Foto: Shutterstock
Ziemassvētku dienās mēs apciemojam savus, gan tuvu gan tālu dzīvojošos, tuviniekus un draugus. Šis tas jau sacepts un sagādāts, un salikt ciemakukuli nav tik grūti, bet reizēm kāds ieplānots kārums ir jau apēsts vai uzdāvināts, un tā vien prasās vēl kāds gardumiņš somā līdzi.

Piedāvājam 12 viegli un ātri realizējamas kārumu idejas. Tās neviena tev neaizņems ilgāk laiku kā stundu, bet lielāko daļu no tām izcepsi pat pusstundas laikā.

Siera vītais pīrāgs Balkānu gaumē

Foto: Shutterstock

Šo pīrāgu var ļoti ātri izcept, izmantojot gatavo kārtaino mīklu. Tradicionāli Balkānos šo pīrāgu pilda ar sieru, bet pildījumam var izmantot arī gaļu, biezpienu, sēnes, dažādus augļus un ogas.

Lasīt vairāk

Biskvīta rulete ar aveņu ievārījumu

Foto: Shutterstock

Biskvīta rulete ar aveņu vai kādu citu ievārījumu lielisks papildinājums pie tējas vai kafijas.

Lasīt vairāk

Saldā rulete ar piparkūkām

Kuram gan negaršo saldā šokolādes "desa"? Izmēģini Ziemassvētku versiju - ar piparkūkām!

Lasīt vairāk

Biezpiena mīkstie cepumi

Foto: Shutterstock

Vienkārši biezpiena mīkstie cepumiņi, ne pārāk saldi un ne pārāk trekni. Neliels gardumiņš pie pēcpusdienas tējas. Var pasniegt arī ar medu vai ievārījumu.

Lasīt vairāk

Gardās siera standziņas

Foto: Shutterstock

Tik vienkārši un ātri pagatavojamās siera standziņas var izcept pat tad, kad ciemiņi ir jau ieradušies, ja tik mājās ir kārtainās mīklas paciņa un siers.

Lasīt vairāk

Trauslie un mutē kūstošie cepumiņi - austiņas

Foto: Shutterstock

Tik vienkārši pagatavojami un gardi mazie, trauslie austiņu cepumi. Tos var cept, izmantojot jau gatavo kārtaino mīklu vai pagatavojot ātro kārtaino mīklu pēc šīs receptes.

Lasīt vairāk

Biezpiena un auzu pārslu cepumi

Foto: Shutterstock

Vienkārši biezpiena cepumiņi, kuriem miltu vietā izmanto auzu pārslas. Piemērotākas būs ātrvārāmās auzu pārslas, kas straujāk uzsūks biezpiena mitrumu.

Lasīt vairāk

Citronu smilšu cepumiņi

Foto: Shutterstock

Citronu cepumi ir biezi, viegli piepūtušies un vidiņā joprojām nedaudz mīksti un tiem ir tik patīkama citronu garša un aromāts. Tos var pasniegt ar tēju un kafiju, pirms pasniegšanas apkaisot ar pūdercukuru. Tos var izmantot, lai starp diviem cepumiņiem iesmērētu kādu biezu džemu vai sviesta krēmu. Tiem pat pirms cepšanas ar mazāku glāzīti vidiņā var iespiest iedobi, kuru uzpilda ar ievārījumu. Pēc tam cepumus cep kā aprakstīts receptē.

Lasīt vairāk

Brūnā sviesta cepumi ar šokolādes gabaliņiem kēksiņu formiņās

Foto: Shutterstock

Mīklai tiek izmantots cepts, viegli apbrūnināts sviests. Cepumu garša kļūst īpaši bagāta un riekstaina. Tā kā sviests tiek kausēts, tradicionālā veidā cepti cepumiņi sanāktu plakani un mīkla plūstoša. Tomēr, izmantojot kēksiņu formiņas, mīklai nav iespējas plūst un tecēt, un izmainīt iecerēto cepumu formu. Ar šo mīklas daudzumu iznāks 12 cepumi.

Lasīt vairāk

Mazie banānu un valriekstu kukulīši dāvināšanai

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ziemassvētkiem strauji tuvojoties, dažādi saldumi un kārumi, kurus uzdāvināt draugiem, radiem un kolēģiem, kļūst arvien aktuālāki. Lūk, vēl viena garda ideja, kuru pagatavot pašam un pēc tam iesaiņot skaistā paciņā – banānu un valriekstu kūkas vai maizes kukulīši, ja tā labpatīk tos dēvēt.

Lasīt vairāk

Mīksti medus mafini, kuros paslēpies muslis

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pasakaini smaržīgi medus un piparkūku garšvielu mafini, kuros iecepts arī kraukšķīgs riekstu, auzu pārslu, žāvētu augļu un ķirbju sēkliņu muslis. Mafinus var ēst gan siltus, gan aukstus, klāt piedzerot kādu glāzi auksta piena.

Lasīt vairāk

Kefīra kēksiņi ar mellenēm

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojami, mīksti kēksiņi ar gardām mellenēm. Lai mellenes cepoties neizjuktu, tās pirms iejaukšanas mīklā sasaldē. Pat, ja ogas pirktas neilgi pirms kēksiņu cepšanas, kamēr gatavo mīklu, tās ieliek saldētavā.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!