Šie biezpiena plācenīši ir tik gardi, ka no bļodas pazūd vienā acumirklī - paši kūst mutē!
Bļodā liek puskilogramu biezpiena, divas olas, šķipsniņu sāls, pievieno nedaudz cukura, kā arī vaniļas cukuru un, pats galvenais, vienu tējkaroti dzeramās sodas, kas būs atbildīga par plācenīšu garšu un struktūru.
Visu kārtīgi samaisa - mīklai jābūt tik biezai, ka to varētu veltnēt ar mīklas rullīti (kas gan nebūs nepieciešams, jo cepam plācenīšus). Miltu daudzums atkarīgs no biezpiena - apmēram 4-6 ēdamkarotes. Eksperimentē un atrodi savu ideālo proporciju!
Mīklas masu ar ēdamkaroti liek miltos, apviļā un ar rokām veido nelielus, apmēram vienu centimetru biezus plācenīšus, ko no abām pusēm apcep sakarsētā pannā.
Pasniedz ar skābu krējumu vai ievārījumu. Garšīgi!