Kabaču sacepums – vasarīga maltīte uz ātru roku: 14 sulīgas receptes

Kabaču sacepums ar sieru un tomātiem
Foto: Shutterstock

Kad dažādos veidos pildīti kabači, pankūkas un plācenīši jau ir pagalam apnikuši, laiks meklēt jaunus trikus šī gada brangās kabaču ražas iemānīšanai mājinieku vēderos. Izvēlējāmies 15 sulīgu kabaču un cukīni sacepumu receptes, kas ir kā radītas vienkāršām maltītēm vasaras garā.

Kā skaidro "Mans dārzs", cukīni, pretēji daudzu maldīgajam uzskatam, nav vis kāda īpaša dārzeņu suga, bet kabača noteikts attīstības brīdis. Itāļu valodā vārds "zuccha" nozīme ķirbis, savukārt kabaci jeb neizaugušu ķirbja aizmetni sauc par "zucchini". Par cukīni ir pieņemts dēvēt kabaču augļus, kas ir līdz 450 g smagi, ar maigu, plānu miziņu un vēl neattīstītām sēklām, neatkarīgi no augļu formas un krāsas – tie var būt gan dzelteni, gan gaišāk vai tumšāk zaļi.

Tātad, sacepuma gatavošanai vari izmantot gan kabačus, gan cukīni. Tiesa gan, no mazāka izmēra kabacīšiem jeb cukīni gatavotais sacepums būs sulīgāks, turklāt tie nebūs jāmizo un jāatsēklo.

  • Lūk, šeit atradīsi 13 ātro vakariņu variācijas par pildītu kabaču tēmu
Kabaču sacepums – vasarīga maltīte uz ātru roku: 14 sulīgas receptes
Foto: Shutterstock

Ja vēlies pagatavot īpaši sātīgu maltīti, tad cepamajā veidnē ripās sagrieztus, strēmelēs sašķēlētus vai uz rupjās rīves sarīvētus kabačus liec kārtām pamīšus ar makaroniem, malto gaļu, desiņām, vistas fileju vai kartupeļu šķēlēm, pārlejot visu ar saldo krējumu vai pašgatavotu tomātu mērci (vienkāršu recepti meklē te). Savukārt vasarīgi vieglai maltītei kabačus kombinē ar dažādiem dārzeņiem, pagatavojot, piemēram, franču iecienīto dārzeņu sacepumu ratatuju.

Gatavošanas noslēgumā neaizmirsti sulīgo sacepumu pārbērt ar aromātiskiem dārza zaļumiem un devīgi pārkaisīt ar sieru, lai, tas kūstot, izveidotu skaisti zeltainu garoziņu, bez kā sacepumu būtu tīrais grēks dēvēt par sacepumu.

Lai labi garšo!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.
Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka