Foto: Shutterstock
Ja nedēļas sākumā domājam par to, kā ar "kārtīgām" maltītēm pabarot mājiniekus, tad otra puse jau liek domāt par komforta ēdienu – sātīgu, viegli pagatavojamu un tādu, kas ir ļoti, ļoti garšīgs. Tāpēc jautrām ģimenes vakariņām piemērots variants vienmēr būs pica – tās gatavošanā var piedalīties arī bērni, bet uz mīklas var izkārtot tādas sastāvdaļas, kādas vien sirds kāro. Tāpēc šoreiz pasludinām ceturtdienu par picu vakaru un izvēlējāmies 12 receptes, ko vērts pamēģināt!

Picas pamatu pamats ir mīkla – viegli pagatavojama, kārtīgi uzraudzēta un atpūtināta (lietpratēja padomi tam noderēs). Pēc tam jau to izrullē, novieto uz cepešplāts un ķeras pie mākslas darba radīšanas ar dažādu produktu palīdzību. Visvienkāršākais un klasiskākais variants, protams, ir tomātu mērce, siers un tomāti. Pēc tam jau var pievienot kādu gaļas vai šķiņķa gabaliņu, un šaut krāsnī iekšā. Tomēr mēs iesakām pamēģināt arī jaunas garšas, piemēram, picu ar ļoti kārdinošām maltās gaļas bumbiņām. Vai tādu, uz kuras uzbārstītas apceptas sēnes, anšovi vai kazas siers.

Bet, ja parastā rauga picas mīkla absolūti nesaista vai kviešu miltus uzturā nelieto, pamatni vari pagatavot arī no citām alternatīvām, piemēram, virtuves kombainā sasmalcināta ziedkāposta. Šo variantu ļoti iecienījuši veselīgā uztura piekritēji, jo ziedkāposta pamatnē ir mazāk kaloriju. Tai, tāpat kā jebkurai citai picai, virsū liec mērci un ieplānotās sastāvdaļas. Lai garšīgi!

Klasiskā picas mīkla

Foto: Shutterstock

Gardas picas pagatavošanas pamatā ir kvalitatīvi sagatavota mīkla, gluži tāpat kā latviešu tradicionālajiem pīrāgiem. Ja mīkla ir izdevusies, tad pārējais picas pagatavošanas process ir tīrā improvizācija.

Lasīt vairāk

Pica ar mocarellu, anšoviem un olīvām Neapoles gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kārdinošas rauga mīklas picas ar tomātu pastu, mocarellu, anšoviem un olīvām. Interesantākai garšai pievieno arī kaperus.

Lasīt vairāk

Pica ar sēnēm un rikotas sieru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Neparasta sēņu pica ar mīksto rikotas sieru. Papildini to ar spinātiem un salviju, vai kādu citu svaigo garšaugu vēl labākam rezultātam.

Lasīt vairāk

Garenā ķiploku pica jeb maizīte ar rukolu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pikanta ķiploku un čili pica, kas vairāk gan atgādina plakano maizīti. Pasniedz ar svaigām rukolas lapiņām un ēd kā uzkodu, kopā ar kādu gardu mērci.

Lasīt vairāk

Puravu, kartupeļu un Čedaras siera pica

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ļoti vienkāršas un gardas picas, kam virsū liktas mazliet neierastākas sastāvdaļas – puravi un kartupeļi. Papildini tās ar sarīvētu Čedaras sieru un smaržīgiem pētersīļiem labākai garšai.

Lasīt vairāk

Sātīgā pica ar mocarellu un maltās gaļas bumbiņām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sātīga pica ar gardām maltās gaļas bumbiņām, mocarellas sieru un svaigu oregano. Tā būs jo īpaši laba, ja nenoslinkosi un mērci pagatavosi, kā nākas.

Lasīt vairāk

Bagātīgā siera - salami pica ar fokačas pamatni

Foto: Shutterstock

Bagātīgā siera-salami pica īpaši garšos tiem, kas iecienījuši picas ar salīdzinoši biezu mīklas pamatni un kraukšķīgām, zeltainām maliņām. Šādas picas gatavošanai lieliski var izmantot fokačas mīklu, bet gardajam pildījumam būs nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas.

Lasīt vairāk

Tomātu pica provansiešu gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Krāsaina, kārdinoša un vienkārša pica, ko pagatavot vien no dažām sastāvdaļām. Picai izvēlies dažādu šķirņu tomātus, lai padarītu to košāku un interesantāku.

Lasīt vairāk

Puķkāpostu pica ar gaļu, kazas sieru un olīvām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Šī noteikti ir viena no interesantākajām picas receptēm, kuru nobaudīt. Tās pamatnē nav ne kripatiņas miltu, jo tā veidota no sasmalcināta ziedkāposta jeb puķkāposta. Pa virsu izkārto visdažādākās sastāvdaļas – liellopa steika šķēlītes, papriku, kazas sieru un zaļās olīvas "nocellara".

Lasīt vairāk

Peperoni un čili plātsmaize ar kazas sieru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Silta, sātīga, nedaudz asa un pat sāļa – plātsmaize no kārtainās mīklas, kurai pa virsu izklāts gards čili džems, tomātu šķēlītes, peperoni ripiņas un kazas siers. Sastāvdaļas šo kulināro brīnumu stipri pietuvina picai, taču dēvēsim to par sāļo kūku.

Lasīt vairāk

Kārdinoši sulīgā dārzeņu un siera pica

Foto: Vida Press

Kāda laimīga sagadīšanās, ka Starptautiskā picas diena, ko pasaulē svin 9.februārī, sakrīt ar nedaudz grūto nedēļas sākumu – pirmdienu. Lai jaunā nedēļa iesāktos garšīgāka un darbiem rosinošāka, pagatavo šo grēcīgi kārdinošo picu, kur netrūkst itin nekā – ne siera, ne sulīgas vasaras garšas ar dažādiem dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Puķkāpostu un siera pica ar sīpolu gredzeniem

Foto: Shutterstock

Izmantojot tikai puķkāpostu, sieru un olu var izcept picas pamatni, kurai gluži kā jebkurai picai pa virsu var kārtot jebkādas piedevas. Sēņu laikā piedāvājam picu ar sēnēm.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!