Glazēti un garšaugos apviļāti: 17 variācijas krāsnī ceptiem dārzeņiem

Glazēti un garšaugos apviļāti: 17 variācijas krāsnī ceptiem dārzeņiem
Foto: Shutterstock

Maldīgi pieņemt, ka krāsnī cepti dārzeņi ir vasaras sezonas ēdiens. Laikā, kad plašā klāstā pieejami ķirbji, kartupeļi, selerijas saknes, burkāni, kāļi, bietes un citi sakņu dārzeņi, izcepti krāsnī, tie vislabāk pierādīs savu burvību un paglābs no izsalkuma, tāpēc iedvesmojies no dažādajām variācijām un palutini mājiniekus, pirms mielošanās dāsni pārlejot tos ar gardu mērci.

Viens no pamatlikumiem, lai ēdiens nešķistu vienmuļš, ir dārzeņu dažādība. Papildus kartupeļiem pievieno papriku, burkānus, cukini, puķkāpostus vai ko citu, un maltīte uzreiz kļūs daudzveidīgāka, tāpāt ieteicams variēt ar garšvielām. Pagatavo mērci no olīveļļas, medus un sinepēm, vai eļļu sajauc ar aromātiskiem garšaugiem. Neaizmirsti par sojas mērci, pesto, balazamiko, aromatizētām eļļām un citām piedevām, kas var dažādot dārzeņu pagatavošanu. Pa vidam dārzeņim ieliec kādu ķiploku galviņu, pārgrieztu uz pusēm, sīpolus, puravu šķēlītes vai čili pārslas.

Burkāni garšos izcili, ja tos strauji apcepsi uz pannas, tad pasutināsi ūdenī un beigās karamelizēsi medū. Izcila piedeva pie gaļas, un ierastie kartupeļi nemaz ar neprasīsies. Bērniem vēl lielāku interesi radīs šāds ēdiens, ja izvēlēsies krāsainos burkānus – dzeltenos, lillā un raibos. To pašu var teikt par bietēm, kas arī pieejamas dzeltenas. Bietes izcili labi garšos kopā ar sāļu sieru, piemēram, zilo, jo pašas ir saldas.

Īstais laiks atklāt topinambūru priekšrocības! Cep tos gluži tāpat kā kartupeļus, un atklāsi, cik garšīgi var aizstāt ierastos tupeņus.

Vienkāršākais veids, kā gatavot krāsnī ceptus dārzeņus, salikt tos speciālajā maisā, aizsiet, un ļaut gatavoties, līdz mīksti. Taču tādā veidā dārzeņi būs mīksti un sulīgi, ja vēlies kraukšķīgu ārpusi, jācep tie cepešpannā un jāievēro šie pamatnoteikumi.

Un, pats galveinais, – kad dārzeņi ir gatavi, pasniedz tos ar kādu mērcīti – vislabāk uz skābā krējuma vai jogurta bāzes. Vislabāk, ja mērce būs iepriekš atdzesēta, patīkami kontrastējot ar siltajiem dārzeņu gabaliņiem (te meklē recepti ķiploku mērcei, bet te – taztziki mērcei).

Lai labi garšo!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka