Foto: Shutterstock
Lai arī ne visi Latvijā svin Halovīnu, tomēr tas piesaista ar savām maskām, spoku stāstiem un, protams, ar spocīgajiem kārumiem. Halovīna galda centrā tradicionāli ir dažādi saldumi - konfektes, cepumi, kūkas, bet ne tikai - arī "kārtīgo" maltīšu noformējumā tiek izmantoti dažādi aizkapa valstības vizuālie tēli.

Lai arī Halovīns ir saldo kārumu svētki, tomēr atjautīgi vecāki, izmantojot bērniem tik kārdinošos spoku un miroņu tēlus, konfekšu vietā uz galda var likt veselīgākus cienastus - dažādus augļus, dārzeņus, salātus un citas izsalkumu remdējošas, sātīgas uzkodas.

Smelies iedvesmu no "Tasty" pavārgrāmatas Halovīna receptēm un pārsteidz ne tikai mazākos savā ģimenē!

Raganu pirkstiņi ar mandeļu nadziņiem

Foto: Shutterstock

Baisi pievilcīgie cepumi raganu pirkstiņi ar slaidiem mandeļu nadziņiem būs jautrs kārums Helovīnu saldumu bļodā.

Lasīt vairāk

Pildītas olas ar avokado krēmu Helovīnu ballītei

Foto: Shutterstock

Krāšņas, atraktīvas un mākslinieciskas pildītās olas ar pikanto avokado un vasabi pildījumu. Lai iegūtu dramatisko zirnekļtīkla rakstu, olas jāvāra iepriekšējā dienā.

Lasīt vairāk

Pildītas olas ar Helovīna zirneklīšiem

Foto: Shutterstock

Rotaļīgām brokastīm vai ballītei noderēs mazliet biedējošās pildītās olas ar olīvu zirneklīšiem. Pildījums ir klasisks - olu dzeltenumi sajaukti ar majonēzi un sinepēm.

Lasīt vairāk

Zombiju āda – liellopa gaļas karpačo Helovīna noskaņās

Foto: Publicitātes foto

Spocīga un Visu svēto dienai piemērota maltīte – liellopa gaļas karpačo ar interesantiem un nedaudz pikantiem salātiem. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā "Baltic Beach Hotel & SPA" restorāna "Caviar Club" šefpavāre Olesja Kisļicka.

Lasīt vairāk

Papriku vīriņi ar salātu pildījumu

Foto: Shutterstock

Jautrus salātu kausiņus var pagatavot no paprikām. Tie būs piemēroti bērnu ballītēm un Helovīnu pārsteigumu galdam.

Lasīt vairāk

Dzelmes briesmonis – Helovīniem veltītā menca ar sarkano apelsīnu

Foto: Publicitātes foto

Arī zivis pavisam noteikti piestāv Visu svēto dienas vakariņām. It īpaši, ja tai pievienoti "asiņaini" sarkanie apelsīni, garda vīna mērce un svaigi spināti. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā restorāna "Caviar Club" šefpavāre Olesja Kisļicka.

Lasīt vairāk

Ķirši šokolādē

Foto: Shutterstock

Burvīgas un viegli pagatavojamas šokolādes konfektes ar krēmsiera pildījumu un ķirsīti vidiņā. Ja konfektes paredzētas tikai pieaugušajiem, krēmsiera masā var iejaukt nedaudz ķiršu liķieri. No dotā produktu daudzuma iznāks apmēram 40 konfektes.

Lasīt vairāk

Ķirbju sēklu karameles

Foto: Shutterstock

Pašgatavotas ķirbju karameles ir tik kraukšķīgas un gardas, ka ātri vien pazūd no galda. Tās noteikti garšos arī kaimiņu bērniem, kuri apciemos jūs Helovīna svētku vakarā.

Lasīt vairāk

Ķirbju šokolādes konfektes

Foto: Shutterstock

Jauks, rudenīgs kārums un vēl viens veids, kā garšīgi notiesāt ķirbju ražu. Pildījumam ar ķirbi aromatizē balto šokolādi, bet glazūrai izmanto tumšo šokšolādi vai piena šokolādi.

Lasīt vairāk

Ķirbju konfektes

Līdz Ziemassvētkiem vairs nav tālu... Zinu, zinu, teiksiet, nav pareizi tā teikt oktobrī, jo veikalos tikai tagad sāksies Helovīnu sīkumu bums, un tikai pēc tam nāks Ziemassvētki. Ikdienā tiešām vēl nejūt svētku tuvošanos, vēl pat lapas nav nokritušas no kokiem. Bet sirdī? Un arī tīri no praktiskās puses?

Lasīt vairāk

Riekstu maisījuma pralinē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gardums, kas izkusīs mutē! Pralinē našķus vari ēst gluži kā cepumus, vai dekorēt ar tiem kūkas vai tartes.

Lasīt vairāk

Zemeņu spociņi

Lieliski piemērots un gards deserts bērnu ballītei!

Lasīt vairāk

Avokado šokolādes kūciņas

Divus gadus nevarēju sadūšoties izmēģināt, kāds tad sanāktu krēms no avokado un šokolādes. Vairākas reizes esmu pirkusi avokado tieši šim nolūkam, bet vienmēr tas avokado aiziet salātos vai kādā kokteilī/zupiņā.... Beidzot, pateicoties neplānotiem ciemiņiem un tam, ka mājās bija tikai avokado, - tiku pie avokado krēma, ko ieliku groziņos, izveidojot mazas kūciņas.

Lasīt vairāk

Ķirbju gotiņas

Kad vīrs stāsta savas bērnības atmiņas, kad varēja kilogramu "Gotiņu" konču apēst, man ieplešas acis, un grūti noticēt, jo es pati, cik vien sevi atceros, maksimums divas konfektes esmu varējusi apēst. Maksimums! Parasti pat vienu apēst ir bijis grūti, lai gan nav tā, ka man negaršotu, bet - kaut ko tik saldu un tik daudz... Un nekas nav mainījies. Tās ir konfektes, ko man gribas reti un maz.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!