Foto: Shutterstock
Kabaču sezonai turpinoties uz pilnu klapi, daudzi no mums vairs negrib ne domāt par kabaču plācenīšiem, pankūkām un pannā ceptām ripiņām. Ko iesākt, lai izdomas trūkuma dēļ nenākto veselīgo sezonas dārzeņu ražu izmest mēslainē? Problēmas atrisinājums ir kabaču krēmzupa – tā ir sātīga, garda, turklāt pagatavojama gan siltā, gan aukstā veidā.

Tā kā kabaču un cukīni garša ir neitrāla, tie saderēs teju ar visiem dārzeņiem. Ja vēlies, lai krēmzupa ir sātīgāka, ietumē to, pievienojot katliņa saturam kādu kartupeli. Košāku krāsu zupa iegūs, ja pievienosi gabaliņu ķirbja vai košos jaunās ražas burkānus. Aromāta piešķiršanai vari izmantot jebkādus svaigos sezonas zaļumus – sākot ar šobrīd visur esošajām dillēm un beidzot ar reibinoši smaržojošo baziliku. Tikai atceries, ka zaļumus zupai jāpievieno mirkli pirms pasniegšanas, lai tie nezaudētu savu aromātu.

Arī biezzupas treknuma pakāpi katrs var variēt pēc patikšanas: kad katliņā apcepti sīpoli, puravi, ķiploki un garšsaknes, kā arī kabaču gabaliņi, tiem var pievienot ūdeni vai buljonu – tik daudz, cik biezu zupu vēlies. Kad dārzeņi sablendēti, zupa būs vēl garšīgāka, ja tai pievienosi pienu un pagaidīsi, kad zupa "uzmetīs burbuli". Bet kaloriju neskaitītāji var droši uzlabot zupas garšu ar saldo krējumu vai krēmīgo kokosriekstu pienu, lai krēmzupa iegūtu īpaši samtainu garšu un patīkamu tekstūru.


Ja zupu gatavo uz ūdens vai buljona bāzes, garšas uzlabošanai pirms pasniegšanas pārkaisi to ne vien ar kapātiem zaļumiem, bet arī ar rīvētu cieto sieru vai piedrupini fetu, vai kādu citu mīkstā tipa sieru.

Ja vēlies pagatavot gardu auksto zupu, jau apnikušo biešu vietā izmanto kabačus, tos svaigus vai iepriekš apceptus sablendējot un papildinot ar kapātām piparmētrām, kādu ķiploka daiviņu un kefīru vai bezpiedevu jogurtu.

Lai labi garšo!

Kabaču krēmzupa ar grilsieru

Foto: DELFI

No kabačiem ierasts cept plācenīšus, sacepumus, bet arī zupā tas lieliski attaisno savu garšu.

Lasīt vairāk

Aukstā zupa itāļu gaumē

Foto: Shutterstock

Atsvaidzinoša aukstā zupa ar bagātīgi pievienotām piparmētrām, gatavota uz jogurta bāzes.

Lasīt vairāk

Kabaču biezzupa ar baziliku

Foto: Shutterstock

Viegla un garšīga vasaras zupiņa - kabači ar garšaugiem."Citi mēdz zupai pēc blendēšanas pievienot saldo krējumu vai kausēto sieru, lai būtu sātīgāka, bet man vislabāk garšo tieši šādi, kā receptē!" raksta receptes autore Mafalda.

Lasīt vairāk

Jauno kabaču krēmzupa

Foto: Shutterstock

Ātri un vienkārši pagatavojama jauno kabaču biezzupa ar kausēto sieru, kuru var ēst pat mazuļi.

Lasīt vairāk

Pavasara zaļā cukīni un brokoļu zupa ar kale kāpostu

Foto: Shutterstock

Zaļa un spēcinoša pavasara zupa ar cukīni, brokoļiem un zaļo kale kāpostu. Pikantas garšas notis tai piešķirs ingvers, ķiploki un kurkuma.

Lasīt vairāk

Cukīni un avokado krēmzupa ar kazas sieru

Esmu pārliecināta, ka neko tādu no cukīni nebūsiet gaidījuši! Ļoti krēmīga un maiga zupa ar patīkamu kazas siera garšu. Ja gribās vieglāku zupiņu, var gatavot arī bez avokado, joprojām būs garšīgi!

Lasīt vairāk

Cukīni vai jauno kabacīšu aukstā zupa - zaļais gaspačo

Kad es vēl biju pavisam maza, manai mammai bija milzīgs sakņudārzs, kurā auga zaļie salāti, tomāti, ķirbji, pupiņas, pipari un daudzi citi dārzeņi. Mana mamma ir apbrīnojama dārzniece un īpaši labi viņai padevās cukini. Ražas laikā it visur bija cukini - viņa gatavoja cukīni maizi, pankūkas, kēksiņus.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!