Gruzīnu virtuves šedevrs – harčo. Piecas receptes garšu baudījumam katrā karotē

Gruzīnu virtuves šedevrs – harčo. Piecas receptes garšu baudījumam katrā karotē
Foto: Shutterstock

Sildoša un tumīga harčo zupa ir īstens gruzīnu virtuves šedevrs – aromātisks liellopa buljons, papildināts ar plūmju vai tomātu mērces skābenumu, kas patīkami kontrastē ar valriekstu garšu un aromātiskiem garšaugiem. Kas gan var būt labāks par šo? Pagatavot šo zupu mājās ir vienkāršāk par vienkāršu – izvēlies kādu no piecām "Tasty" receptēm un seko norādījumiem!

Kaut tradicionāli harčo gatavošanai tiek izmantota jēra vai liellopa gaļa, laika ekonomijas nolūkos vari izmantot vistas gaļu, saīsinot procesu vismaz par pusotru stundu, jo vistas gaļas gabaliņi būs gatavi daudz ātrāk, it īpaši, ja iepriekš tos apcepsi.

Te atradīsi noderīgus padomus, kā pareizi vārāms buljons harčo zupas pamatam, kā sagatavojami produkti un kādā secībā tie pievienojami zupai, lai harčo izdotos tik gards, ka mēli var norīt.

Zupai īpašu smeķi piešķir grauzdēti, sasmalcināti valrieksti un plūmju mērce tkemali (kā to pagatavot, uzzināsi te), bet to droši vari aizstāt ar tomātu mērci, kečupu vai tomātu pastu. Savukārt kinzas vietā, ko gruzīni harčo gatavošanas nobeigumā dāsni pievieno zupai, vari izvēlēties kapātus pētersīļus, baziliku vai hmeli-suneli garšvielu maisījumu. Asuma pieregulēšanai izmanto kādu karoti adžikas vai smalki sakapātu čili piparu.

Svarīgi ir nepārcensties ar rīsu pievienošanu – ar pāris saujām graudiņu, kas iepriekš pārlieti ar aukstu ūdeni un kādu laiku mērcēti, būs gana, pretējā gadījumā tumīgās harčo zupas vietā iegūsi biezu putru.

Uz smalkās rīves sarīvēti vai caur spiedi izspiesti ķiploki harčo padarīs īpaši aromātisku, vien ņem vērā, ka tie jāiemaisa zupā tikai tad, kad katliņš nocelts no uguns. Kad zupa gatava, lej to bļodiņās un pasniedz ar krāsnī uzsildītu biezo lavašu.

Lai labi garšo!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Tasty iesaka