salātu.

Lasīt vairāk

Kuskusa salāti ar fetas sieru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pavasara sezonā mūsu vēders ir izsalcis pēc svaigākām maltītēm, taču sāta sajūta pieprasa arī kaut ko pamatīgāku, un tam par labu var izmantot kuskusu. Kombinācijā ar dārzeņiem un sieru, salāti iegūs gan svaigas, gan sāļas notis, kas labpatiks dažādām garšas gaumēm.

Lasīt vairāk

Kuskuss ar rozīnēm un riekstiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kuskuss ir ļoti viegli un ātri pagatavojams ēdiens, kuru tradicionāli pasniedz pie gaļas, zivs vai dārzeņu sautējumiem, vai arī kā atsevišķu pamatēdienu. Atdzisušu to var izmantot salātiem un desertiem. Piedāvājam kuskusam dienvidnieciski bagātu versiju ar sarkanajiem sīpoliem, rozīnēm un riekstiem.

Lasīt vairāk

Kuskuss ar šampinjonu un zilā siera mērci

Foto: Shutterstock

Vēlaties iepriecināt ģimeni ar ko jaunu un netradicionālu? Izmēģiniet kuskusu ar šampinjonu - zilā siera mērci. Lai labi garšo!

Lasīt vairāk

Tītara kotletes ar piparmētru kuskusu un gurķu mērci

Foto: Shutterstock

Pārsteidz sevi un savu ģimeni ar šo maltīti. Svaiga garšu pārbagātība, turklāt figūrai draudzīga. Un, kas labākais - virtuvē pavadīsi vien aptuveni 30 minūtes.

Lasīt vairāk

Citronu tabulē – arābu salāti ar svaigiem dārzeņiem

Tabulē ir tradicionāli arābu salāti, ko parasti gatavo no bulgura, tomātiem, gurķiem, smalki sagrieztiem pētersīļiem, piparmētrām, citrona miziņas, sīpoliem un ķiplokiem, kas sajaukti ar olīveļļu un citronu sulu. Nereti bulguru mēdz aizvietot ar kuskusu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!