Foto: Shutterstock

Šis ir svaigo dārzeņu, augļu un ogu pārpilnības laiks – melnām mutēm varam pieēsties mellenes, bet pusdienās vai vakariņās mieloties ar kabačiem visdažādākajās variācijās. Absolūtā klasika ir kabaču pankūkas – tās var itin viegli pagatavot, variēt ar pievienotajām sastāvdaļām un kāri notiesāt ar skābo krējumu. "Tasty" izvēlējās 10 receptes, lai katrs atrastu īsto un gardāko variantu sev!

Kādas kabaču pankūkas cept? Visvienkāršākais variants, protams, ir apviļāt svaigu kabaču ripiņas miltos un sakultā olā, un tad apcept. Kamēr kabači ir pietiekami jauni, tos nevajag pirms tam sālīt, jo tie nav vēl rūgteni, bet gan patīkami saldi. Ja ar kabačiem pankūkās nepietiek, tad sarīvēto dārzeni vari papildināt, piemēram, ar sasmalcinātiem lapu dārzeņiem. Kabačiem piestāvēs spināti, baziliks un citi dārzā augošie zaļumi.

Jau sātīgākas pankūkas izdosies, ja tām pievienosi sarīvētu sieru – pamēģini Parmas sieru, kas viegli izkusīs, kamēr pankūkas cepsies uz pannas. Ja garšo sīpoli, droši kabaču pankūkām pievieno arī tos. Bet maigākai garšai kabaci var apvienot ar sarīvētiem burkāniem. To pašu kabaču pankūku mīklu var savelt bumbiņās un fritēt tās eļļā. Tikai atceries, panna nedrīkst būt pārāk karsta, citādi pankūkas apdegs!

Kabaču-spinātu plācenīši

Foto: Shutterstock

Kad kārojas kas pavasarīgs gan pēc garšas, gan krāsas, jāgatavo plācenīši, kam piejauktas spinātu lapiņas. Šādi pasniegtus dārzeņus labprāt notiesās arī mazākie ēdāji, turklāt pagatavošana itin nemaz nav sarežģīta.

Lasīt vairāk

Saldās kabaču pankūkas

Foto: Shutterstock

Gardas kabaču pankūkas ar karamelizētām maliņām. Recepte no portāla Cālis.lv lietotājas Evulītes krājumiem.

Lasīt vairāk

Kabaču pankūkas ar sīpoliem

Foto: Shutterstock

Kabaci sarīvē (kamēr vēl pavisam svaigs ar mīkstu mizu - nemizo), pievieno līdzīgu daudzumu sīpolu (pēc gaumes, man patīk tā pa skarbo; piemēram, 0.5 kg kabacis, 0.4-0.5 kg sīpols), olas un milti - uz aci, līdz izskatās, ka masa nejuks uz pannas, garšvielas.

Lasīt vairāk

Kabaču pankūkas ar sieru

Foto: Shutterstock

Gardas kabaču pankūkas ar sieru vai arī sacepums cepeškrāsnī.

Lasīt vairāk

Ceptas kabaču ripiņas

Foto: DELFI

Ja ir viena lieta, kas savā būtībā atgādina par to, ka ir vasara, tad tie ir jaunie kabači. Jūliju ar sajūsmu gaidu, jo zinu, ka beidzot, beidzot ir tas laiks, kad var tikt pie vienkāršā kāruma – ceptām kabaču ripiņām. Šis variants būs ideāls tad, ja nepatīk sarežģītas lietas – atliks vien kabačus apviļāt miltos, sakultā olā un apcept uz pannas.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgās kabaču pankūkas ar dillēm

Foto: Shutterstock

Gardais vasaras dārzeņa – kabača – kārums. Sajauc sarīvētu kabaci ar mazliet olas, miltiem un garšaugiem, un rezultātā iegūsi ceptas, brīnumgardas pusdienas.

Lasīt vairāk

Kabaču pankūkas

Foto: Shutterstock

Vieglām un vasarīgām vakariņām vai brokastīm - kabaču pankūku recepte.

Lasīt vairāk

Kabači mīklā

Foto: Shutterstock

Kabaču laika klasika - kabači mīklā! Īpaši gardi, ja pasniedz ar tomātu - ķiploku mērcīti.

Lasīt vairāk

Cukīni un bazilika plācenīši ar mārrutku mērci

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sātīgas sāļās cukīni pankūkas jeb plācenīši ar svaigo baziliku. Cukīni vietā var izmantot arī jaunos kabačus. Pankūkas pikantākas padara tajās esošais čili, kā arī mārrutku mērce, ar ko tās pasniedz.

Lasīt vairāk

Fritētas kabaču bumbiņas

Foto: Shutterstock

Vasara nebūtu vasara, ja nepagatavotu kaut ko no pirmajiem kabačiem. Gards našķis būs šīs bumbiņas, ko iemērkt kādā jogurta vai tsadziki mērcē un gardu muti notiesāt.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!